Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

Så mycket väntas it-konsultmarknaden växa 2022

Vecka 3 (2022)

Hej!

Konsultbranschen väntas gå riktigt starkt under 2022 med en tillväxt på 7,9 procent globalt (se även nedan). Kompetensgapet utgör en drivande faktor för våra kunder att köpa konsulter men samtidigt är det även en stor utmaning för konsultbolagen.

Min kollega beskriver ”GROW Your Skills” – fyra sätt för ökad kompetensförsörjning.

Planerar du att starta en konsultverksamhet? Eller kanske du har ett nystartat företag? Då gör du rätt i att läsa vår innehållsrika artikelguide Så lyckas du med uppstarten av din konsultverksamhet.


Vi hörs nästa vecka!

Allt gott,
/Mattias Loxi

Marknad

Tillväxten för globala it-tjänster väntas öka med hela 7,9 procent under 2022 respektive 8,8 procent under 2023. Tillväxten under 2021 var 10,7 procent. Kompetensgap, löneinflation och striden om talangerna gör att företag i allt större utsträckning måste förlita sig på konsulter. Detta enligt Gartner. Länk.

Förvärv

Rejlers förvärvar Infralog & Partners, som tillsammans med nyrekrytering utgör ett nytt affärsområde som ingår i divisionen Communication & Security. De kommer på sikt att bestå av cirka 20 konsulter. Länk.

Etteplan förvärvar tyska Cognitas GmbH, från Canon Germany GmbH. Det förvärvade bolaget grundades av Siemens år 2000 och har ägts av Canon Germany sedan 2014. Bolaget har en årlig omsättning på omkring 15 MEUR och 200 medarbetare. Länk.

Etableringar

TraineeGuiden startar det nya dotterbolaget Guided Talent Solutions, med Elin Hölcke som delägare och vd. Länk.

Tietoevry tillkännager ett nytt varumärke och en ny visuell identitet. Sex affärsenheter får nya namn. Länk.

Norconsult öppnar nytt kontor i Karlstad, med Lottie Lind i rollen som kontorsledare. Målet är att ha 25 medarbetare på kontoret inom två år. Länk.

Infozone öppnar kontor i centrala Kristianstad. Länk.

Softhouse etablerar ett nytt kontor i Uppsala, med Erik Flodström som kontorschef. Bolaget har sedan 2019 öppnat kontor i Karlshamn, Kalmar och Jönköping. Länk.

Sigholm startar sitt fjärde kontor, denna gång i Luleå. Sedan tidigare finns bolaget i Västerås, Stockholm och Göteborg. Idag består bolaget av totalt 40 medarbetare. Länk.

We know it etablerar sig i Luleå. Företaget finns redan i Stockholm, Göteborg, Linköping, Lund och Umeå. De har i dagsläget omkring tio medarbetare i varje region där de är verksamma. Länk.

Medarbetare

Tyréns presenterar Eva Aspengren som CFO och medlem i koncernledningen. Eva har en bakgrund inom ekonomi och finans i internationella tjänsteföretag som Cap Gemini och WSP. Hon kommer närmast från en befattning som CFO för WSP Norden. Länk.

Projektengagemang utser Liselotte Haglind till finansdirektör. Hon var senast finansdirektör och operativ chef på KPMG Sverige. Liselotte ingår även i ledningsgruppen och efterträder nuvarande finansdirektör Peter Sandberg, som lämnar bolaget för nya utmaningar. Länk.

Enfo rekryterar Johan Liljeström som ny chef för Applications & Data, där han också ingår i ledningsgruppen. Han var senast chef för Insights & Data på Capgemini och har tidigare haft ledande positioner på exempelvis Advectas, Itera Consulting samt MCI Worldcom. Länk.

Softhouse tillsätter Ted Christensson som ny kontorschef för verksamheten i Jönköping. Han kommer senast från en tjänst som konsultchef på Adecco. Länk.

System Verification rekryterar Fredrik Grimsberg som ny vd för bolagets verksamhet i Sverige. Fredrik har varit verksam inom företag i 17 år och efterträder Erik Björhäll som haft den svenska vd-posten parallellt med rollen som koncern-vd. Länk.

System Verification välkomnar Lars Björk som regionchef för verksamheten i Skåne. Han har under de senaste två åren varit bolagets konsultchef och efterträder Fredrik Grimsberg, som alltså nu istället blir Sverige-vd. Länk.

Umärkelser/Certifieringar

Nexer Recruit är nominerad i tre kategorier inför den årliga branschgalan Recruitment Awards 2021. Bolaget tävlar i kategorierna Årets rekryteringsföretag, Årets innovationsföretag samt Årets rekryterare – Linda Samuelsson. Länk.

Nominerade byråer i Årets Byrå 2022. Länk.

Sweco rankas som nummer ett i Sverige och nummer sex på listan över 668 europeiska företag när European Women on Boards (EWOB) lanserar sitt jämställdhetsindex för 2021. Länk.

Partnerskap/Samarbeten

Eyevinn Technology ansluter till det Londonsbaserade nätverket DPPs hållbarhetsprogram. Länk.

Avtal/Uppdrag

Bjerking har rollen som strategisk rådgivare inom flera projekt i samband med framtagandet av den första detaljplanen för stadsdelen Främre Boländerna i Uppsala. Länk.

Semcon hjälper Absolent Air Care Group att utveckla en ny typ av modulärt kolfiltersystem för luftrening, som gör filtren mer effektiva och enklare att hantera. Länk.

Softronic får förnyat förtroende av Skatteverket gällande ramavtal för uppdragstjänster inom it. Det tvååriga avtalet omfattar Teamuppdrag, Analys och utredning samt Utveckling. Länk.

Tyréns och AFRY tar fram en bygghandling för järnvägssträckan Gerstaberg – Långsjön i Södertälje, som är en del av Ostlänken. Arbetet beräknas pågå under två år. Länk.

Motillo ska i rollen som e-handelspartner hjälpa Cyberphoto med teknisk utveckling och strategisk e-handelsrådgivning. Länk.

Chas Visual Management, Knowit Connectivity, Softronic och Tietoevry vinner Skatteverkets senaste upphandling gällande ett tvåårigt ramavtal inom Teamuppdrag, Utveckling samt Analys och utredning. Länk.

Iver kammar hem SJs upphandling ”Digital arbetsplats som tjänst”. Avtalet sträcker sig över knappt fem år med möjlighet till förlängning i maximalt fyra år. Länk.

Iver har även vunnit ett utökat avtal med Bokusgruppen inom bland annat molnbaserad kassa- och arbetsplatstjänster. Länk.

Omniarch stöttar det Stockholmsbaserade livsstilsvarumärket Sandqvist i arbetet med att utveckla e-handeln för att nå högre digital tillväxt. Länk.

Sigholm gör en genomförandestudie av koldioxidinfångning på uppdrag av Gävle Energi. Länk.

Norconsult har fått i uppdrag av Trafikverket att ta fram vägplan samt förfrågningsunderlag för en ny gång- och cykelväg i Trelleborg. Länk.

Med vänliga hälsningar


Mattias Loxi
Medgrundare – Sälj – Marknad
mattias.loxi@cinode.com

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Kontakta mig!

Guide: Så lyckas du med uppstarten av din konsultverksamhet

Konsultbranschen är hetare än någonsin och samtidigt väljer fler att starta konsultverksamhet. Att bli egenföretagare är en spännande resa som kräver mod och noga förberedelser. Konsultbolagen möter kontinuerligt nya utmaningar och för att navigera rätt finns det många viktiga saker att tänka på. Cinode guidar dig genom en lyckad uppstart av ditt konsultföretag.
Läs mer

GROW Your Skills

Digitalisering, gigekonomi och specialisering innebär att organisationer möter nya utmaningar gällande hur de arbetar och utvecklar sin arbetskraft.
Många bolag har inte tillräckligt med medarbetare och kvalificerade kandidater för att klara av att möta kundernas behov. Kortsiktigt påverkar detta beläggning och effektivitet. Men sett ur ett längre perspektiv kan det slå hårt mot såväl företagens intäkter och rykte som förmågan att ta sig an nya klienter.
Läs mer

77 Tips – så lyckas du med SKILLS MANAGEMENT i ditt konsultföretag

Allt du behöver veta för att tillhöra framtidens vinner i konsultbranschen! Läs mer

Hitta ditt nästa konsultuppdrag på Cinode Market

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är market_cinode_socialmedia.png

Läs mer

Alla nyhetsbrev