Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

Konsultnyheter vecka 48 – 2015

Konsultnyheter vecka 48 – 2015

Marknad

De indiska aktörerna är de som växer kraftigast just nu.” Konkurrensen hårdnar på den nordiska konsultmarknaden när de indiska bolagen blir allt mer offensiva. Framför allt för företag som Evry och Tieto. Artikel i idg. Länk.

Förvärv/Etableringar

byBrick startar ett nytt bolag i Stockholm inom rådgivning och analystjänster med inriktning kommunikation. ByBrick Insight kommer att ledas av Ann-Sofie Krol. Länk.

Altran går ut med en ny strategisk plan och nya mål till år 2020. Då ska företaget omsätta mer än 3 000 MEUR med en rörelsemarginal på 13 procent. Idag omsätter bolaget 1800 MEUR och har cirka 25 000 medarbetare. Länk.

Enfo etablerar nu sitt affärsområde Service and Asset Management i Stockholm. Satsningen kommer att ledas av nyrekryterade Jan Carlstedt från IBM. Länk.

Personal

4C Strategies Norden rekryterar Anders Schyllert till ny vd. Anders kommer närmast som Country Manager för Sverige på SAP och dessförinnan som vd för SAS Institiute i Zürich och Stockholm. Länk.

System Verifications vd Hamdija Jusufagic har blivit vald som ny representant för Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademin Syd. Länk.

Avtal

ÅF tecknar avtal med Swedavia om ett nytt styr- och övervakningssystem till Bromma Airport. Uppdraget är värt cirka 15 MSEK. Länk.

Rejlers Embriq har skrivit driftsavtal med Infotjenester AS. Avtalet är på tre år. Länk.

WSP har vunnit upphandlingen av projektering och ombyggnad av bussterminalen vid Vasaplan i Umeå. Länk.

Bool by Sigma har levererat nytt intranät åt Haldex. Länk.

Addnode har tecknat avtal med en ”stor statlig myndighet” om förvaltning och utveckling av ärendesystem. Avtalet är värt 10 MSEK över ett år. Länk.

Övrigt

Vi planerar inte att göra några fler ändringar.” Avgående Evry-vd:n Niclas Ekblad intervjuas i idg om framtiden för bolaget. Länk.

Avega har ingått ett samarbete med integrationsprojektet ”Korta vägen” för att hjälpa nyanlända akademiker. Länk.

Ramböll skänker 1,2 MSEK till Röda korset och Syrien. Länk.

Why we work determines how well we work.” Kulturen avgör hur väl ditt konsultföretag kommer att lyckas. Det finns tre motiveringsfaktorer som ökar prestationen – ”play”, ”purpose” och ”potential” medan det finns tre som minskar prestationen ”emotional pressure”, ”economic pressure” samt ”inertia”. Intressant och fylld med tips för dig som bygger företagskultur. Länk.

Tipsa gärna dina kollegor och vänner om nyhetsbrevet;
https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/2015-48/

Med vänliga hälsningar
Mattias Loxi

mattias.loxi@cinode.com
CMO och medgrundare på Cinode

Ps: Ni har väl inte missat vår mailserie ”Vägen till ett framgångsrikt konsultföretag”? Länk.

Bli gärna vän med mig på Linkedin
https://se.linkedin.com/in/mattiasloxi

Har du nyhetstips eller vill gästblogga? Kontakta mig.

9 tips – så skriver du pressmeddelanden för ditt konsultbolag


Pressmeddelandet lever kvar som en viktig kommunikationskanal, även efter intåget av sociala medier och andra nya kanaler. För konsultföretag används pressmeddelandet oftast för att förmedla positiva nyheter, men det är även en viktig del i framgångsrik kriskommunikation. Trots att det är ett väletablerat verktyg krävs det kunskap och träning för att skriva det perfekta pressmeddelandet. Länk.

Stor guide till att lyckas med ditt konsultföretag


Tips och råd som hjälper ert konsultbolag att nå tillväxt. Lär dig om;
✓ Konsultmarknaden ✓ CV-hantering. ✓ Försäljning ✓ Nyckeltal ✓ Företagskultur ✓ Marknadsföring ✓ Ledarskap. ✓ Öka debiteringsgraden ✓Rekrytering plus mycket era Länk.

Alla nyhetsbrev