Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

Data & Analytics världens dyraste konsulttjänster

Hej!

”Fyra till fem nya partners/underkonsulter för varje uppdrag som publiceras.”

Forefront Accelerate, som idag har omkring 150 konsulter ute på uppdrag, gick från Excel till Cinode för att hantera sitt partnernätverk och nå dem med relevanta uppdragsförfrågningar.

Resultatet? De har nu många fler underkonsulter och partners och får betydligt fler relevanta svar på förfrågningar, vilket i sin tur leder till fler affärer. Se videon med Nicklas och hur Cinode Partner fungerar. 

Allt gott, 
/Mattias Loxi

Ps: Ni har väl inte missat Cinode Free? 

Förvärv

Aderian Group förvärvar affärssystemspecialisten Navet, som idag består av 50 medarbetare och hade en omsättning på cirka 64 MSEK under föregående år. Länk.

Rapporter

SolidX växte med 49 procent under kvartalet november till och med januari. Rörelsemarginalen ökade till 9,0 (8,5) procent. Bolaget omsatte 74 MSEK under de första nio månaderna, en ökning med 73 procent. Bolaget har som mål att passera 200 MSEK under räkenskapsåret 2023/2024. Länk.

Etableringar/Neddragningar

Vinngroup startar cybersäkerhetsbolaget Redigo, under ledning av Peo Humla, som senast ansvarade för cybersäkerhet på HiQ. Ambitionen är att vara 50-75 medarbetare inom fem år. Länk.

Miroviakoncernens bolag Lemontree och SO4IT går samman under det gemensamma varumärket Lemontree. Länk.

Sigma Technology expanderar i Sundsvall med ett nytt kontor som fokuserar på it-infrastruktur och produktinformation. Två företag från Sigma Group kommer gemensamt verka i regionen; Sigma Technology IT Infra och Sigma Technology Information. Länk.

AQC startar det nya affärsområdet AQC NG (NextGeneration) inom IT-infrastruktur. Patrick Kinni har rekryterats som ansvarig för den nya satsningen. Länk.

AFRY presenterar ny strategi och nya mål. Bolaget ska ha en årlig tillväxt om 10 procent inklusive tilläggsförvärv. EN EBITA-marginal om 10 procent samt bland annat expandera internationellt. Länk.

Medarbetare

Norconsult stärker kompetensen inom Brand & Risk genom att rekrytera Evelina Vikberg och Kalle Håkansson, som båda närmast kommer från Tyréns och rollen som brand- och riskkonsulter. De utgår från Luleå men jobbar i projekt över hela bolagets marknad. Länk.

Bjerking välkomnar Joakim Matti till rollen som chef för den nya enheten Järnväg, med Luleå som bas. Han har under många år arbetat som järnvägskonsult i både små och mer komplexa uppdrag. Länk.

IMPACT rekryterar tre nya medarbetare från konkurrenten Columbus. Andreas Olldén blir ny COO och Mattias Stark intar rollen som Sales Director medan Emil Svebeus får titeln Unit Manager för Composable Commerce. Länk.

Futurice Sverige presenterar Martta Riihimäki som ny vd. Hon har tidigare bland annat varit vd på digitaliseringsbolaget NTI Sweden. Länk.

Wipro tillsätter Jennie Broström Lundmark som ny nordisk chef för moln- och infrastrukturaffären. Hon kommer närmast från AWS. Länk.

PION Groups styrelse har beslutat att avsluta vd:n Jan Bengtssons uppdrag och rekrytering av permanent ersättare inleds. Mats Kullenberg utses samtidigt till tillförordnad vd och koncernchef tills ny vd har rekryterats. Anna Bäcklin axlar rollen som vice vd för PION Group samtidigt som hon är vd för QRIOS. Länk.

Human IT stärker verksamheten genom rekryteringen av Stefan Fältén som ny COO. Anders Alerfeldt och Mattias Veggetti presenteras som bolagets nya Account Managers. Trion har tidigare varit med och byggt upp Svensk IT-funktion, som sedan blev uppköpt av AddProLänk.

TCS meddelar att Rajesh Gopinathan lämnar sitt uppdrag som vd och koncernchef för bolaget. Rajesh har varit verksam i TCS under 22 år och har under de senaste sex åren haft rollen som vd och koncernchef. Styrelsen har nominerat K. Krithivasan som efterträdare. Länk.

Certifieringar/Samarbeten

Advania tilldelas pris i kategorin Sustainable Business Award. Bolaget tar emot utmärkelsen under HP-konferensen Amplify Partner, som hålls i Chicago i slutet av mars. Länk.

HiQ är nominerade i årets nordiska Employer Branding-tävling Magnet Awards. Med kampanjen End Bad Tech tävlar bolaget i kategorin Attraktion. Länk.

Avtal

Nexer signerar trefaldigt ramavtal med Göteborgs universitet och Chalmers. De tilldelas avtal inom samtliga ansökta områden; Projektledning IT-projekt, Support samt Systemutveckling och systemförvaltning. Det fyraåriga avtalet har en takvolym på 348 MSEK. Castra Group, Centric, Consid, Prové samt Sopra Steria tilldelas också avtal inom enskilda kategorier. Länk. 

AFRY ansvarar för moderniseringen av Rostocks vatteninfrastruktur, som en del av KLAS Engineering-konsortiet tillsammans med ingenjörsfirman Regierungsbaumeister Schlegel. Länk.

Unicus Sverige och Hi3G Access, främst känt under varumärkena 3 och Hallon, tecknar ramavtal på tre plus två år. Länk.

AFRY agerar ingenjörspartner till Scandinavian Biogas, som planerar för byggnation av en ny biogasanläggning. Länk.

IT-Total levererar driftstjänster med krav på hög tillgänglighet och säkerhet till Nacka Energi. Det tioåriga avtalet omfattar även tjänster inom rådgivning och proaktivt arbete som en strategisk partner till bolaget. Länk.

SolidX tecknar ramavtal med ett statligt bolag gällande ”Apputveckling” och ”Digital Produktdesign, UX/UI/ Tjänstedesign”. Avtalet gäller i två år med option för ytterligare två år och har ett ordervärde om cirka 50 MSEK. Länk.

Övrigt

Svenska konsultjätten anklagas för miljonaffärer med juntan i Myanmar.Länk.

CGI vill inte göra samma misstag som sist – flyttar kontoret överallt. Länk.

Vart är it-branschen på väg? Dubbla signaler skapar oro. Länk.

Chat GPT skapar AI-boost bland företagen – ”förfrågningar från högsta ledningen”. Länk.

Why is data & analytics work the world’s most expensive consulting service? Länk.

Över 250 svenska konsultbolag använder Cinode – så säger kunderna.

Cinode reviews sourced by G2

Vill du veta mer? Boka demo.

Med vänliga hälsningar


Mattias Loxi
Medgrundare – Sälj – Marknad
mattias.loxi@cinode.com

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Kontakta mig!

”Vi får många fler svar än tidigare” – Så fungerar Cinode Partner [Video]

Cinode Partner Forefront Accelerate Case

Underkonsulter och partners blir alltmer avgörande för bolagets tillväxt och förmåga att kunna leverera det som kunden efterfrågar. I Cinode Partner kan du hantera såväl dina medarbetare, som underkonsulter och partners.

Läs mer.

Cinode lanserar Free! Skapa cv:n, kompetensinventera och bli en del av Network – kostnadsfritt

Cinode Free

Nu gör Cinode, den populära plattformen inom Skills Management, det ännu enklare att driva konsultföretag genom att lansera Free.

I gratisversionen av plattformen kan bolag skapa delbara online-cv:n, sköta sin kompetensinventering och bli en del av Cinode Network för att hitta partners samt ta del av publika och privata uppdragsförfrågningar. Allt utan kostnad!

Läs mer och registrera dig gratis.

Utvalda nya konsultuppdrag på Cinode.market denna vecka

Här är några av de konsultuppdrag som publiceras på Cinode Market. Ännu fler uppdrag finns tillgängliga efter registrering.

Gå till cinode.market för fler publika förfrågningar. De flesta förfrågningarna går via privata aviseringar i Cinode så se till att registrera er och partna upp med andra bolag.

Alla nyhetsbrev