Konsultbolaget som är finalist till årets marknadsavdelning

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.

Hej!

Är tillväxt en förutsättning för att skapa utveckling för medarbetarna och ert konsultföretag? Min kollega Johan Haeger skriver tänkvärt om tillväxt och skalbarhet i konsultbolag.

Missade du vårt webinar om Hur du skalar ditt konsultbolag? Ta del av det här.

Allt gott, 

/Mattias Loxi

Rapporter

Rejlers växte med 1,2 procent under Q1. Rörelsemarginalen stärktes till 5,8 (0,8) procent. Marknaden i Sverige uppges vara god, framförallt inom energi, industri och infrastruktur. Inom byggnation sker dock en avmattning. Länk.

Förvärv/Etableringar/Neddragningar

Inission förvärvar Sweco Elektronik i Västerås, med 23 medarbetare och en omsättning på cirka 36 MSEK. Länk.

Ramboll förvärvar finska Strafica, med 21 experter inom digital strategisk trafikplanering och smart mobility. Länk.

Morpheus Tribe är ett nystartat konsultbolag med expertis inom systemutveckling som samtidigt är en ”Startup-fabrik”. Bolaget grundades av Maryam Engelbrecht, tidigare affärsansvarig på Beamon People, samt Jimmy Engelbrecht, med lång erfarenhet av startup-bolag. Han var tidigare CTO på Cantemo samt CEO och grundare av Plero Media. Länk.

Sigma Industry South breddar sin verksamhet i Jönköping genom att etablera en verksamhet inom elkonstruktion och automation, under ledning av Dag Hageman. Han har lång erfarenhet av detta område från bland annat Rejlers. Länk.

Medarbetare

ÅF Ljud & Vibrationer utser Thomas Scelo till Senior Akustikkonsult för scenkonstlokaler. Thomas  kommer närmast från Hong Kong, där han var vd för den kinesiska verksamheten. Länk.

Visma Consulting välkomnar Erling Sjöström som Senior Technical Sales Manager. Erling ska arbeta med att positionera bolagets produkter inom säkerhet och integration på marknaden. Han var senast affärsansvarig på Tieto Education. Länk.

Kiwa Inspecta Sverige välkomnar Erik Landgren som ny vd. Han kommer närmast från företagets globala organisation där han varit en del av koncernledningen samt Executive Vice President för affärsområdet Assurance. Länk.

Utmärkelser/Certifieringar

Consid är nominerad till Årets Marknadsavdelning 2019, en årlig tävling som anordnas av Resumé. Länk. (I förra veckan hade vi passande nog med Beatrice Carpvik i Konsultpodden som ligger bakom succén.)

Avtal/Uppdrag

C.A.G tecknar ett förnyat avtal med Alecta kring övertagande av drift och förvaltning av portföljsystemet SimCorp Dimension med kringliggande system. Länk.

Sweco är på plats i Moçambique för att undersöka vilka reparationer av elnätet som behöver genomföras efter cyklonen Idai som drabbade sydöstra Afrika i mitten av mars. Länk.

Sweco har även fått i uppdrag av Ragn-Sells att projektera en ny produktionsanläggning som utvinner salter ur flygaska i Högbytorp, nordväst om Stockholm. Länk.

WSP bistår med viktig kompetens när Stockholm Vatten startar ett program för att säkra stadens framtida vattenförsörjning. Länk.

Semcon ingår ett flerårigt avtal med jordbruksmaskinstillverkaren AGCO. Avtalet omfattar utveckling samt produktion av deras eftermarknadsinformation. Länk.

B3 har genomfört uppdrag åt Epiroc. Uppdraget gäller att skapa en ny digital plattform inom gruv- och infrastrukturbranschen som tillgängliggör maskinerna i ett gränssnitt och gör att kunderna ser maskinernas status i realtid. Länk.

Etteplan ansvarar sedan tidigare för driften av finska Postis paketautomater. Nu utvidgas uppdraget till att även omfatta programvara för Smartpost paketautomater i bostadshus samt på arbetsplatser. Länk.

Visolit ingår ett femårigt avtal med Attendo gällande bolagets centrala it-drift. Länk.

Consid hjälper Opus Bilprovning med utveckling samt digitalisering av företagets internkommunikation. Länk.

Övrigt

Digitaliseringsvågen bromsar outsourcing – “går snabbare med egen it.”Länk.

Har du vänner och kollegor som också bör läsa detta brev? Tipsa gärna genom denna länk;
https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/2019-18/

Med vänliga hälsningar

Mattias Loxi
mattias.loxi@cinode.com
Medgrundare Cinode – Marknad/Sälj

Bli gärna vän med mig på Linkedin!
https://se.linkedin.com/in/mattiasloxi

Cinode finns även på Instagram – följ oss så ser du hur vi har det!

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Eller vill ni boka en föreläsning om de senaste trenderna i konsultbranschen? Kontakta mig!

Tillväxt och skalbarhet är fundamentalt för konsultbolag

Ibland träffar jag ledare för konsultbolag som verkar nöjda med en viss omsättning, resultat och antal anställda. En nivå de legat på under de sista åren. Mycket talar dock för att konsultbolag i tillväxt med en plan för skalbarhet lyckas bättre än de som år efter år levererar stabila resultat på samma nivå. Läs mer.

How to Scale Your Consulting Business!

Oavsett om du vill expandera ditt konsultbolag från 25 till 100 eller 1000 till 1500 medarbetare krävs det rätt förberedelser. Lär dig hur du skalar ditt konsultföretag! Ladda ner inspelning.

300% högre omsättning utan säljare!

Lyssna till hur XLENTs omsättning tredubblades samtidigt som de har uppnått en av branschens bästa marginaler utan en dedikerad säljorganisation. Ladda ner inspelning.

Så skapar du vinnande konsultprofiler

Vad innehåller en konsultprofil? Exempel och värdefulla tips. Ladda ner din guide.

Läs tidigare konsultnyheter