Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

4 av 5 svenska konsultbolag växte under förra året

Konsultnyheter vecka 33 – 2017

Hej!

Funderar du över hur det går för era konkurrenter? Nu kan vi stilla din nyfikenhet. Idag släpper vi nämligen nya Konsultkollen 2017. Här kan du jämföra över 200 konsultbolag. Se vilka som växte mest, hade bäst marginal och rekryterat flest.

Om du saknar bolag (med minst 15 medarbetare) är du välkommen att höra av dig. Vi lägger till fler bolag under veckan.

/Mattias Loxi

 

Marknad

4 av 5 svenska konsultbolag växte under förra året. Över hälften av bolagen växte med över 10 procent. Rörelsemarginalerna steg också betydligt, från i snitt 6,2 till 6,9 procent. Nya Konsultkollen 2017 med över 200 konsultföretag. Länk.

 

Rapporter

Acando växte med 6,1 procent under andra kvartalet. Rörelsemarginalen landade på 9,0 (10,7) procent. Marknadsläget i Sverige uppges vara fortsatt god, primärt tack vare digitaliseringsbehov. Tyska marknaden uppges gå normalt, i Norge sker viss återhämtning i oljenära sektorer. Marknaden i Finland är fortsatt återhållsam. Länk.

Consid ökade omsättningen med 32 procent under första halvåret jämfört med samma period 2016. Omsättningen landade på 292 MSEK. 122 nya medarbetare rekryterades. Länk. 

Capacent växte med 27 procent under Q2. Tillväxten beror på förvärv och justerat för dessa minskade omsättningen med 19 procent. Kvartalet har präglats av investeringar vid förvärv, kontorsflytt och uppstart av bolag vilket tillsammans med en svag april månad medförde att rörelsemarginalen sjönk till 1,3 (11,3) procent. Länk.

 

Förvärv/Etableringar

Acando förvärvar Transformator Design och Daytona. I samband med ägarbytet kommer Anna Grieves att leda Transformator Design framöver. Daniel Ewerman ingår i styrelsen i det nya bolag som skapas med Acando som ägare. Länk.

Softronic omstrukturerar sin digitaliseringsverksamhet genom att avyttra inläsningscentralerna i Solna och Östersund till BancTec. Länk.

Aliby Consulting etablerar en konsultverksamhet med fokus på IT management. Länk.

 

Medarbetare

Wise Groups vd och koncernchef Roland Gustavsson har på egen begäran valt att lämna sin anställning och kommer efter sex månaders uppsägningstid att avsluta sin tjänst. Roland har arbetat inom Wise Group i 13 år, varav fem som vd.  Länk.

Codemill förstärker säljorganisationen med rekryteringen av Johannes Eriksson, som senast kommer från Mynewsdesk. Johannes axlar rollen som affärsutvecklare, med fokus på internationella storkunder. Länk.

Lemontrees nya VD är Rickard Ridderström. Han var tidigare COO på bolaget. Länk.

House of Test rekryterar Sebastian Thuné som sälj- och marknadschef. Han har tidigare arbetat inom branscher som it, mjukvaruutveckling, detaljhandel samt telekommunikation. Länk.

4C Strategies rekryterar Johan Sjöberg till tjänsten som seniorkonsult. Han ska arbeta främst inom affärsutveckling, offentlig sektor, totalförsvar och civilförsvar. Johan har lång erfarenhet från EU i Bryssel som Försvarsråd på EU-representationen. Länk.

Ramböll anställer Susanna Ohlin som affärsområdeschef för Samhällsbyggnad Väst. Hon kommer närmast från en tjänst som chef för Väg på Sweco i Göteborg. Länk.

Nine Yards rekryterar Fredrik Göransson till vd-posten. Han var tidigare strategichef och är även medgrundare. Länk.

 

Avtal/Uppdrag

Combitech och IST inleder ett samarbete för att utbilda skolor i informationssäkerhet. Detta för att hjälpa kommuner och skolor att anpassa sig efter de nya reglerna som gäller i samband med att EU:s nya dataskyddsförordning träder i kraft. Länk.

Sweco anlitas av Trafikverket för att utforma moderniseringen av stationsmiljön och järnvägsanläggningen vid Stockholm Central. Projektet pågår till och med 2022 och uppskattas vara värt över 300 MSEK. Länk. 

Axians får fortsatt förtroende av SBAB som förlänger outsourcingavtalet och etablerar ny framtidsanpassad bankplattform med Axians. Länk.

Frontit ingår nytt ramavtal med Landstinget Västernorrland. Fyraårsavtalet gäller tjänster inom ledning och styrning, verksamhet och strategi samt systemutveckling och systemförvaltning. Uppskattat ordervärde är 50 MSEK. Länk.

KeyMan ingår ramavtal med ett av ”Sveriges främsta teknologiska utbildningsinstitut”. Avtalet gäller leverans av managementkonsulter och bidrar till att stärka företagets långsiktiga arbete inom offentlig sektor. Länk.

Sweco har ansvarat för ombyggnationen av Norrtälje tingsrätt som nu inviger sina nya lokaler i det kulturminnesmärkta Miloverkstaden på Campus Roslagen. Länk.

Innofactor ska skapa en innovativ lösning för fältservice och mobila arbetsorder för Signode Industrial Group i Sverige genom Microsoft Dynamics 365 för Field Service. Länk.

Acando har tillsammans med Microsoft och Södra Älvsborgs sjukhus i Borås arbetat med machine learning och big data för att bota lunginflammation och förbättra svensk sjukvård. Länk.

ÅF och arkitektbyrån Dissing+Weitling ska ta fram underlag för planerna för Nacka centrum. Treårsavtalets omfattning bedöms till mellan 50 och 100 MSEK. Länk.

 

Övrigt

5 Questions to Help Your Employees Find Their Inner Purpose. Länk.

Stockholms it-bransch blomstrar – men nu hotar lokalbrist. Artikel från idg. Länk.

 

Har du vänner och kollegor som också bör läsa detta brev? Tipsa gärna genom denna länk;
https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/2017-33/

Med vänliga hälsningar
Mattias Loxi

mattias.loxi@cinode.com
Medgrundare Cinode

Bli gärna vän med mig på Linkedin
https://se.linkedin.com/in/mattiasloxi

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode?Eller vill ni boka en föreläsning om de senaste trenderna i konsultbranschen? Kontakta mig!

6 tips – så lyckas du som konsult


Konsultbranschen är hetare än någonsin. Men det finns en del att tänka på för att lyckas i konsultrollen. Cinode har listat sex avgörande faktorer. Läs mer.

Öka försäljning, beläggning och engagemang i ditt konsultföretag.

Lär dig HUR du agerar snabbare och smartare genom att koppla samman sälj med leverans och kompetenser. Läs mer.

Alla nyhetsbrev