Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

Nexer förvärvar Kairos Future

Vecka 2021-23

Hej!

“Skillnaden är enorm – nu har vi allting samlat på en plattform”. Ellen Bergh och Robert Lagerqvist beskriver partnerskapet mellan Centigo och Cinode.

I Konsultpodden sommarspecial, som även blir det sista avsnittet innan sommaruppehållet, delar vi med oss av våra misslyckanden från 2021. Vi lyssnar och lär av varandras erfarenheter.

Sista chansen! Vill du veta hur digitalt moget ditt konsultbolag är jämfört med andra i branschen? Var med i undersökningen – få tillgång till rapporten och delta på webbinarium 17/6 med Per Defalva och undertecknad. Det finns även möjlighet att bara vara med på webbinariet. Missa inte detta – många konsultbolag kommer framöver att slås ut av snabbfotade digitala konkurrenter. 


Du har väl inte missat alla konsultuppdrag på Cinode Market? Och ännu fler uppdrag hittar du genom att registrera dig gratis på Cinode Network. Passa även på att testa övriga produkter från Cinode i 14 dagar.


Registrera er här!
Förvärv/Etableringar/Neddragningar

Nexer Group går in som huvudägare i det internationella konsult- och analysföretaget Kairos Future. Den nya ägarstrukturen innebär 60 procent ägande av Nexer respektive 40 procent ägande av Kairos Futures nuvarande ägare. Länk.

AFRY förvärvar finska Numerola Oy, leverantören av simuleringstjänster inom vindkraft. Det förvärvade bolaget har tio medarbetare och omsättningen under 2020 uppgick till cirka 12 MSEK. Länk.

C.A.G förvärvar it-driftsbolaget LC24 ITASSISTANS, med en omsättning på 20,5 MSEK och rörelseresultat på 1,0 MSEK under 2020. Bolaget har åtta medarbetare. Köpeskillingen uppgår till 11 MSEK på kassa- och skuldfri basis vilket motsvarar en multipel om 5 baserat på prognostiserat resultat 2021.. Länk.

Softronic bygger nytt specialistområde inom it-arkitektur. Vanessa Löfving, med bred erfarenhet från tidigare roller som affärsområdes-, konsult- och försäljningschef samt vd, rekryteras för att leda satsningen. Länk.

Sinetiq är ett nystartat bolag inom systemintegration och tjänsteorienterad arkitektur, med huvudkontor i Luleå. Per Olofsson och Fredrik Blomstedt från BnearIT driver bolaget tillsammans med Karl-Johan Gramner, som närmast kommer från Mobilaris och Xolaris. Länk.

Capgemini har som mål att under 2021 rekrytera över 1 600 konsulter i Norden, varav mer än hälften i Sverige. Under det senaste året har bolaget sett en ökad efterfrågan på digitalisering i både privat samt offentlig sektor, vilket öppnat för ett stort rekryteringsbehov. Länk.

Qlosr Group, som förra året hoppade av Nordlo, har stora tillväxtambitioner och noterades nu på börsen för att kunna ta nästa steg. Länk.

Forefront Consulting utökar sitt erbjudande med området Procurement Excellence and Supply Chain Innovation. Den nya satsningen leds av Andreas Krus, senast från CGI/Acando, där han har varit verksam i elva år, bland annat som teamchef och ansvarig för affärsområdet Sourcing & Supply Chain. Länk.

Knowit har för avsikt att genomföra en riktad nyemission till svenska och internationella institutionella investerare för att resa upp till 500 MSEK. Priset och antalet nya aktier i den riktade nyemissionen fastställs genom ett accelererat bookbuilding-förfarande. Länk.
 
Capacent Holding
meddelar att en överenskommelse träffats med konkursförvaltaren för det tidigare dotterbolaget Capaman. Länk.


Medarbetare

Norconsult rekryterar Johanna Kindlund till Karlstadskontoret. Johanna kommer närmast från COWI och jobbar som projektingenjör, projektledare samt konstruktör inom anläggning/rör för industrin. Länk.

COWI tillsätter Susanna Ohlin som ny chef för division Samhällsbyggnad. Hon var senast affärsområdeschef på Ramboll. Länk.

IT-Total presenterar Fredrik Rosencrantz som ny chef för managerade tjänster och cybersäkerhet. Fredrik lämnar därmed sin roll som chef för Cloud & Infra på TietoEVRY, där han ansvarade för outsourcingverksamheten i Sverige. Länk.

A Society rekryterar Mårten Jacobson som Regional Director för Linköpingskontoret. Han har en bakgrund inom CGI där han hade olika roller som konsultchef, affärsansvarig och platschef. Nu senast arbetade han som affärsutvecklare på Kvadrat i Linköping. Länk.

Sweco tillsätter Andreas Gyllenhammar som ny hållbarhetschef. Han efterträder Mattias Goldmann som tar sig an nya utmaningar utomlands. Andreas är för närvarande chef för strategi, innovation och hållbarhet på Jämtkraft. Han kommer nu tillbaka till Sweco där han tidigare har arbetat i mer än tio år. Länk.

Forefront Consulting välkomnar Helena Carlsson som Head of Forefront Academy. Helena kommer senast från DF Kompetens där hon haft olika roller, varav de senaste fyra åren som vd. Länk.

Consid rekryterar Roger Olofsson som kontorsansvarig för bolagets verksamhet i Kristianstad. Roger har ett förflutet som officer samt global projektledare på AstraZeneca och nu senast var han Project Director på Visma. Länk.


Partnerskap/Samarbeten

Ramboll går in som partner i Johanneberg Science Park. De deltar i utvecklingsprojekt för att testa nya innovationer samt utvecklar Celsius Initiatives svenska innovationskluster, för en snabbare omställning till framtidens energisystem. Länk.


Utmärkelser/Certifieringar

Forefront Consultings medarbetare Jonah Andersson tilldelas Microsofts utmärkelse Microsoft Most Valuable Professional i kategorin Microsoft Azure. Jonah är nu en av 17, och dessutom den första kvinnliga, Azure MVP:n i Sverige. Länk.


Avtal/Uppdrag

HiQ expanderar sitt partnerskap med St1 då bolaget även har valt HiQ:s integrationsplattform Frends. Länk.

TietoEVRY förnyar sitt it-avtal med den norska storbanken DNB. Det nya treåriga avtalet beräknas vara värt drygt 2 miljarder kronor. Länk.

Iver levererar it-tjänster till den norska bryggeri- och dryckesleverantören Hansa Borg. Det treåriga avtalet är värt drygt 16 MSEK. Länk.

Tyréns har fått fler och bredare uppdrag när Mälarbanan byggs ut från två till fyra spår mellan Tomteboda och Kallhäll. Länk.

Norconsult agerar projektör och teknisk rådgivare när Rengårds kraftverk i Skellefteå byggs ut. Länk.

Syntell och Ramboll har tecknat avtal med Norrvatten om att uppgradera Görvälnverket. Länk.

Tyréns har fått i uppdrag av Tekniska Verken i Kiruna att leda byggnationen av Stadstorget. Länk.

AFRY hjälper Trafikverket att ta fram en vägplan för Projekt E4, Trafikplats Glädjen – trafikplats Arlanda. Uppdraget värderas till cirka 35 MSEK. Länk.

Kvadrat i Linköping tecknar nya ramavtal på fyra år med Region Östergötland och Östgötatrafiken. Länk.

Forefront Consulting ingår ett nytt ramavtal med Pensionsmyndigheten inom området tjänstedesign. Avtalet gäller i två år med option på förlängning i ytterligare två år. Länk.

Rejlers förnyar ramavtal med nätbolaget Elvia i Norge gällande kontroll av kondensatorbatterier vid alla sina transformatorstationer i Oslo och Viken. Det nya avtalet löper på två år med möjlighet till förlängning i ytterligare två år. Länk.

Norconsult och Dr. techn. Olav Olsen hjälper Statens vegvesen med tre förprojekteringsuppdrag för färjefri E39 utefter den norska västkusten. Länk.

A SocietyAdvaniaAfry Digital SolutionsAltenAteaBoleroCastra GroupCentricCGICombitech, ConsidCygateCygniDonald Davies & PartnersEworkExperisExsitecForefront ConsultingHiQKnowitKontractKvadrat LinköpingSigma KudosSogeti samt Viati har samtliga tilldelats avtal i Region Östergötlands och Östgötatrafikens gemensamma ramavtalsupphandling av it-konsulttjänster, som beräknas vara värd 110 MSEK. Länk.

Övrigt

IT&Telekomföretagen presenterar sin nya rapport Tech är Sveriges basindustri som visar att techbranschen har etablerat sig som en ny bas för svensk ekonomi. Länk.

Därför är öppen källkod stekhett just nu. IDG intervjuar Henrik Gavelli, vd på Redpill Linpro, om hur man ska möta den efterfrågan bolaget ser på marknaden.Länk.


“Skillnaden är enorm – nu har vi allting samlat på en plattform”

I vårt senaste business case berättar Robert Lagerqvist och Ellen Bergh om hur Cinode har stöttat dem i implementeringen av Skills Management och det värde som plattformen ger Centigo. Läs mer

Konsultpodden sommarspecial – Dra nytta av dina och andras misstag

I veckans avsnitt av Konsultpodden sommarspecial, som även blir det sista innan sommaruppehållet, delar vi med oss av våra misslyckanden från 2021. Vi lyssnar och lär av varandras erfarenheter. När har en kund blivit arg på dig och hur hanterade du situationen?
Vi vill samtidigt passa på att önska dig en riktigt trevlig sommar! 😎🍦☀️
Läs mer

17/6 Den digitala mognaden i Professional Services branschen 2021

Missa inte analysen och resultatet av årets undersökning av den digitala mognaden i konsultbranschen. Klicka på länken för att delta och anmäla dig till webbinariet 17/6.
Gör undersökningen, få rapporten och anmäl dig

Hitta ditt nästa konsultuppdrag på Cinode Market

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är market_cinode_socialmedia.png

Läs mer

Alla nyhetsbrev