Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

Konsultnyheter vecka 11 – 2014

Konsultnyheter vecka 11 – 2014

Netlight-vd:n Eric Ringertz blev utsedd till årets chef 2014 av tidningen Chef. ”Extrem delegering” och att konsekvent säga ja till allting har varit avgörande för att nå denna framgång. Företaget har en årlig tillväxt på nästan 40 procent och en vinstmarginal på över 30 procent. Länk.

I samma gala prisades även Sara Berglund från Semcon som årets framtidschef, med motiveringen: ”Hon kombinerar ett inspirerande och varmt ledarskap med målstyrning och kundfokus”Länk.

”Kvalitet går före pris” säger IT-strategen Christina Strömborn till Computer Sweden. Tidningen har genom en kartläggning kommit fram till att ingen använder sig av enkronaskonsulter.Länk.

John Thurborn blir ny vd för R2M, tidigare var han vice vd. Målet är att växa med ytterligare tio konsulter och öka omsättningen från 60 till 70 MSEK. Länk.

Cygate öppnar ett nytt kontor i Sundsvall. Kåre Nordström blir regionchef för Cygate Nord och vill rekrytera 10 till 15 medarbetare under 2014. Länk.

Tieto varslar 24 medarbetare i Luleå, detta med anledning av att Ericsson flyttar sitt utvecklingsarbete till Kina. Länk.

Bisnode förvärvar managementkonsultbolaget Grufman Reje, med fem medarbetare. Grufman grundades 1993 och är specialiserade på näringslivsanalyser. Länk.

Evry har tecknat ett treårigt avtal med Rusta gällande drift och teknisk förvaltning. Avtalet beräknas vara värt omkring 4 MSEK.Länk.

HiQ har vunnit ett ramavtal med Systembolaget. Avtalet inbegriper projektledning och övriga IT-tjänster och gäller under ett år med option på förlängning. Länk.

Motillo, specialister på webb och digitala affärer, har under kort tid vunnit flera nya kunder, bland annat Interwheel och Rollsroller. Länk.

Alten har vunnit ett globalt ramavtal gällande konsulttjänster med ESAB, som har cirka 8 500 medarbetare. Länk.

CGI tecknar avtal med Konsumentverket. Kontraktet innefattar utveckling av webbtjänster. Avtalet är på två år med option på ytterligare två. Länk

Knowit tecknar ett tvåårigt ramavtal med Eon. Avtalet omfattar cirka 27 000 konsulttimmar inom dokumentation, process-IT och projektstyrning. Länk.

Det är inte längre CIO:n som konsultbolagen ska kontakta för att sälja sina tjänster. År 2016 kommer verksamheten vara involverad i 80 procent av besluten och styra själva beslutsfattandet i 40 procent av investeringarna. Länk.

Under sina tolv år som vd för ÅF har Jonas Wikström gjort 50-tal förvärv, ökat börsvärdet från 500 till 9 000 MSEK och lyckats etablera företaget som en av Sveriges populäraste arbetsgivare. Intressant intervju i Affärsvärlden. Länk.

Business Process Outsourcing (BPO) on the Brink of a new Generation” – ny vetenskaplig rapport från HFS. Idag anser två tredjedelar att kostnaderna är avgörande vid outsourcing men i framtiden förväntas faktorer som teknologi, analys och automatisering stå i fokus. Länk.

”Why can’t women break through the tech ceiling?” Varför är endast 28 procent av de verksamma inom svenska tekniktunga branscher kvinnor? Statistik visar att skillnaden mellan kvinnor och män startar redan under tidiga utbildningsår. Länk.


Dela gärna vårt veckobrev eller skicka vidare nedanstående länk, så blir vi glada 🙂 
https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/2014-11 .

På återseende!

Med vänliga hälsningar
Mattias Haraldsson
mattias.haraldsson@cinode.com

Har du ett nyhetstips eller vill du gästblogga? Kanske vill du diskutera konsultbranschens framtid över en lunch? Kontakta mig!

Nytt på bloggen

Dela – det nya sättet att sälja


Uber, AirBnb – saker och ting delas oftare nu för tiden, inte sant?
Mellanhänder består men de som blir kvar när branscher vänds upp och ner tvingas upp i värdekedjan; antingen genom att aggregera det som säljs på ett smart sätt och tjäna pengar på översikt och jämförbarhet… Läs mer.

Cinode – smartare, snabbare och enklare att driva konsultbolag.


Med vår onlinetjänst får du bland annat följande funktioner;

  • Kompetensinventering
  • Online-CV
  • Anpassade konsultprofiler
  • Företagsmallar
  • Beläggningsplanering
  • Förfrågan, offert och kontrakt
  • Kund- & leverantörshantering
  • Nätverk

Läs mer om våra funktioner och priser.

Cinode – talanghantering med superkrafter.

Nästa vecka Föregående vecka

Alla nyhetsbrev