Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

Framtidssäkra din konsultverksamhet

Glad midsommar 🇸🇪 🌸!

Hur framtidssäkrar du din verksamhet? 🤔 Det och mycket annat skriver Joakim Jansson och Johan Forsberg från DigJourney om i det femte och avslutande inlägget om hybridkonsultrollen.

Missade du vårt webbinarium How Will AI Impact the Consulting Industry? Nu finns det en ny chans genom att ladda ner webbinariet.

Konsult och gillar att fiska? 🎣  Ni missar väl inte vår fisketävling #CatchAllTheOpportunities där du och ditt konsultbolag kan bli utnämnda till Europas bästa konsultfiskare!


Allt gott,
/Mattias Loxi
📧 mattias.loxi@cinode.com

PS: Nu öppnar registreringen till PE Accountings event ”Framtidens CFO”, som går av stapeln 15:e oktober. Bland annat blir det Konsultpodden live samt att ni först av alla får reda på resultatet i Konsultkollen 2024! 🤩

Förvärv

Variant förvärvar Linköpingsbaserade Usify med åtta medarbetare. Bolaget består nu av 21 medarbetare. Länk.

Etteplan förvärvar en minoritetsandel på 19,99 procent i det globala it-konsultbolaget BJIT, som har huvudkontor i Dhaka, Bangladesh och består av 800 medarbetare. Länk.

Prevas erhåller myndighetsgodkännande för förvärvet av det finska bolaget Enmac. Länk.

Etteplan meddelar att Elematic överför verksamheten för sin tekniska dokumentationsavdelning i finska Akaa till Etteplan. Avtalet omfattar två medarbetare. Länk.

Etableringar/Neddragningar

Fjaryl är ett nytt konsultbolag. Bakom satsningen står ett antal tidigare nyckelpersoner inom designbolaget Veryda, som förvärvades av McKinsey 2016. Länk.

Medarbetare

Bjerking välkomnar Gustav Silverin som biträdande affärsområdeschef för Samhällsbyggnad med fokus på västra och södra Sverige. Gustav var senast chef för affärsområdet Civil Design på Systra. Länk.

PE Teknik & Arkitektur tillsätter Jonas Granzell som chef för affärsområdet VVS-design. Han ingår även i ledningsgruppen. Jonas lämnar därmed vd-posten för sopsugsbolaget Logiwaste. Innan dess var han vd för ARE Sverige. Länk.

WSP presenterar Azib Banaras som Chief Financial Officer för WSP Norden och Sverige. Azib var senast vice vd och CFO på Cowi Norge. Länk.

TechSeed meddelar att Peter Sognefur intar positionen som CSO. Samtidigt lanserar han Data Insights i Malmö. Peter har en bakgrund från bolag som Capgemini, DXC, Atos, HiQ och nu senast System Verification. Länk.

Samarbeten/Partnerskap

Etteplan ingår ett samarbete med Boliden Harjavalta där Etteplan tillhandahåller ingenjörstjänster till Boliden Harjavalta’s anläggningar i Pori och Harjavalta.
Samtidigt har Etteplan och Metso kommit överens om en verksamhetsövergång, där 26 av Metsos medarbetare som arbetar i Harjavalta övergår till Etteplan som befintliga anställda. Länk.

AFRY fortsätter sitt samarbete med talangprogrammet Female Leader Engineer. Länk.

Knowit och EcoLine ingår partnerskap för att hjälpa företag i hela Norden att digitalisera sina hållbarhetsresor. Länk.

Sigma Technology Group deltar i kommittén för standardisering av digitala produktpass (DPP) i Sverige. Länk.

Avtal

Sweco ingår ramavtal med fastighetsförvaltaren för Danmarks försvarsmakt, Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Det fyraåriga avtalet är värt cirka 21 MEU. Länk.

AFRY tecknar ramavtal med Försvarets Materielverk, FMV. Uppdraget omfattar it- och informationssäkerhetsarbete samt ackreditering av it-system. Länk.

Sweco hjälper Ukraina att säkra dricksvattenförsörjning och modernisera avloppsvattenrening i kommunerna Kobleve samt Dobroslav i Mykolaiv- och Odessa-regionerna. Länk.

Sweco stöttar det europeiska energibolaget VoltH2 med utformningen och utvecklingen av en ny vätgasanläggning i Delfzijl i Nederländerna. Länk.

Iver får förnyat förtroende när avtalet med billogistikföretaget Axess Logistics förlängs. Avtalet innebär en utökad leverans av it-drifttjänster samt tjänster för digitalt samarbete. Länk.

Övrigt

Efter cyberattacken mot Tietoevry – drabbade vill ha skadestånd. Länk.

Över 250 svenska konsultbolag använder Cinode – så säger kunderna.

Vill du veta mer? Boka demo.

Med vänliga hälsningar


Mattias Loxi
Medgrundare – Sälj – Marknad
mattias.loxi@cinode.com

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Kontakta mig!

Framtidssäkra din verksamhet: stegen mot en effektiv, uppdaterad och hållbar konsultverksamhet

Välkommen till den femte och sista delen av vår serie om hybridkonsulten. I tidigare inlägg har vi diskuterat vad hybridkonsultrollen innebär, hur den skapar värde för kunder, konsulter och konsultbolag, samt hur generativ AI och digitala verktyg revolutionerar vårt arbete. I det avslutande inlägget fokuserar vi på framtiden och de förändringar som krävs för att anpassa sig till denna nya verklighet.

Läs mer.

MailMatch: Uppgradera ditt konsultföretag med AI-driven emailmatchning!

Många konsultföretag mottar dagligen en överväldigande mängd konsultförfrågningar via email. Dessa uppdrag kommer från direktkunder, ramavtal, mäklare och konsultplattformar. 

Traditionellt har hanteringen och matchningen av dessa förfrågningar mot tillgängliga konsulter varit en tidskrävande uppgift, vilket ofta även resulterar i missade affärsmöjligheter på grund av behovet av snabba svar till kunderna.

Men det var då. Nu har allt förändrats.

👉 Låt oss presentera nya Cinode MailMatch!

Läs mer.

How Will AI Impact the Consulting Industry?

Download the free webinar to learn:

✅ The evolving role of consultants and the emergence of the ”Hybrid Consultant.”
✅ How AI is reshaping the management of consulting firms, affecting areas such as sales, delivery, client matching, CV, and skills.
✅ The necessity to adapt your packaging and business models for the age of AI.

Läs mer.

🎣 Catch All The Opportunities!

Who is the best fishing consultant in Europe? And which are the top consultancies for fishing?

Get ready to cast your lines, let the contest begin!

Läs mer.

Utvalda nya konsultuppdrag på Cinode.market denna vecka

Här är några av de konsultuppdrag som publiceras på Cinode Market. Ännu fler uppdrag finns tillgängliga efter registrering.

Gå till cinode.market för fler publika förfrågningar. De flesta förfrågningarna går via privata aviseringar i Cinode så se till att registrera er och partna upp med andra bolag.

Alla nyhetsbrev