Konsultnyheter vecka 39 – 2014

Konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.

Konsultnyheter vecka 39 – 2014

Blir det ett indiskt konsultbolag som köper Evry? Det spår analytikern Hans Werner i en intervju med norska Finansavisen, som citeras i IT24. Hans menar att det är ett perfekt läge för en indisk aktör att ta ett rejält kliv in i Sverige och Norge, något som sedan länge varit väntat. Länk.

Det ser ljust ut för de svenska it-bolagen. 83 procent av de börsnoterade företagen förväntar sig tillväxt medan resten tror på oförändrade intäkter under det andra halvåret. Många av it-bolagen ser Sverige som tillväxtmarknad och styr om resurser från andra delar av Europa hit. Länk.

TDC Sverige förvärvar Viridis IT med 43 medarbetare. Viridis är specialister inom managed services, datacenter och molnlösningar. Länk.

Keyman vann Pensionsmyndighetens upphandling för konsultmäklare. Avtalet, som är värt nära 350 MSEK, har en kontraktstid på ett plus tre år. Keyman omsatte 61 MSEK under 2013. Länk.

Är det konsultmäklarna som kommer att överta myndigheterna? Mindre administration samt möjligheten att få in små specialiserade bolag påstås vara skälen till att både SL och Pensionsmyndigheten uppges välja konsultmäklare. Länk.

Tyréns, Ramböll och White Arkitekter har fått en stororder från Stockholms läns landsting för att bygga ut tunnelbanan från Akalla till Barkarby. Uppdraget är värt cirka 250 MSEK och innefattar systemhandling, järnvägsplan, miljökonsekvensbeskrivning samt bygghandling. Länk.

Cybercoms vd Niklas Flyborg bjöds under veckan in till FN:s huvudkontor för att delta i möten om arbetskraftsinvandring. Cybercom rekryterar många medarbetare utomlands för att det har blivit allt svårare att hitta ingenjörer i Sverige. Länk.

Lemontree ingår ett partnersamarbete med Tableau Software, där Lemontree blir officiell återförsäljare och leverantör av Tableau.Länk.

3gamma startar ett nytt affärsområde inom ”IT risk and assurance”. Nick Lyngaae Jørgensen blir ansvarig för det nya området. Länk.

Vi är ett mycket starkare företag idag än för två år sedan”, sägerPär Fors, vd på CGI Sverige, i en längre intervju med idg. Länk.

Qbranch har skrivit ett it-outsourcingleverantörsavtal med Landshypotek Bank. Treårsavtalet är värt 18 MSEK. Länk.

Sigma Industry etablerar sig i Västerås, Örebro och Eskilstuna. Johan Karlsson och Per Magnusson ska leda verksamheterna.Länk.

Softronic har fått i uppdrag av Kungsängen att leverera en ny e-handelslösning byggd på plattformen Magento och integration till MS Dynamics. Länk.

Evry har skrivit avtal med Hjärt-Lungfonden. Kontraktet gäller standardiserade funktionstjänster inom it. Avtalet är på tre plus två år. Länk.

Sogeti utsåg Daniel Rostedt till ny chef för offentliga upphandlingar inom Sogeti Sverige. Daniel lämnar chefsposten för Sogeti Jönköping. Länk.

Knowit har vunnit en upphandling från Kammarkollegiet. Avtalet gäller projekt för att skapa exempelavrop och är på ett år med option på ytterligare nästan ett. Länk.

McKinsey, Bain och Strategy& toppar Vaults nya lista över de bästa konsultbolagen att arbeta för i Europa. Länk.

Den turkiska konsultmarknaden är het. Under förra året växte den med hela åtta procent och väntas fortsätta att öka under kommande år. Länk.

Don’t miss the exit”. Den nya rapporten om trender inom företagsförvärv från BCG visar att värdet på förvärv har gått upp så mycket som 62 procent första halvåret 2014 jämfört med 2013. Avyttringar blir dessutom allt vanligare för att maximera bolagsvärden. Länk.


Tipsa gärna dina kollegor och vänner om detta nyhetsbrev!
https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/2014-39 .

Med vänliga hälsningar
Mattias Haraldsson
mattias.haraldsson@cinode.com

Har du ett nyhetstips eller vill du gästblogga? Kanske vill du diskutera konsultbranschens framtid över en lunch eller veta mer om Cinode? Kontakta mig!


Strukturerad kompetensöverföring – nyckeln till fler seniora konsulter

Konsultbranschen är speciell och ofta tuff mot de anställda. Har du kunskap som är efterfrågad idag är det inte säkert att någon frågar efter den imorgon. Och är ditt kunnande inte längre intressant byts du ut mot en annan konsult.

Men så finns de konsulter som vi kallar ”seniora konsulter.” Läs mer.

Talent Management i konsultbolag – 8 framgångsfaktorer för ökad lönsamhet [Whitepaper]


Nytt whitepaper för konsultbolag som vill minska sin administration, effektivisera försäljningen och få mer engagerade medarbetare. Ladda ner direkt. Länk.
Vill du bli lika nöjd som konsultcheferna på Dynabyte? Skaffa Cinode.

Cinode är en onlinetjänst som gör det smartare, snabbare och enklare att driva konsultbolag. Med  tjänsten får du bland annat följande funktioner;

  • Kompetensinventering
  • Online-CV
  • Anpassade konsultprofiler
  • Företagsmallar
  • Beläggningsplanering
  • Förfrågan, offert och kontrakt
  • Kund- & leverantörshantering
  • Nätverk

Läs mer om våra funktioner och priser.

Cinode – talanghantering med superkrafter.