Svenska konsultbolagen som är utsedda till Europas Bästa Arbetsplatser

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.

Hej!

Rättelse: Föregående version av Veckans Konsultnyheter innehöll ett felaktigt/inaktuellt avtal för Semcon. Vi ber om ursäkt för misstaget.


”Det kärleksfulla ledarskapet – att se individen och bejaka medarbetarnas positiva sidor”. Pernilla Ramslöv, grundare och vd för NOX Consulting samt även utsedd till Näringslivets Mäktigaste Entreprenör, intervjuas denna vecka av min kollega Julia Thelin. 

Varför är vi så åldersfixerade i Sverige? De som passerat 45 anses ofta som en belastning vid en rekrytering. Istället vill många bolag hellre rekrytera yngre medarbetare, varför är det så? Den vecka gästas Konsultpodden av John Mellkvist, expert inom ålderism. 

Den 18:e juni bjuder vi in dig till live-inspelning av sista Konsultpodden innan sommaruppehållet! Det finns även chans att medverka i podden, för dig som vill reflektera över något i konsultbranschen. Dessutom kommer flera tidigare poddgäster att vara med!

Hoppas vi ses!

Allt gott, 

/Mattias Loxi

Ps: Vi på Cinode söker nu efter ytterligare en supporthjälte till vårt Customer Success team! Tipsa gärna!

Förvärv/Etableringar/Neddragningar

Sweco förvärvar tyska konsultbolaget imp GmbH, med 380 anställda och tjänster inom främst kraftöverföring och eldistribution. Imp har en omsättning på cirka 20 miljoner EUR på helårsbasis och EBITA om cirka 2 miljoner EUR. Länk.

Randstad byter namn på Dfind, som varit en del av företaget under de senaste tre åren och bestått av Dfind Finance, Difond IT och Difind Science & Engineering. De nya områdena blir istället Randstad Finance, Randstad Technologies, Randstad Life Sciences och Randstad Engineering. Länk.

Consid startar det nya affärsområdet Excellerate, med målet att revolutionera näringslivet genom en modern digital utbildningsplattform. Länk.

Norconsult öppnar kontor i Märsta. Ytterligare ett kontor tillkommer i Sollentuna under hösten. Länk.

Atea gör en satsning på äldreomsorgen med målsättningen att transformera området. Länk.

Medarbetare

EVRY meddelar att Christian Pedersen blir ny Executive Vice President för BA Norge och chef för Nordic Consulting i EVRY. Han har arbetat inom bolaget sedan 2014. Länk.

Knightec rekryterar Kit Gullbrandson till rollen som affärsområdeschef för Systems, med start den 1 augusti. Hon är idag en av nyckelpersonerna i ett mjukvaruföretag med ett starkt varumärke i Sverige. Länk.

Eyevinn Technology förstärker sin position som experter inom streaming och den digitala annonsaffären genom rekryteringen av Erik Hoffman, rankad som Sveriges sjätte bästa utvecklare av  IDG och med flera års erfarenhet från den digitala annonsaffären samt teknologin bakom den. Länk.

NetNordic rekryterar Björn Biberg som ny CFO i Sverige. Björn kommer närmast från börsbolaget Mackmyra där han har arbetat som CFO sedan 2017. Länk.

Forefront förstärker verksamheten med Peter Papinski, som närmast kommer från Acando. Han ska axla rollen som lead för IT Management. Länk.

Partnerskap

Connect fördjupar samarbetet med AWA, ett av Europas ledande IP-konsultföretag. Länk.

Utmärkelser

Cygni (för femte gången) och Regent har båda utsetts till Europas Bästa Arbetsplats i kategorin medelstora respektive små företag av Great Place to Work. Andra svenska konsultbolag som finns med på listan är Tyréns (27:a Stora företag), Iterio (10:a Medelstora), Transcendent Group (33:a Medelstora), Polar Cape (4:a Små), Cupole (10:a Små), Agero (15:e Små). Stort grattis! Länk.

Donald Davies & Partners har till minne av projektpionjären Donald Davies instiftat ett stipendium för att lyfta fram projektledarrollen. Nyligen presenterades stipendiets andre vinnare genom tiderna – Annika Hultqvist, projektledare på Sandvik Coromant. Länk.

Acando har blivit utsedda till Microsoft Partner of The Year Award 2019 i Sverige. Länk.

Avtal/Uppdrag

Etteplan ska, tillsammans med Nokia och Ukkoverkot, arbeta för att ge industrikunder lösningar baserade på privata LTE/4G- samt NR 5G radionät. Länk.

Claremont blir strategisk partner till Atrium Ljungberg. Uppdraget omfattar utveckling av digital plattform. Länk.

B3 hjälper Region Dalarna att införa AI i vården. Länk.

Sweco har fått i uppdrag av Täby kommunen att ta fram en övergripande strategi som utgår från Agenda 2030 och de 17 globala hållbarhetsmålen. Länk.

Avensia ansvarar för implementeringen av norska Byggtjenestes digitala infrastrukturlösning, som baseras på Riversands molnbaserade plattform för master data management. Länk.

Forsen ingår nytt ramavtal med Fastighetskontoret inom projektering, projekt- och byggledning i kategorin ”stora projekt”. Länk.

B3 är en av flera leverantörer som tilldelats Kommunförbundet Västernorrlands ramavtalsupphandling av Robotic Process Automation. Länk.

Set Up ingår ramavtal med Kungliga tekniska högskolan gällande projektledare för lokalplanering och hyresgästanpassning. Länk.

WSP har på uppdrag av Hyreshem Malmö GreenBuilding-certifierat byggnader i bostadsområdet Annestad i Bunkeflostrand utanför Malmö. Länk.

Övrigt

Projektengagemang stämmer Cortus Energy gällande en tvist om fakturor till ett värde om 5,3 MSEK. Länk.

Har du vänner och kollegor som också bör läsa detta brev? Tipsa gärna genom denna länk;
https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/2019-23/

Med vänliga hälsningar

Mattias Loxi
mattias.loxi@cinode.com
Medgrundare Cinode – Marknad/Sälj

Bli gärna vän med mig på Linkedin!
https://se.linkedin.com/in/mattiasloxi

Cinode finns även på Instagram – följ oss så ser du hur vi har det!

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Eller vill ni boka en föreläsning om de senaste trenderna i konsultbranschen? Kontakta mig!

Kvinnligt entreprenörskap – intervju med Pernilla Ramslöv, grundare och vd för NOX Consulting

Julia Thelin intervjuar serieentreprenören Pernilla Ramslöv, grundare och vd för det snabbväxande bolaget NOX Consulting. Pernilla är utsedd till Näringslivets mäktigaste entreprenör 2019 och har även skrivit boken Fixa Gigget. Länk.

”Du är överkvalificerad” – Konsultpodden med John Mellkvist om fördomar och den nya tidens trygghet

Varför är vi så åldersfixerade i Sverige? De som passerat 45 anses ofta som en belastning vid en rekrytering. Istället vill många bolag hellre rekrytera yngre medarbetare, varför är det så? Läs mer.

Konsultpodden – Lyssna Live 18:e juni


Konsultpodden tar snart sommaruppehåll men innan dess vill vi bjuda med dig på en inspelning. Det finns även chans att medverka, för dig som vill reflektera över något i konsultbranschen eller berätta ur ditt perspektiv. Länk.

Så ökar du beläggningen och engagemanget i ditt konsultföretag

Guiden för dig som vill lyckas få ditt konsultbolag att växa. Länk.

Så skapar du vinnande konsultprofiler

Vad innehåller en konsultprofil? Exempel och värdefulla tips. Ladda ner din guide.

Läs tidigare konsultnyheter