Konsultbolaget som inför obligatorisk träningstimme på arbetstid

Konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.

Konsultnyheter vecka 33 – 2016

Hej!

Föreläsningen Trenderna i Konsultbranschen som hålls i Stockholm kommande vecka är fullbokad. Men det går att anmäla sig till väntelistan.

Däremot har vi fortfarande platser kvar till föreläsningarna i Göteborg den 23 september och vi kommer dessutom till Malmö den 30:e september. 

I Stockholm arrangerar vi också en frukostföreläsning den 15 september om hur du som ägare och/eller styrelseledamot kan göra ert styrelsearbete mer affärsdrivet och professionellt.

Stort tack till Dynabyte, GrantThornton, Squeed och Lexicon IT-konsult för att vi får vara i era lokaler.

Läs mer om våra frukostföreläsningar och anmäl dig.

Hoppas vi ses! /Mattias Loxi

Rapporter

Acando ökade omsättningen med två procent medan rörelsemarginalen steg till 10,7 (6,7) procent. Ökad beläggning, effektiviseringar och kalendereffekter har bidragit till det positiva resultatet. Marknaden i Sverige uppges vara god. Framförallt Stockholm och Mälardalen visar tillväxt. Länk.

Wise Group växte med 21 procent under Q2. Rörelsemarginalen ökade också till 7,6 (4,4) procent. Segmentet rekrytering hade den högsta tillväxten men även konsultuthyrning och HR-tjänster visade en tillväxt över 15 procent. Länk.

Projektengagemang ökade omsättningen med 24 procent under Q2 varav 5 procent är organiskt. Rörelsemarginalen sjönk till 7,8 (9,0) procent. Marknaden inom byggindustrin i Stockholm och Göteborg är stark medan området Industri & energi har en del utmaningar. Länk.

Etteplan ökade omsättningen med 47 procent under andra kvartalet, varav 10 procent är organisk tillväxt. Rörelsemarginalen landade på 5,8 (7,3) procent. Den finska marknaden väntas vara svag medan efterfrågan i Asien och Nordamerika är hög. Länk.

Capacent rapporterade en minskad omsättning med 4,9 procent jämfört med föregående år. Rörelseresultat hamnade på 4,6 (5,9) MSEK vilket gav en rörelsemarginal på 11,2 (14,3) procent. Bolaget uppger att det finns utmaningar i den finska verksamheten. Länk.

Förvärv/Etableringar

C.A.G. förvärvar Mawell Consulting med 55 medarbetare som är specialister inom eHälsa. Länk.

Ramböll förvärvar tyska konsultbolagen BBB Umwelttechnik och CUBE Engineering. Bolagen är specialister inom vindkraft och har tillsammans 85 medarbetare. Länk.

Visma förvärvar Consulting VCWS Sweden som är specialister inom Episerver. VCWS grundades för två år sedan. Vd för bolaget är den tidigare Sverigechefen för Episerver, Gustaf Snöbohm. Bolaget har cirka 10 medarbetare. Länk.

Fujitsu förvärvar Symfoni ESM som är specialister inom implementering av ServiceNow. Symfoni är etablerade i Finland, Norge, Belgien och Nederländerna. Länk.

System Verification rapporterar en snabb tillväxt och räknar med att totalt 20 nya medarbetare kommer rekryteras under hösten. Länk.

Xelentkoncernen förvärvar IT-leverantören i Norrland med kontor i Gävle och Östersund. Länk.

Simsongruppen startar ett nytt konsultbolag där cirka 15 chefer och seniora konsulter från Evry i Jönköping och Värnamo ansluter. Detta enligt idg. Länk.

Utmärkelser/Certifieringar

Softronic är säkerhetscertifierade enligt ISO 27001. Länk.

iStone har blivit PCoE-certifierad partner till SAP. Länk.

Medarbetare

Frontit har rekryterat Anders Nilsson som ny styrelseledamot. Anders var tidigare koncernchef för Knowit och fick bolaget att växa från 250 till 1600 medarbetare. Länk.

Enaco har rekryterat Jack Bölja till ny vd. Jack kommer närmast som Head of Projects på Ericsson. Länk.

Avensia:s nya affärsutvecklare heter Patrik Sundquist och kommer från Episerver. Länk.

Avtal

Combitech har tecknat avtal med Ericsson om övertagande av utvecklingsverksamheten i Linköping och Göteborg. Omkring 300 Ericsson-ingenjörer går i samband med avtalet över till Combitech. Länk.

Tyréns har vunnit uppdrag att projektera ljusgestaltningen i Förbifart Stockholm. Ordervärdet beräknas till 7 MSEK. Länk.

IT-mästaren har tecknat it-driftavtal med Coromatic Group. Länk.

OhlanderGruppen tecknar avtal med SOLReneriet om utveckling av nytt intranät. Länk.

Övrigt

Academic Work intensivutbildar nu även tekniska konsulter. Efter tolv veckor får de nybakade konsulterna anställning på Infratek. Länk.

Nycklarna till framgångsrik it-rekrytering. Det råder akut kompetensbrist i it-konsultbranschen men vilka bolag kommer stå som vinnare? Undertecknad gästbloggar denna vecka hos WiseIT. Länk.

Marketing Basics med Christopher Toll”. Podcast där Certus intervjuvar Christopher om marknadsföringen i konsultföretag. Länk.

Rotpartner har infört en obligatorisk träningstimme varje vecka under arbetstid. Länk.


Har du vänner och kollegor som också bör läsa detta brev? Tipsa gärna genom denna länk;
https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/2016-33/

Med vänliga hälsningar
Mattias Loxi

mattias.loxi@cinode.com
CMO och medgrundare på Cinode

Bli gärna vän med mig på Linkedin
https://se.linkedin.com/in/mattiasloxi

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Eller vill ni boka föreläsning om de senaste trenderna i konsultbranschen? Kontakta mig!

Låt alla få möjlighet att agera säljare i ditt konsultföretag

Den största säljkraften i ett konsultbolag finns bland era medarbetares nätverk. Speciellt hos en medarbetare som sitter på ett uppdrag. Oftast är det hen som får reda på när en ny roll ska tillsättas i sitt eget eller i ett närliggande projekt. Men hur fångar ni upp denna information? Läs mer.

Stört!

Pling! Ett sms, ett snap, en Facebook-kommentar… Den här gången var det en push från aftonbladet.se som poppade upp på min telefon när jag satt och jobbade i ett särskilt oinspirerande Excel-ark. Ja, jag avbröt det jag höll på med för att istället se vad notisen gällde… Läs mer

Öka försäljning, beläggning och engagemang i ditt konsultföretag.

Lär dig HUR du agerar snabbare och smartare genom att koppla samman sälj med leverans och kompetenser. Läs mer.