Dela – det nya sättet att sälja

Skrivet av Mark Kantor - Affärsutvecklare/Produktägare |  Ingen kommentar

Uber, AirBnb – saker och ting delas oftare nu för tiden, inte sant?

Mellanhänder består men de som blir kvar när branscher vänds upp och ner tvingas upp i värdekedjan; antingen genom att aggregera det som säljs på ett smart sätt och tjäna pengar på översikt och jämförbarhet. Eller addera mer värde än tidigare för att förtjäna provisionen genom att göra ett kvalitetsmässigt urval av vad som säljs.

Delningsekonomin är här

Förr betalade vi kommission till de resebyråer som slog upp en lämplig flight i en telefonkatalogsliknande bok som uppdaterades ett antal gånger per år. Då räckte det med att genomföra en transaktion. Att köpa en aktie på Helsingforsbörsen kostade 500 kronor på det fina bankkontoret.

Under de senaste åren har det blivit modernt att återanvända och dela på saker, en trend som också tagit fart på webben. Den antågande delningsekonomin gör säkerligen alla affärsmän alerta.

Gör dig tillgänglig – bli attraktivare

Hur delar du med dig av dina kompetenser, tidigare prestationer och din tillgänglighet för kollegor och affärspartners?

Outlook och telefonen i all ära, men tänk om du hade dina kompetenser och erfarenheter samlade på ett eget konto? Där det dessutom var möjligt att se hur du är belagd framöver.

Och tänk om informationen också var tillgänglig för kollegor och utvalda partners?

För känsligt att dela över internet tänker du. Men ponera att det var möjligt att dela informationen med utvalda på ett strukturerat sätt och ”jacka in” information om dig och din beläggning hos företag och frilansarkollegor som du litar på och vill arbeta med. Med denna koppling skulle de hitta dig och dina arbetskamrater när kompetens och tillgänglighet i tid skulle passa deras behov. Ni skulle sammanlänka er allians och tillsammans bli ett starkare alternativ för era respektive kunder.

Det är en sådan tjänst vi har byggt. Den vilar på två grundstenar.

Primärt skapar vi en tjänst utifrån hur vi på Cinode vill arbeta med våra kompetenser och partners.

Den andra faktorn är en global stark kraft som består i att allt fler människor på arbetsmarknaden har en spetskompetens som nyttjas inom olika konstellationer. Talangerna på den öppna globala marknaden föredrar att skapa ett starkt nätverk – framför en trygg anställning.

Låter det som en dröm?

Du kan få en demo redan idag.

Sveriges populäraste nyhetsbrev för konsulter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.


Om författaren

Mark Kantor - Affärsutvecklare/Produktägare
Mark Kantor - Affärsutvecklare/Produktägare
Mark är produktägare på Cinode och ägnar dagarna åt att kunddrivet planera produktens utveckling och äga det kommersiella ansvaret. Mark är systemvetare och ekonom. Han har jobbat i linjebefattningar och som konsult med processutveckling, outsourcing samt försäljning. Fritiden ägnas åt träning, familj och matlagning.

Kommentarer inaktiverade.