Konsultnyheter vecka 12 – 2014

Konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.

Konsultnyheter vecka 12 – 2014

Medianlönen för chefer inom IT-branschen är 51 000 kronor, vilket är 10 000 kronor mer än genomsnittet i Sverige. Detta enligt organisationen Ledarna.  Länk.

Försäkringskassan minskar antalet IT-konsultleverantörer. I dagsläget använder myndigheten sig av 45 leverantörer, men de ska bantas ner till mellan tre och fem stycken. Kontrakten är värda nästan 300 MSEK årligen. Länk.

Combitech slutför förvärvet av norska Bayes Risk Management AS genom att köpa resterande 30 procent av bolaget. Bayes byter namn till Combitech och breddar samtidigt sitt erbjudande till de norska kunderna. Combitech AS har ett 50-tal medarbetare fördelade på kontor i Stavanger, Oslo och Lillehammer. Länk.

Tobias Mård, som tidigare var vd för Exaits (blev uppköpta av Atea förra året) startar nya konsultbolaget Tromb. Bolaget har även rekryterat sju konsulter från sin förra arbetsgivare och räknar med att vara omkring 15 anställda i slutet av året. Länk.

Lumagate öppnar ett nytt regionkontor i Göteborg. Enligt vice vd Carl Tönseth är bolaget också redo att etablera kontor i Danmark inom kort. Länk.

CGI har tecknat ett nytt avtal med UC. Partnerskapet syftar till att stödja UC:s verksamhetsutveckling genom att CGI tar ett funktionsansvar för drift av stordatormiljö, servicedesk samt applikationsutveckling. Avtalet är värt drygt 200 MSEK under sju år med möjlighet till förlängning i ytterligare ett plus ett år. Länk.

Semcon har inlett ett långsiktigt samarbete med norska Kongsberg Oil & Gas Technologies. Semcon erbjuder lösning för produktinformation och ingenjörstjänster som är stationerade i Sverige, däribland Karlstad. Länk.

Combitech har signerat ramavtal med Rikspolisstyrelsen. Det tvååriga avtalet, med option på ytterligare två år, gäller konsulttjänster inom informationssäkerhet. Avtalet uppskattas vara värt åtta till nio MSEK årligen. Länk.

Connecta tecknar avtal med Transportstyrelsen. Kontraktet gäller tjänster för stordatormigrering. Avtalet sträcker sig till 2017 med möjlig förlängning till 2019. Länk.

iStone och Teknikmagasinet har skrivet ett partneravtal för att utveckla en ny lösning kring multikanalhandel hos Teknikmagasinet. Länk.

Caperios vd Christer Haglund gästade 24-podden i veckan och gav en frispråkig intervju om de senaste problemen bolaget tampats med samt lönerna för konsulter och säljare i branschen.Länk.

Capgemini har för andra året i rad blivit utnämnd till ”2014 World’s Most Ethical Company” av Ethisphere Institute. Länk.

6 av 358 börs-vd:ar twittrar. Bara 40 procent av bolagen har ett Twitter-konto. HiQ:s vd Lars Stugemo är dock ett undantag.
– Vår verksamhet jobbar med it och jag ville prova vad det är för något och jag fastnade snabbt, säger han till Resumé. Länk.

Vilka tekniska kompetenser och erfarenheter ger tjockast lönekuvert 2014? Business Insider har tillsammans med Mondo satt ihop en rankinglista baserat på vilka roller som ger bäst lön. Länk.

”Why good managers are so rare”. Dåliga chefer kostar miljarder för företag. Enligt Gallup misslyckas företag i hela 82 procent av fallen att hitta rätt talang för jobbet. Länk.

”Global Human Capital Trends 2014”, Deloittes nya rapport pinpointar 12 kritiska trender, som exempelvis ledarskap, talangtillgång och att omskola HR-funktionen. Länk.

”The rise of the Hybrid”, Source nya whitepaper om marknadstrenderna inom den brittiska finanstjänstemarknaden där de traditionella konsultfirmorna tappar mot mer flexibla alternativ. Länk.


Dela gärna vårt veckobrev eller skicka vidare nedanstående länk, så blir vi glada 🙂 
https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/2014-12 .

På återseende!

Med vänliga hälsningar
Mattias Haraldsson
mattias.haraldsson@cinode.com

Har du ett nyhetstips eller vill du gästblogga? Kanske vill du diskutera konsultbranschens framtid över en lunch? Kontakta mig!

Nytt på bloggen

Sluta betala IT-konsulter per timme – använd Function Points


Varför fortsätter IT-branschen att ta betalt per timme? IT-leverantörer har problem med att timdebiteringen inte har ökat de senaste åren trots att lönekostnaden, som är den största kostnadsposten, ökar år efter år. Läs mer.

Cinode – smartare, snabbare och enklare att driva konsultbolag.


Med vår onlinetjänst får du bland annat följande funktioner;

  • Kompetensinventering
  • Online-CV
  • Anpassade konsultprofiler
  • Företagsmallar
  • Beläggningsplanering
  • Förfrågan, offert och kontrakt
  • Kund- & leverantörshantering
  • Nätverk

Läs mer om våra funktioner och priser.

Cinode – talanghantering med superkrafter.