Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

”Hur länge till är offentlig sektor konsultbolagens trygga hamn?”

Hej!

Hur blir man Sveriges Bästa Arbetsplats? Sopra Steria vann utmärkelsen i kategorin Stora bolag tidigare i år. Vi kontaktade HR-direktören Nina Adilstam för att höra mer om hur de har gjort och vad som är hemligheten?

I tuffare tider behöver man ibland fatta svåra beslut. Men vad bör man tänka på när man omstrukturerar och avvecklar delar av verksamheten i ett konsultföretag? Anna Möller, vd och grundare av PeopleProvide, gästbloggar om hur man avvecklar på ett smart och strategiskt sätt.


Allt gott,
/Mattias Loxi


P.S Årets undersökning inom digital mognad är nu igång!
Välkommen att delta i Cinodes/Digital Engines årliga undersökning där vi granskar hur du som jobbar inom Professional Services bedömer den digitala mognaden i ert företag.

Ni deltar anonymt och i slutet av undersökningen
kan ni ser hur er bedömning är jämfört med snittet i branschen!

Förvärv

Epico från Danmark förvärvar Dynamant, verksamma inom Stordator/Mainframe med kontor i Stockholm och Göteborg. Dynamant omsatte 50 MSEK förra året. Genom förvärvet kommer EPICO Group nu ha omkring 150 konsulter i Sverige. Länk.

Co-native förvärvar AWS-specialisten Elastic Move. Det förvärvade bolaget grundades 2009 och består av 24 medarbetare med kontor i i Lund, Karlstad och Kalmar. Länk.

Etableringar/Neddragningar

House of Test etablerar verksamhet i Linköping, som i dagsläget har tre konsulter. Bolaget består idag av 40 testingenjörer i Sverige samt femton i Schweiz. Länk.

House of Test etablerar det nya dotterbolaget Strike Projects, med verksamhet inom utveckling, mjukvaruarkitektur, testning och ledarskap. Tillsammans bildar bolagen gruppen Flow Intelligence. Länk.

Solita presenterar en ny kompetensenhet för generativ AI. De erbjuder företag och offentliga organisationer tjänster som gör det möjligt för dem att effektivt utnyttja möjligheterna som erbjuds av stora språkmodeller (LLM). Länk.

Great IT lanserar det nya affärsområdet Managed Services, under ledning av CEO:n Jens Thystrup. Han har tidigare varit CEO på Thystrup Data och Service Manager på TietoEvry. Länk.

Sweco konverterar befintlig kreditfacilitet om 400 MEUR till ett hållbarhetslänkat lån. Pengarna ska bland annat användas till förvärv. Länk.

Orderly People etablerar sig i Umeå. MedTech-bolagets satsning kommer att ledas av den seniora konsulten Maria Sundell. Företaget har sitt huvudkontor i Stockholm och jobbar med rådgivning inom främst medicinteknik men även med Life science, läkemedel och kosmetik. Länk.

Medarbetare

DevPort stärker koncernledningen med Arton Haziraj, affärsområdeschef för produktionsutveckling, Magnus Glifberg, regionchef för region Öst, samt Stefan Nilsson, regionchef för region Syd. Länk.

Iver rekryterar Christoffer Wesén som Head of Security Operations. Christoffer har en lång erfarenhet från ledande befattningar inom it-säkerhet och var senast ansvarig för att bygga upp SOC-tjänsten på Avanza Bank. Länk.

Sopra Steria stärker affärsenheten Core Tech Solutions med två nya ledare. Sanne Tell går in i rollen som Business Owner med fokus på Java. Hon var senast Business Unit Manager på Combitech. Jan Nordström tillsätts som Business Owner för konsulter med fokus på .NET. Jan har tidigare bland annat varit ansvarig för miljardprojekt inom försvaret på Combitech, affärsområdeschef på Sigma, COO på Zitius och nu senast som affärsområdeschef hos Innofactor.  Länk.

Implema rekryterar Hanna Svensson som Business Unit Director Dynamics. Hanna kommer närmast från CGI där hon hade en liknande roll. Länk.

Samarbeten/Partnerskap

Barona Sverige ingår samarbetsavtal gällande kundservice med bostadsbolaget Förbo. Länk.

Knowit tecknar ett samarbetsavtal med SSF Stöldskyddsföreningen. Tillsammans erbjuder de tre utbildningar inom säkerhetsskydd: Praktisk säkerhetsskyddsanalys, Grundkurs i säkerhetsskydd under säkerhetsskyddsavtal och Säkerhetsprövning med säkerhetsprövningsintervju. Länk.

AFRY samarbetar med cybersäkerhets- och medicinteknikföretaget Sectra. Tillsammans erbjuder de en säkerhetslösning för operativa tekniksystem (OT-system) inom kritisk infrastruktur och annan samhällsviktig verksamhet. Länk.

Avtal

Rejlers hjälper LKAB att utveckla logistiksystemet för den nya och djupare huvudnivån som planeras vid LKAB:s gruva i Malmberget. Länk.

Prevas utvecklar förvaltnings- och driftsystem till Kystverket i Norge. Länk.

PE Teknik & Arkitektur bidrar med kompetens som disciplinledare för markarbeten och konstruktion när Perstorp bygger en ny anläggning för produktion av hållbar metanol i Stenungsund. Länk.

Redpill Linpro ingår avtal med Bolagsverket gällande support för den open-sourcebaserade API- och integrationsmotorn WSO2 som myndigheten har valt som ny plattform. Länk.

Combitech utför uppdrag när ett nytt tioårigt ramavtal mellan Försvarets materielverk och Saab tecknas. Avtalet omfattar centralt systemstöd för den svenska arméns taktiska ledningsstödsystem och är värt cirka 1,2 miljarder SEK. Länk.

Norconsult ansvarar för förprojekteringen när Skellefteå Kraft undersöker möjligheterna att komplettera gasreningen på kraftvärmeverket i Skellefteå med en anläggning för koldioxidinfångning. Länk.

Accenture tilldelas ett kontrakt på 2,6 miljarder dollar, motsvarande cirka 28 miljarder kronor, för att modernisera systemen för IRS, USA:s motsvarighet till Skatteverket. Länk.

Sigma Industry har varit med och utvecklat elbilen NEVS Emily GT. Arbetet har omfattat visualisering, extern & intern ytmodellering, chassiutveckling, mjukvaruutveckling och ergonomi. Länk.

Övrigt

Konsultmarknaden tuffar på – men börjar motorn hacka nu? IDG skriver bland annat om vår sammanställning av Q1-rapporterna och intervjuar samtidigt Knowits vd Per Wallentin. Länk.
Och missade du vår infogram om Q1-rapporterna hittar du den här.

Hur länge till är offentlig sektor konsultbolagens trygga hamn? Länk.

Över 250 svenska konsultbolag använder Cinode – så säger kunderna.

Cinode reviews sourced by G2

Vill du veta mer? Boka demo.

Med vänliga hälsningar


Mattias Loxi
Medgrundare – Sälj – Marknad
mattias.loxi@cinode.com

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Kontakta mig!

Så blev Sopra Steria utsedda till Sveriges bästa arbetsplats 2023

Sveriges bästa arbetsplats 2023

Den vanligaste frågan vi fått efter vinsten i Great Place to Work inom kategorin Stora Bolag är Hur gör ni? Vad är hemligheten?

Det bästa är att det inte är några som helst hemligheter. Vi delar gärna med oss av vad vi tror har tagit oss upp på förstaplatsen. Vi har nämligen en kultur där ”Power of Sharing” är central. Det innebär att ju mer vi kan bidra till att dela insikter, erfarenheter och kunskaper desto mer kan andra växa och utvecklas, både på individ-, grupp- samt samhällsnivå.

Att bidra till att andra växer och utvecklas skapar enormt mycket glädje och stolthet inom bolaget. Vi är samhällsbyggare!

Läs mer.

Omstrukturering för konsultbolag

Anna Möller omstrukturering konsultbolag

Den tidigare starka tillväxten har numera ersatts med kostnadsbesparingar och en orolig marknad. Våra kunder frågar oss hur de bör agera och vad de ska tänka på när de strukturerar och omorganiserar sitt bolag. Detta för att uppnå lönsamhet utan tillväxt, där en omstrukturering kan vara en väg till framgång. 

Många företagsinitiativ leder till förändringar som i sin tur skapar oro. Då är det extra viktigt att agera tryggt och tydligt, med tilltro på framtiden efter en omstrukturering. För en hel del bolag, som konsultbolag, blir utmaningen ännu mer komplex och utmanande då tillgångarna för verksamheten till stor del finns hos medarbetarna. 

Läs mer.

Utvalda nya konsultuppdrag på Cinode.market denna vecka

Här är några av de konsultuppdrag som publiceras på Cinode Market. Ännu fler uppdrag finns tillgängliga efter registrering.

Gå till cinode.market för fler publika förfrågningar. De flesta förfrågningarna går via privata aviseringar i Cinode så se till att registrera er och partna upp med andra bolag.

Alla nyhetsbrev