Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

Konsulten som tvingas ut ur landet.

Konsultnyheter vecka 38 – 2016

Hej!

Det var en strålande uppslutning i Göteborg i veckan. Nu är det dags för Malmö. På fredag den 30:e september kör vi frukostföreläsning där vi sammanfattar Trenderna inom konsultbranschen. Fortfarande är det några platser kvar.

Hoppas att vi ses!

/Mattias Loxi

 

Rapporter

Arbetsvolymen bland arkitekter och byggtekniska konsulter har det senaste halvåret ökat med ca 4,5 procent enligt en ny rapport från Industrifakta. Dock ser tillväxten de närmaste månaderna hos konsultföretagen ut att avmattas till 2,5 procent. Kompetensbrist anges vara en bidragande faktor. Länk.

 

Förvärv/Etableringar

Bouvet förvärvar Ciber i Stockholm med totalt 31 medarbetare inom systemutveckling. Bouvet har nu över 1000 medarbetare varav 100 i Sverige. Länk.

System Verification etablerar ett nytt affärsområde – Business consulting, för att hjälpa kunderna att gå från idéstadiet till målgång inom nya digitala projekt. Anna Zahr, tidigare affärsområdeschef på IT-konsultföretaget Spctrm, kommer leda satsningen. Länk.

B3IT D11 byter namn till B3IT Interact. Bolaget med 33 medarbetare blir än mer inriktat mot telekombranschen. Länk.

Tactel etablerar sig nu i Umeå med nytt kontor. Inledningsvis kommer kontoret ha fem medarbetare. Länk.

Rejlers konsoliderar sina bolag inom IT-solution. Embriq AS, Embriq AB, Energitjänster AB och ComIT AB samlas under Rejlers Embriq. Länk.

Rejlers erbjuder nu även juridiska rådgivningstjänster till sina kunder. Länk.

 

Medarbetare

CGI har rekryterat Greger Wikstrand till tjänsten som digital chefsarkitekt. Greger kommer närmast från Capgemini. Länk.

Tieto har rekryterat Alexandra Drevenlid som ny Chief Digital Officer. Alexandra kommer närmast från Tele2 där hon bland annat har varit IT- och teknikdirektör. Länk.

 

Utmärkelser/Certifieringar

Brightcom har valts till årets Microsoft Dynamics NAV-partner av QBS Group. Länk.

Tyréns har blivit nominerade till arkitekturpriset Kasper Salin för två projekt. Länk.

 

Avtal/Uppdrag

Kentor har skapat en ny digital arbetsplats för Röda Korset i Norge. Totalt används den nya lösningen av 40.000 frivilliga personer världen över, varav 800 är anställda inom Röda Korset i Norge. Länk.

Cybercom har tecknat avtal med Kongsberg Automotive för utveckling inom elektronik- och mjukvaruutveckling. Avtalet är på två år och gäller konsulter på plats, projektleveranser och off-shore-leveranser. Länk.

Evry har tecknat nya avtal med Telenor och utökar sin affär med dedikerade molnlösningar, infrastruktur- och datacentertjänster. Länk.

Tieto har skrivit kontrakt med norska Lyse-koncernen inom moln-, infrastruktur- och datacentertjänster. Femårsavtalet väntas vara värt 30 MEUR. Länk.

Caperio vann upphandlingen i Danderyds kommun inom klientenheter och produktnära tjänster. Avtalet är fyra plus ett år och värt 10 MSEK per år. Länk.

Advania har genomfört uppdrag åt Kristianstads kommun inom automatiserad identitetslösning. Länk.

Consid har tecknat avtal med Saab där bolaget tar över applikationsförvaltningen som Saab ICT:s avdelning Infocom tidigare gjort. Avtalet är på flera år. Länk.

Candidator har tecknat avtal med Länsförsäkringar av ny mobil IT-plattform, service desk samt drift av telefonilösning. Avtalet är på tre år plus option. Länk.

Telecomputing har förlängt sitt avtal med Econova inom bland annat server- och applikationsdrift. Det nya avtalet är på tre år. Länk.

Rejlers har tecknat avtal med Hafslund om digitalisering av elsäkerhetstillsynen i Oslo. Avtalet är två plus två år och värt 60 MNOK. Länk.

Entea har fått utökat förtroende hos tillverkande global kund med SAP-expertis inom produktion och Automotiv. Länk.

HiQ har utfört uppdrag åt finska elbolaget Elenia genom implementation av ny integrationsplattform. Länk.

Claremont har digitaliserat Hemköp genom utveckling av en ny e-handel. Uppdragsgivare är Axfood. Länk.

WSP har utformat den nya Partille Arenan samt projekterat markytan utanför. Länk.

 

Övrigt

”Trendbrottet: plötsligt är juniorer högvilt på it-arbetsmarknaden”. Kampen om talangerna sker nu även ofta på junior-sidan. Länk.

It-konsulten HiQ växer med laganda och specialisering. Längre intervju med HiQ:s vd Lars Stugemo i Di Digital. Länk.

Därför köper konsultbolagen mest smågodis. It-konsultbolagen fortsätter att förvärva men det är oftast mindre affärer som görs. Länk.

Sweco har pekats ut som ansvarig för försening av den nya tunnelbanelinjen i Helsingfors. Länk.

Stjärnkodare tvingas ut ur landet – ”Det känns fruktansvärt”. Konsultbolaget Dynamo Digital:s medarbetare Tayyab Shabab ska enligt Migrationsverket utvisas för en miss av tidigare arbetsgivare samtidigt som det råder akut kompetensbrist i Sverige. Länk.

 

Har du vänner och kollegor som också bör läsa detta brev? Tipsa gärna genom denna länk;
https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/2016-38/

Med vänliga hälsningar
Mattias Loxi

mattias.loxi@cinode.com
CMO och medgrundare på Cinode

Bli gärna vän med mig på Linkedin
https://se.linkedin.com/in/mattiasloxi

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Eller vill ni boka föreläsning om de senaste trenderna i konsultbranschen? Kontakta mig!

Optimera beläggningen genom att förutse din konsultleverans

Konsulter är smarta. Det är därför ni får stort ansvar och respekt hos era kunder. Ni har förmågan att förutsäga och planera för framtiden tillsammans med era kunder.

Kanske fokuseras det dock mest på kunden så att ni glömmer att förutse och planera för er egen organisation. Speciellt om ni i är i tillväxt. Då är det lätt att inte ha full koll på sin nuvarande och kommande leverans. Läs mer.

Öka försäljning, beläggning och engagemang i ditt konsultföretag.

Lär dig HUR du agerar snabbare och smartare genom att koppla samman sälj med leverans och kompetenser. Läs mer.

Nästa vecka Föregående vecka

Alla nyhetsbrev