Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

Konsultnyheter vecka 40 – 2014

Konsultnyheter vecka 40 – 2014

”Enkronaskonsulterna” är tillbaka i Kammarkollegiets it-konsultupphandling efter beslut från Kammarrätten. Detta medför att Bouvet Syd, Evry, Ework och Experis får ramavtal medan HiQ, Knowit, Sogeti, Atea, Visma, B3IT, Triona och Chas Visual förlorar sina kontrakt inom vissa områden. Länk.

Kammarkollegiets stora ramavtalsupphandling är nu alltså fastställd. Totalt har tretton bolag fått avtal inom sju olika områden. Bland annat har eWork tilldelats sju kategorier, Evry sex, ÅF sex, HiQ fyra och Consid fyra. Länk.

I år kommer den svenska IT-konsultmarknaden omsätta cirka 53 200 MSEK. Fram till slutet av 2015 väntas volymerna öka med 9 procent men värdetillväxten med 4 procent. Rådgivning- och implementationstjänsterna blir fler medan supporttjänsterna reduceras. Detta enligt Radars Konsultprisrapport. Länk.

Tieto säger upp 350 medarbetare i Finland och ytterligare 600 befattningar i Centraleuropa och Asien. Detta med anledning av att de har tappat en betydande kund inom området Product Development Sevices. Kunden stod för ett ”par procent” av bolagets omsättning och medför en nedskrivning på cirka 40 MEUR för rörelseresultatet under Q3, därtill tillkommer omstruktureringskostnader. Länk.

Consid, som tidigare gav 40 000 kr för tips som ledde till rekrytering, har nu inlett en ny kampanj där de utlovar 100 000 kr till den som tipsar om ett konsultbolag som leder till uppköp. Länk.

Addnode Group förvärvar 37 procent av Projektstyrning Prima AB som tillhandahåller ett webbaserat planeringsverktyg för hemtjänsten. Addnode har också tecknat option för de resterande aktierna. Länk.

Altran etablerar sig i Linköping och har som mål att inom fem år växa från fem till 100 medarbetare. Länk.

Office IT-Partner i Växjö startar verksamhet i Ljungby, för att gynna den fortsatta tillväxten. Idag har Office IT-Partner 40 medarbetare i Växjö. Länk.

ELITS har tilldelats priset för ”Årets Tillväxtföretag” under Linköpings första Näringslivsgala. Länk.

Alten vann Volvo Groups pris för bästa bolag inom kategorin ”Total Value Management Excellence”. Länk.

Sigma, NAB Solutions, Xperta, Qbranch och Atea var några av de bolag som tilldelades pris för bästa partner till Microsoft under 2014. Länk.

Frontit har tecknat ett fyraårsavtal med Bolagsverket inom området ”konsulttjänster IT eller med anknytning till IT”. Omfattningen av avtalet uppskattas till 100 MSEK. Länk.

Ida Infront, dotterbolag till Addnode, har fått uppdrag av kärnkraftverket OKG i Oskarshamn, gällande leverans av e-Arkiv. Ordervärdet är cirka två MSEK. Länk.

Artvise har fått en order av Tullverket, som berör it-stöd inom kundtjänst. Avtalet är på 3,5 MSEK. Länk.

Sweco har tilldelats uppdrag av Göteborgsstad att genomföra en förstudie inom byggnation av skyddsportar för att förhindra framtida översvämningar i Göteborg. Länk.

ÅF har tecknat konsultavtal som bland annat innefattar övervakning, projektledning och kvalitetssäkring av ett nytt kraftvärmeverk från Riikinvoima i Finland. Avtalet är initialt värt 1 MEUR. Länk.

NetRelations har fått uppdrag av Swebus. Arbetet gäller förvaltning och vidareutveckling av Swebus.se Länk.

tretton37 har sedan starten 2010 växt till 90 anställda med två kontor i Lund och Stockholm. Målet är att inom tre år vara 150 medarbetare, fördelade på fyra kontor, med minst en verksamt utomlands. Detta avslöjar grundarna i en intervju med Sydsvenskan. Länk.

 “Their fee rates aren’t just high, they’re immoral” Tyskland har de högsta konsultpriserna i världen men fler än 40 procent av inköparna är villiga att betala ännu mer för tjänster inom strategi. Hur kommer det sig? Bloggpost i The Source. Länk.

Hur upplever kandidater er rekryteringsprocess? Robin Erickson på Deloitte sammanfattar vad företagen bör ha i åtanke samt länkar till intressanta rapporter och webbinarium. Länk.

Vill ni att era nya medarbetare ska vara fulla av energi när de börjar i ert bolag? I Silicon Valley har bland annat 42Floors och Atlassian börjat erbjuda sina nyrekryter två veckors betald semester innan de börjar sitt nya jobb. Vilket svenskt bolag blir först att ta efter? Länk.


Tipsa gärna dina kollegor och vänner om detta nyhetsbrev!
https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/2014-40 .

Med vänliga hälsningar
Mattias Haraldsson
mattias.haraldsson@cinode.com

Har du ett nyhetstips eller vill du gästblogga? Kanske vill du diskutera konsultbranschens framtid över en lunch eller veta mer om Cinode? Kontakta mig!


Tar konsulterna sin egna digitala medicin?


Många konsulter hjälper kunder med digitalisering. De har olika synsätt och en rad olika namn; reklam-, PR- och digitala byråer. IT-, strategi- samt managementkonsulter. Ja, listan kan göras lång. Alla har de till uppgift att genom digitalisering förbättra kundernas affärer.
Men frågan är; hur bra är vi själva på att förbättra våra affärer genom digitalisering? Tar vi vår egen medicin? Läs mer.

 

Konsultkollen 2014 – nu med årtal


I Konsultkollen finns nu även registreringsår för bolagen. Nu kan du lättare jämföra din verksamhet med andra som startade under samma år. Dessutom har vi lagt till ytterligare bolag. Jämför ditt företag med hundratals andra.

 

Talent Management i konsultbolag – 8 framgångsfaktorer för ökad lönsamhet [Whitepaper]


Nytt whitepaper för konsultbolag som vill minska sin administration, effektivisera försäljningen och få mer engagerade medarbetare. Ladda ner direkt. Länk.
Vill du bli lika nöjd som konsultcheferna på Dynabyte? Skaffa Cinode.

Cinode är en onlinetjänst som gör det smartare, snabbare och enklare att driva konsultbolag. Med  tjänsten får du bland annat följande funktioner;

  • Kompetensinventering
  • Online-CV
  • Anpassade konsultprofiler
  • Företagsmallar
  • Beläggningsplanering
  • Förfrågan, offert och kontrakt
  • Kund- & leverantörshantering
  • Nätverk

Läs mer om våra funktioner och priser.

Cinode – talanghantering med superkrafter.

Följ på Twitter | Följ på Facebook
Nästa vecka Föregående vecka

Alla nyhetsbrev