Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

Vad styr prissättningen av konsulttjänster?

Konsultnyheter vecka 22 – 2016

Hej!

Konsultbolagens främsta säljtillgång finns bland alla era medarbetare. Framförallt de affärsmöjligheter som uppkommer från medarbetare som redan sitter ute hos kund.

Hur kommer det sig att de flesta konsultföretagen inte tar tillvara på säljkraften? Anders Franzén från XLENT berättar denna vecka om hur ni kan ge förutsättningar för alla att agera säljare i ert konsultbolag.

/Mattias Loxi

Marknad

Efterfrågan på svenska teknikkonsulter är hög enligt den nya europeiska konjunkturbarometern; EFCA-Barometern. Återhämtningen på marknaden i södra Europa fortsätter medan marknaden i mellersta Europa är stabiliserad. I Grekland och Turkiet finns en negativ förväntan på orderläget. Länk.

Förvärv/Etableringar

MSC Group förvärvar återstående 40 procent av Frontwalker. De blir då ensam ägare av bolaget. Köpeskillingen uppgår till 4,9 MSEK och erläggs som en revers. Länk.

MSC Group:s vd Lars Save berättar samtidigt i en intervju till IDG att bolaget letar efter fler förvärv. Både produkt- samt konsultbolag. Lars har tidigare byggt upp Addnode samt Bisnode. Länk.

Bilia etablerar sig även på it-tjänstemarknaden med dotterbolaget Motorit. Bolaget ska främst nischa in sig på it-tjänster till andra bilåterförsäljare. Länk.

Acando startar ny digital innovationsbyrå itch. Martin Deinoff, tidigare vice VD och medgrundare av den digitala byrån Creuna, kommer leda satsningen. Länk.

Cinteros byter nu namn till Innofactor, efter sammanslagningen under december förra året. Länk.

Caupo, specialister inom Megento, öppnar kontor i Stockholm. Länk.

Certifieringar/Utmärkelser

Sigma har blivit utsedd till Microsoft Country Partner of the Year. Länk.

Consid har till avgångsstudenten Viktor Björklund vid Jönköpings universitet delat ut stipendiet Consid Hero Award som består av 15 000 kr samt erbjudande om anställning. Länk.

Medarbetare

Sogeti har utsett Helena Rosengren som ansvarig för Linköping samt Norrköping. Hon blir även bemanningsansvarig nationellt. Länk.

Rejlers har rekryterat Thomas Rebermark som ny marknadschef. Thomas kommer närmast från Assemblinkoncernen och har även varit marknads- och försäljningschef vid Vectura. Länk.

C.A.G. Arete:s nya ved heter Mats Ågren. Han har tidigare varit vice vd för samma bolag och dessförinnan arbetat på Kentor. Länk.

3gamma har rekryterat Nick Russel som ny ”Director” för Englandskontoret. Nick kommer närmast från Accenture Strategy. Länk.

Avtal/Uppdrag

Evry har tecknat femårigt avtal med Riksdagsförvaltningen för leverans och införande av ett nytt HR-system. Det beräknade ordervärdet är 6,1 MSEK. Länk.

Cygate har vunnit en outsourcingaffär med PLM Group. Affären gäller lokal drift samt globala moln. Länk.

Kentor har vunnit ramavtal med Löf (Landstingens ömsesidiga försäkringsbolag) angående it-konsulter. Avtalet är på två plus två år. Länk.

Prevas har varit med och levererat inbyggd elektronik och programvara för en ny första hjälpen-docka. Länk.

Ekan Management har vunnit ramavtal med Domstolsverket inom managementområdet. Avtalet är på ett plus fyra år. Länk.

WSP har fått projekteringsuppdrag av Trafikverket på en del av Ostlänken. Länk.

ÅF har tecknat avtal med Semper om utveckling och leverans för ett nytt produktionssystem i fabriken i Götene. Länk.

Globalt

Wipro meddelar att de kommer öka lönerna med i snitt 9,5 procent för de som arbetar offshore. TCS och Infosys har gått ut med liknande löneökningar i år. Länk.

Övrigt

How to Know If Someone Is Ready to Be a Manager. När vet du om en konsult är redo att bli konsultchef? Länk.

Prissättning av konsulter. Varför är en faktor på 10-100 rimligt för att spegla kompetensskillnad som anställd men en faktor 1,5 alldeles för hög och sticker ut när det gäller konsulter? Länk.

5 Changes in B2B Buying Behavior You Need to Know About. Hur har försäljning mellan företag förändrats och vilka trender finns? Länk.

Har du vänner och kollegor som också bör läsa detta brev? Tipsa gärna genom denna länk;
https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/2016-21/

Med vänliga hälsningar
Mattias Loxi

mattias.loxi@cinode.com
CMO och medgrundare på Cinode

Bli gärna vän med mig på Linkedin
https://se.linkedin.com/in/mattiasloxi

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Eller vill ni boka föreläsning om de senaste trenderna i konsultbranschen? Kontakta mig!

Hos XLENT har alla rätt förutsättningar att bli säljare

Vi på XLENT har använt Cinode sedan augusti 2015 och vi ser redan bra resultat i form av synergier, ökat engagemang, större kontroll och bättre analyser. Framför allt har våra ledtider från identifierad möjlighet till presenterad kandidat minskat väsentligt och alla våra medarbetare har fått rätt förutsättningar för att bli säljare. Läs mer.

Prissättning av konsulttjänster

Nästan varje gång en konsult ska säljas in på ett uppdrag diskuteras priset ingående, till och med när det gäller ramavtal med fasta priser. Det är ett ämne som berör – och självklart är det så. Läs mer.

Nyheter i Cinode – Hantera er planerade frånvaro i beläggningen

I nya versionen av Cinode får ni ett ställe att hålla reda på medarbetarnas semester, föräldraledighet med mera. Informationen visas på medarbetarsidan och i beläggningsvyn. Läs mer.

Nyheter i Cinode – arbeta effektivare med händelser

I den nya versionen av Cinode kan ni arbeta med händelser på ett effektivare sätt. Händelserna finns nu även på uppdragsnivå och dessutom med bättre filtreringsmöjligheter. I den nya versionen är det också lättare att se vilka uppdrag kollegorna har. Läs mer.

Stor guide till att lyckas med ditt konsultföretag


Tips och råd som hjälper ert konsultbolag att nå tillväxt. Lär dig om;
✓ Konsultmarknaden ✓ CV-hantering. ✓ Försäljning ✓ Nyckeltal ✓ Företagskultur ✓ Marknadsföring ✓ Ledarskap. ✓ Öka debiteringsgraden ✓Rekrytering plus mycket era Länk.

Talent Management och försäljning i konsultföretag [Whitepaper]

När ni samlar era kompetenser och kundbehov når ni framgång. Ladda hem.

Missa inte heller vårt whitepaper – 8 framgångsfaktorer för ökad lönsamhet i KonsultföretagLadda hem.

Be like Bosse!

Er kompetens – samlad, sökbar och paketerad

Cinode är stödet för medarbetare, chefer och sälj i konsultföretag. Bland annat får du;

  • Kompetenskonto
  • Anpassade konsultprofiler
  • Företagsprofilering
  • Rapporter
  • Beläggning
  • Kompetensinventering
  • Förfrågan & offert
  • Kundhantering
  • Uppdrag & kontrakt

Läs mer om våra funktioner och priser.

Cinode – talanghantering med superkrafter.

Alla nyhetsbrev