Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

Vad gör alla managementkonsulter varje dag?

Konsultnyheter vecka 13 – 2016

Hej! Denna vecka har Cinode flyttat till nytt kontor. Du hittar oss numera vid Bonnierhuset på Torsgatan 21. Kom gärna förbi och ta en fika med oss på den soliga uteterassen 🙂 Många konsultbolag är duktiga på idrott och hälsa – ett av dessa är B3IT. Varje år deltar flera medarbetare i en av världens tuffaste tävlingar, Ironman. Missa inte Tommy Sarenbrants hälsokrönika

Förvärv/Etableringar

Global Knowledge Sverige blir nu en del av Addskills Cornerstone Group när de båda bolagen nu går samman. Länk.

Finska Nixu förvärvar svenska it-säkerhetsspecialisten Europoint Networking med 10 medarbetare och en omsättning på 1,8 MEUR. Försäljningspriset landar på 0,8 MEUR kontant plus en nyemission av 50 000 Nixu aktier. Därtill betalas en tilläggsköpeskilling om maximalt 0,5 MEUR över kommande 2,5 år. Länk.

System Verification planerar att dubbla antalet medarbetare på sitt Sarajevokontor under 2016. Off-shore-kontoret invigdes 2013 och har för närvarande sex medarbetare. Länk.

Consid har vuxit till 25 medarbetare i Malmö och byter därför lokaler till Stortorget. Samtidigt lanserar bolaget gratis WiFi. Länk.

Finansiellt

Beetroot, svenskt it-konsultbolag som till största delen har konsulter i Ukraina, genomför en nyemission på 4,5 MSEK. Investerare är bland annat Prisjakt-grundarna som kommer äga 30 procent av företaget. Bolaget värderas därmed till 15 MSEK. Länk.

Medarbetare

Capacent har föreslagit att välja Cecilia Lager och Per Granath som nya styrelseledamöter. Cecilia är bland annat styrelseledamot för Elanders, Cinnober, Navigera, Intellecta samt Altor. Per har bland annat varit vd för Humana och Intellecta samt vice vd för Scandiaconsult (numera uppköpt av Ramböll). Länk.

Fujitsu Sveriges VD Karin Schreil Jonsson har även blivit utsedd till Head of Nordic Sales. Länk.

Avtal/Uppdrag

Tyréns har vunnit upphandlingen för järnvägsplan och systemhandlingar av den första sträckan av Norrbotniabanan mellan Umeå och Duvå. Ordervärdet beräknas till 23 MSEK. Länk.

Consid har tecknat avtal med Gislaveds kommun för vidareutveckling av ett tiotal webbplatser i SiteVision. Länk.

Consid tecknar också avtal med Intraservice i Göteborgs Stad. Avtalet gäller förvaltning och vidareutveckling av Göteborgsregionens Fritidshamnar systemflora. Länk.

ÅF har genomfört uppdrag åt pappersfabriken i Hallstavik  efter branden i november. Totalt har ett 40-tal konsulter varit engagerade för inspektera och byta ut utrustning. Länk.

CGI har tecknat ramavtal med Försäkringskassan som ett av fåtal partners. Avtalet är på fem plus ett år och ordervärdet beräknas till 500 MSEK. Länk.

Ramböll har tecknat avtal med Ljusdals kommun för projekt- och strategiutveckling vid en ny storskalig satsning på klimatsmart livsmedelsproduktion. Länk.

Evry har tecknat en avtalsförlängning med Timrå kommun om helhetsansvar för it-stöd. Avtalet gäller till 2020 och är värt 20 MSEK. Länk.

Forsen har genomfört projekterings- och projektledningsuppdrag för nya ägarlägenheter på Östermalm i Stockholm. Länk.

Consat Data har tecknat ramavtal som en komplett it-leverantör med Säkra Larm. Länk.

Acando har tecknat avtal med Halmstad Energi och Miljö om leverans av paketet Acando Insidan för affärsstyrning och beslutsstöd. Länk.

CSC har förlängt sitt ramavtal med Telenor med fyra plus två år. Avtalet är en av de största affärerna någonsin för CSC i Norden och innefattar bland annat infrastruktur, molntjänster samt applikationshantering. Länk.

Globalt

Storbritanniens konsultmarknad växte med hela 8,6 procent under 2015. De områden som växte mest var ”Risk and Regulation” samt digitalisering. Länk.

Övrigt

Den största utmaningen för byggkonsulter anses vara nykundsbearbetning. Hela 49 procent anser att detta är svårast. Även utveckling av befintliga kundrelationer samt rekrytering är stora utmaningar visar en ny undersökning. Länk.

Global Human Capital Trends 2016 The new organization: Different by design. Deloitte har släppt en längre rapport om trenderna inom Human Capital som visar att strukturen av organisationen håller på att förändras från grunden. (Registrering krävs). Länk.

What Do (Management) Consultants Do Each Day? Länk.

Vill du bli motiverad? Här är en lista på de 16 bästa motivationstalen genom tiderna. Länk.

Har du vänner och kollegor som också bör läsa detta brev? Tipsa gärna genom denna länk;
https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/2016-13/

Med vänliga hälsningar
Mattias Loxi

mattias.loxi@cinode.com
CMO och medgrundare på Cinode

Bli gärna vän med mig på Linkedin
https://se.linkedin.com/in/mattiasloxi

Har du nyhetstips eller vill gästblogga? Kontakta mig.

Hur många Ironman har ditt konsultbolag genomfört?


Välj rätt kallingar och slitstarka jeans och sen är det bra om du håller pulsen under 80 slag i minuten. Går jag över 80 så flåsar jag och då kanske kunderna jag pratar med i telefon misstolkar situationen. Läs mer.

Cinode flyttar till nytt kontor


Cinode har vuxit ur lokalerna på Drottninggatan och flyttar nu till större lokaler i Bonnierhuset på Torsgatan 21. I den 61 meter höga byggnaden är den nya lokalen belägen på plan 10. Läs mer.

Stor guide till att lyckas med ditt konsultföretag


Tips och råd som hjälper ert konsultbolag att nå tillväxt. Lär dig om;
✓ Konsultmarknaden ✓ CV-hantering. ✓ Försäljning ✓ Nyckeltal ✓ Företagskultur ✓ Marknadsföring ✓ Ledarskap. ✓ Öka debiteringsgraden ✓Rekrytering plus mycket era Länk.

Be like Bosse!

Alla nyhetsbrev