Hur mycket är din tid värd?

Skrivet av Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad |  Ingen kommentar

Som entreprenör eller chef är det lätt att hamna i fällan att göra allting själv. Logiken vi säger till oss är oftast kortsiktig och felaktig. Vi anser att vi kan göra saker bättre än någon annan och tiden det tar att träna upp någon är lika lång som att göra klart uppgiften själv. 

En annan faktor är ”kostnaden”. Är du entreprenör eller har ett budgetansvar vill du spendera så lite pengar som möjligt. Vi väntar hellre med att spendera pengar tills vi vet att vi har högre intäkter eller får det där åtråvärda kontraktet. Samma sak gäller inom privatlivet eller när vi ska investera i oss själva.

Men de personer och företag som når tillväxt är de som sätter värde på sin tid och gör det som de är bäst på. De fokuserar på det som ger mest värde. De byter ut ”låg-värde-arbete” mot ”hög-värde-arbete”.

Här är några anledningar till varför det är felaktigt att tro att du ska göra allt själv;

Jag kan göra det bättre själv

Kanske kan du det. Men det finns många uppgifter som du spenderar tid på som någon annan (med lite träning) kan göra lika bra, eller kanske till och med bättre. Eller kanske finns det verktyg som hjälper dig att slippa vissa låg-värde-arbeten?

Tänk på saker som fakturering, fixa till sidbrytningar i konsultprofiler, fylla i beläggningsmatriser i Excel, skapa kompetensmatriser med mera. Varför ska du sitta med det?

”Det går snabbare att göra det själv än att utbilda någon annan.”

Det stämmer ofta – den första gången. Men hur är det gången därpå, eller tillfället efter det?

Att köpa in ett verktyg eller utbilda någon annan betalar sig inte första gången. Det riktiga värdet skapas istället efter flera repetitioner. Istället för att lägga tid på dessa lågkvalificerade uppgifter som ger lågt värde låter du ett verktyg eller någon annan göra det medan du själv fokuserar på det som verkligen ger pay-off till slut.

Jag väntar tills mina intäkter ökar…”

Visst kan du göra det men det kostar oftast betydligt mer än du tror.

Låt oss säga att du spenderar 5 timmar varje vecka, alltså 20 timmar i månaden, med låg-värde-uppgifter. Du spenderar inga direkta pengar på detta men det kostar dig.

Istället kan du anlita någon som tar 400 kr/tim eller köpa in ett verktyg som kostar 3000 kr/mån. Då spenderar du 3000 till 8000 kr i månaden. Denna kostnad är vad de flesta fokuserar på. Men du bör istället se till den alternativa kostnaden.

Hög-värde-arbete är exempelvis att ringa och träffa kunder, föreläsa, skapa riktigt bra content, nätverka, rekrytera, skapa engagemang i bolaget och följa upp din pipeline. Det är här det riktiga värdet finns. Och ju mer du spenderar på dina låg-värde-uppgifter desto mindre tid har du till dina verkligt viktiga sysslor.

Om du istället för att ägna dina 20 timmar på låg-värde-arbete lägger dem på att ringa nya kunder eller träffar fler rekryter, vad händer då? Säg att du lyckas rekrytera en till medarbetare eller får ytterligare en ny kund.

Vad är värdet på det?

Säg att du lyckas vinna ett kontrakt som gör att din konsult kommer ut två veckor tidigare på ett uppdrag. Konsulten tar 950 kr/timmen vilket gör att du har skapat värde på 80 timmar * 950 kr. Plötsligt var dina 20 timmar värda 76 000 kr.

Det kommer kosta dig 3000 kr för ett verktyg men du tjänar 76 000 kr. Det ger dig en vinst på 73 000 kr och din timlön för dessa blir istället 3650 kr/tim.

Räkna på din alternativa kostnad och fråga dig vad din tid är värd, egentligen?

Att byta låg-värde-arbete mot hög-värde-arbete kostar dig ingenting utan är en investering. En investering som gör att ni kan tjäna ännu mer pengar.

 

Visste du att med Cinode sparar du både administrationstid (låg-värde-arbete), svarar kunderna snabbare och med bättre resultat. Med Cinode byter du låg-värde-arbete mot hög-värde-arbete. Vad är det värt för dig?

Sveriges populäraste nyhetsbrev för konsulter

Gör som över 6000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.


Om författaren

Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad
Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad
Mattias är en av grundarna till Cinode där han arbetar med sälj och marknad. Driver Cinodes marknadsföring genom Sveriges mest populära blogg inom konsultbranschen samt det uppskattade nyhetsbrevet "Veckans konsultnyheter". Även flitigt anlitad föreläsare om de senaste trenderna i konsultbranschen. Lägg gärna till mig på Linkedin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *