Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

Konsultbolagen som fostrar flest konsult-vd:ar

Konsultnyheter vecka 14 – 2016

Hej! Nu lanseras en ny version av Cinode. Den största nyheten är Pipeline Management vid uppdragshantering. Nu blir sälj och leverans äntligen helt synkroniserade i ditt konsultbolag.

Denna vecka bör du heller inte missa vår infographic över it-konsult Sverige och bolagen som fostrar flest konsult-vd:ar.

Inte nog med det! Nu har vi passerat 3000 prenumeranter på nyhetsbrevet. 🙂  Stort tack för all spridning! Och som vanligt har du tips eller vill veta mer om Cinode – ring eller maila! /Mattias Loxi

Förvärv/Etableringar

Konsultbolag1 växer i Malmö och är nu över 20 medarbetare. För att få plats flyttar bolaget till större lokaler. Länk.

Office Sverige förvärvar POC i Jönköping. Länk.

Carmona, specialistbolag inom it-tjänster och lösningar för specialistvården, förvärvas av det nybildade Carmona Holding bestående av flertalet ägare. Den tidigare vd:n och ägaren Gunnar Severinsson kommer fortsätta som delägare. Länk.

Addnode byter namn på sitt dotterbolag (Cad-Q) till Symetri. Bolaget har 300 medarbetare och levererar både tjänster och produkter för design och produktutveckling. Länk.

Optilon etablerar sig i Danmark med kontor i Köpenhamn. Till posten som regionchef har bolaget rekryterat Lars Villads Krogh. Länk.

Consid har som mål att öka med 100 medarbetare under 2016. Nu lanserar de en kampanj där nya medarbetare får åka till Silicon Valley. Länk.

Marknad

Här är konsultbolagen du ska jobba på om du siktar på en vd-karriär. Computer Sweden om Cinode:s infographic där undertecknad också blir intervjuad. Länk.

Medarbetare

Atea har rekryterat Bosse Ringdahl som ny regionchef för Stockholmskontoret. Bosse har tidigare varit vd för Tengbom Arkitekter samt Stockholms-vd för HiQ. Tidigare vd:n Christer Eklund går vidare i bolaget som chef över nationella enheter som hanterar hårdvara, mjukvara samt produktnära tjänster. Länk.

Arctic Group har anställt Lena Jonsson som ny konsultchef för verksamheten i Luleå. Lena kommer närmast från ABF. Länk.

Avtal/Uppdrag

Kentor har tecknat ramavtal med Inera gällande applikationsförvaltning och vidareutveckling. Totalt uppskattas volymen till mellan 80 och 120 MSEK per år. Länk.

WSP har tillsammans med Peab blivit tilldelad totalentreprenad av nedsänkningen av väg E45 i centrala Göteborg. Den totala entreprenadkostnaden ligger på 1000 MSEK och projektet pågår till 2021. Länk.

WSP har vunnit projekteringsuppdrag gällande gator, VA och parker i ett nytt bostadsområde i Sollentuna. Uppdraget pågår till 2026. Länk.

Prevas har tecknat avtal med Löfbergs om ett nytt underhållssystem. Länk.

Altran har tecknat förlängt partnerskapsavtal med Kommunal om tjänster och utveckling av förbundets Sharepoint-lösning. Länk.

Forsen har tecknat avtal om projektering, projektledning och produktionsledning för ett nytt hotell i Hagastaden i Stockholm. Länk.

Consid har tecknat ramavtal med Luftfartsverket och Sjöfartsverket avseende verksamhetsutveckling och strategi. Avtalet är på två plus två år. Länk.

HiQ har utvecklat en mobillösning för biljetter till Västtrafik. Länk.

iStone har tecknat ett återförsäljaravtal med ITMC Soft om programvarorna i IDM-serien. Länk.

Radar har vunnit uppdrag att genomföra affärsanalys för outsourcingavtal åt en större statlig verksamhet. Länk.

Tieto har ingått ett partnerskap med Trimble för distribution av företagets verktyg för skogssektorn. Länk.

Consat Data har vunnit avtal som it-leverantör åt Partille Cup – World of Handball. Länk.

Zetup har blivit vald som ny leverantör för Tillväxtverkets centrala it-miljö. Avtalet är på fem plus två år och värt minst 30 MSEK. Länk.

Meridium har tecknat ramavtal med arbetsmiljöorganisationen Prevent där bolaget kommer fungera som digital partner. Länk.

COWI har fått ett projekteringsuppdrag av INOVYN i Stenungsund för ny klorfabrik. Länk.

Globalt

Management Consultancy Recruitment Channel Report 2016. Så ser rekryteringsmarknaden ut för managementkonsulter i Storbritannien. Länk.

2016 väntas bli ett starkt år för managementkonsulter. 67 procent av seniora medarbetare på multinationella företag säger att de tänker spendera mer på konsulttjänster jämfört med förra året. Länk.

Övrigt

Norconsult har hela 40 procent kvinnor totalt och bland chefer är siffran 44 procent. Länk.

Consulting Case Anatomy – A Simple Breakdown. Ska du på intervju hos ett managementbolag? Här får du tips på vad du bör tänka på. Länk.

Vad ska vi tänka på när vi ställer frågor i en anbudsprocess? Det finns många saker att ta hänsyn till vad gäller frågor till myndigheten under en anbudsprocess. Ibland är det rätt att ställa frågor. Ibland kan det vara bättre att låta bli… Länk.

Reinventing The Career: What Should Organizations Do? Josh Bersin om hur begreppet ”karriär” har förändrats och hur företagen nu bör strukturera sig. Länk.

Har du vänner och kollegor som också bör läsa detta brev? Tipsa gärna genom denna länk;
https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/2016-14/

Med vänliga hälsningar
Mattias Loxi

mattias.loxi@cinode.com
CMO och medgrundare på Cinode

Bli gärna vän med mig på Linkedin
https://se.linkedin.com/in/mattiasloxi

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Kontakta mig!

Nyheter i Cinode – Pipeline Management för Uppdrag


Med nya versionen av Cinode tar vi ett stort steg mot att synkronisera sälj och leverans genom att erbjuda er möjlighet att arbeta mer dynamiskt med era uppdrag i säljfas. Detta genom att ni nu kan skapa pipelines för era Uppdrag och skapa era egna steg i säljprocessen. Dessutom lanserar vi onlineprofilering – där du med ett knapptryck kan välja att publicera en onlineprofil för dina kunder. Läs mer.

INFOGRAPHIC: It-konsultbranschen – liten som en ankdamm


Att it-konsulter byter bolag är vanligt och speciellt nu när det råder brist på kompetens och marknaden är god. Konkurrensen bland bolagen är stenhård bland de cirka 50 000 svenska medarbetarna i branschen. Men det gäller också i allra högsta grad för vd-rollen. De flesta konsult-vd:arna har tidigare arbetat för ett annat it-konsultbolag. Vi har kartlagt branschen för att se vem som har arbetat var. Läs mer.

Stor guide till att lyckas med ditt konsultföretag


Tips och råd som hjälper ert konsultbolag att nå tillväxt. Lär dig om;
✓ Konsultmarknaden ✓ CV-hantering. ✓ Försäljning ✓ Nyckeltal ✓ Företagskultur ✓ Marknadsföring ✓ Ledarskap. ✓ Öka debiteringsgraden ✓Rekrytering plus mycket era Länk.

Be like Bosse!

Alla nyhetsbrev