It-konsultbranschen – liten som en ankdamm

Skrivet av Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad |  3 Kommentarer

Att it-konsulter byter bolag är vanligt och speciellt nu när det råder brist på kompetens och marknaden är god. Konkurrensen bland bolagen är stenhård bland de cirka 50 000 svenska medarbetarna i branschen. Men det gäller också i allra högsta grad för vd-rollen. De flesta konsult-vd:arna har tidigare arbetat för ett annat it-konsultbolag. Vi har kartlagt branschen för att se vem som har arbetat var.

Ska du bli vd för ett konsultbolag i Sverige är Capgemini och CGI en bra start. Av de nuvarande vd:arna kommer flest från dessa bolag. Slår vi samman bolagen är det 19 av 65 vd:ar, det vill säga hela 29 procent, som har arbetat eller arbetar för Capgemini eller CGI. Även Accenture utmärker sig.

I infografen nedan (rör musen för att zooma och klicka för att få upp en större bild) ser du de största bolagen i svenska it-konsultbranschen. Ju större cirkel och närmare mitten desto större bolag. För varje bolag har vi listat vilka som tidigare har arbetat där. För varje vd ser du hur länge personen haft vd-rollen och var personen tidigare har arbetat.

Svenska it-konsultbranschen - vem har jobbat för vilket bolag

Källa: LinkedIn. Klicka för större version. För kommentarer eller för större nedladdningsbar kopia – kontakta: mattias.loxi@cinode.com

Sveriges populäraste nyhetsbrev för konsulter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.


Om författaren

Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad
Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad
Mattias är en av grundarna till Cinode där han arbetar med sälj och marknad. Driver Cinodes marknadsföring genom Sveriges mest populära blogg inom konsultbranschen samt det uppskattade nyhetsbrevet "Veckans konsultnyheter". Även flitigt anlitad föreläsare om de senaste trenderna i konsultbranschen. Lägg gärna till mig på Linkedin

3 svar till “It-konsultbranschen – liten som en ankdamm”

 1. Erica Dahlberg skriver:

  Vi kan konstatera att det är lika många kvinnor i VD-roller på detta område som det är VD:ar som heter Johan på samma karta. Ja, vad ska man säga. Har vi inte kommit längre än så?

  • Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad Mattias Loxi skriver:

   Hej, ja det stämmer finns mycket att göra inom detta område. Förra året gjorde vi en kartläggning över antalet kvinnor i de olika Konsultbolagen;

   https://cinode.com/blogg/konsult/konsultbolagen-som-lockar-flest-kvinnor/

   Vi kommer göra en uppdaterad lista nom kort.

   /Mattias

  • Louise skriver:

   Sent omsider, men jag vill ändå påpeka att vi på Konsultbolag1 har lika många kvinnliga VD:ar som manliga VD:ar. Nu syns enbart Paulina Illman, vår koncernchef, i diagrammet ovan, men förutom Paulina så har vi även Marie Furmarker, VD för Konsultbolag1 Qpartner AB, samt Marit Wester, VD för Konsultbolag1 Dalarna AB. Och detta är inte ett resultat av någon form av kvotering, utan en naturlig utveckling.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *