Fokusera på medarbetarnas styrkor eller förbättra det som kan bättras?

Konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.

Konsultnyheter vecka 35 – 2016

Hej!

Som vanligt händer det mycket i konsultbranschen. Denna vecka flera intressanta förvärv.

Sitter du i styrelsen i ett ägarlett konsultbolag? Den 15 september har vi ett nytt frukostseminarium i Stockholm. Fortfarande några platser kvar.

Vi har ett fåtal platser kvar till föreläsningen om ”Trenderna i konsultbranschen”  i Göteborg den 23:e september. Till samma föreläsning i Malmö den 30:e september finns det också platser kvar.

Hoppas vi ses! /Mattias Loxi

Rapporter

MER Consulting, specialister inom Bank & Finans, ökade omsättningen med 12 procent till 15,3 MSEK under Q2. Rörelsemarginalen landade på 14,7 procent. Bolaget ser en ”fortsatt stor efterfrågan på expertkompetens inom IT och Bank & Finans”.

Förvärv/Etableringar

Tieto förvärvar Emric, specialister på mjukvara och tjänster inom finanssektorn. Köpeskillingen uppgår till 300 MSEK kontant samt en earn-out-modell-baserad på Emric:s resultat under 2017 och 2018. Emric har 200 medarbetare i Stockholm, Kalix samt Belgrad och omsatte 185 MSEK. Länk.

ÅF förvärvar Sjöland&Thyselius med 50 medarbetare, som omsatte 78 MSEK senaste året. Bolaget är specialiserade inom försvars- och tekniska management och har kontor i Stockholm och Göteborg. Länk.

Tieto etablerar en ny ”enhet” som ska specialisera sig inom datadrivna affärer. Fredrik Ring har blivit utsedd till ansvarig med titeln Head of Commercialization. Länk.

Xelent Office har förvärvat IT-leverantören i Norrland med kontor i Gävle samt Östersund. Bolaget omsatte senaste året 80 MSEK. Länk.

QTEMA AB flyttar sin verksamhet till QTEMA Förvaltning AB. I samband med detta återinträder Anita Roll som vd.

Medarbetare

Eyevinn Strategy har utsett Alexander Björneheim till ny vd. Alexander är även vd för Eyevinn Technology. Tidigare vd:n Mikael Färjsjö har valt att lämna bolaget. Länk.

Konsultbolag1 Qpartner har rekryterat Marie Furmarker som ny konsultchef. Marie kommer närmast från rollen som affärsområdeschef på Visma Consulting. Länk.

CGI:s nye chef för Manufacturing i Norden heter Samuel Auvray. Samuel kommer närmast från IBM. Länk.

Avtal

Alten har tecknat ramavtal med Swegon. Länk.

Norconsult har fått projekteringsuppdrag av nya automatiska betalstationer vid Svinesundsbron. Länk.

C.A.G Mawell har tecknat avtal med Inera om utveckling av Nationell utbudstjänst. Länk.

IKKAB tecknar nytt ramavtal med Infratek Sverige gällande tekniska konsulttjänster. Avtalet gäller fram till 2018 med option på två år till. Länk.

Teknikhuset har tecknat avtal med Vitec Software Group om utveckling av ny webbplats byggd på Episerver. Länk.

WSP har fått i uppdrag av Trafikverket att göra en åtgärdsvalsstudie på sträckan Stockholm – Oslo. Länk.

IT-Total har vunnit Bolagsverket:s offentliga upphandling inom nätverksmiljö med tillhörande tjänster och service. Avtalet gäller till och med 2021 med option till 2024. Länk.

CGI har tecknat avtal med Trelleborgs kommun om nytt HR-system. Ordervärdet beräknas till minst 13 MSEK och avtalet skrivs på åtta plus åtta år. Länk.

Sigma har vunnit mjukvarupphandlingen inom Telecom i Blekinge. Avtalet väntas vara värt 35 MSEK med 36 personer och bolaget kommer nyanställa flertalet inom den närmaste tiden. Länk.

COWI har tecknat avtal med Hagfors kommun om förstudie för klimatsmart kvarter. Länk.

Consid har tecknat avtal med Svedala kommun gällande support och vidareutveckling av kommunens webbsida. Länk.

Rejlers har fått i uppdrag av Trafikverket att ta fram utbildningskoncept inom järnväg för nyanlända ingenjörer. Länk.

Globalt

Anglian Water har tillsammans med konsultbolagen Atos, Capgemini och Cognizant skapat en ”alliansmodell” för att skapa nya it-lösningar för bolaget. Länk.

Antalet förvärv i konsultbranschen gick upp med 2,5 ggr mellan 2014 och 2015. Samtidigt är det bar 50 procent av kunderna som tycker att förvärvet gynnade dem. Länk.

Övrigt

Top 7 Branding Ideas for Your Consulting Firm. Hur bygger du ett starkt varumärke för ditt konsultföretag? Länk.

Developing Employees’ Strengths Boosts Sales, Profit, and Engagement. Hur kan du bäst utveckla dina medarbetare, genom att fokusera på deras styrkor eller förbättra det som kan bättras? Länk.


Har du vänner och kollegor som också bör läsa detta brev? Tipsa gärna genom denna länk;
https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/2016-35/

Med vänliga hälsningar
Mattias Loxi

mattias.loxi@cinode.com
CMO och medgrundare på Cinode

Bli gärna vän med mig på Linkedin
https://se.linkedin.com/in/mattiasloxi

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Eller vill ni boka föreläsning om de senaste trenderna i konsultbranschen? Kontakta mig!

Full beläggning – är det då du passar på?

2016 blir ett mycket bra år för konsultbranschen, det bästa sedan länge faktiskt. Bänken är tom och vi som leder och säljer har tid att fokusera mer långsiktigt.  Det är under högkonjunktur som resurserna finns att ”lägga i ladorna” och justera bolaget så att vi står starka när efterfrågan avmattas. Men handen på hjärtat, hur mycket utvecklar vi egentligen? Hur mycket mer tid och kraft lägger vi på att etablera nya kundkontakter och på att bredda oss inom befintliga kundrelationer?  Läs mer.

5 tillväxtstrategier för ditt konsultföretag

Hösten är snart här och vardagen kickar igång på allvar. Det är nu ni i ledningsgruppen funderar över hur ni ska nå tillväxt framöver. Men hur arbetar ni med att konkretisera er tillväxt? Tyvärr är det allt för ofta som bolag inte preciserar vilken strategi de väljer. Och vad är egentligen viktigt att tänka på? Läs mer

Öka försäljning, beläggning och engagemang i ditt konsultföretag.

Lär dig HUR du agerar snabbare och smartare genom att koppla samman sälj med leverans och kompetenser. Läs mer.