Konsultbolaget som förbereder börsnotering

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.

Hej!

”Det kommer alltid finnas behov av att hitta rätt resurs extremt snabbt”. Många vd:ar i konsultbranschen hyllar Cinode. Men hur är det med konsulterna?

Personer med funktionsvariation är i mycket stor utsträckning utanför arbetsmarknaden. Det sammantagna näringslivet gör tillräckligt för att ta tillvara på all kompetens som finns. Samtidigt som många företag lyfter upp bristen på kompetens som en faktor som stoppar deras tillväxt.

Ett bolag som tar sitt avstamp i dessa två frågor är Unicus. Bolaget anställer arbetssökande personer med Asperger och gör dem till it-konsulter. Vi på Cinode är stolta över att fördjupa samarbetet med Unicus. 

Tack till alla i Göteborg, Linköping och Krakow som deltog under mina trendföreläsningar om konsultbranschen. Många diskussioner om utvecklingen framåt. Konsultbranschen engagerar verkligen!

Allt gott, 
/Mattias Loxi

Rapporter

Combined Excellence växte med 45 procent under det brutna räkneskapsåret 2018/2019. Bolaget omsätter nu 362 MSEK. Rörelsemarginalen sjönk till 3,8 (8,6) men påverkas dels av att en större kund gick i konkurs samt att bolaget tagit stora förberedande kostnader inför en kommande börsnotering. I koncernen ingår 13 dotterbolag med egna varumärken såsom Ninetech, Netgain, Elvenite, Dynamo samt Cloud Pro. Länk.

Avalon Innovation rapporterar om ”ett starkt första halvår” där bolaget ser en god tillväxt inom UX, mjukvara, projektledning och mekanik både för uppdrag samt projektåtagande, som nu står för 20 procent av omsättningen. Konsultteamet har vuxit med tio procent sedan årsskiftet. Länk.

Förvärv/Etableringar/Neddragningar

RTS och Infront IT-Partner bildar en ny it-koncern. I juli gick ShortCapin in som ny delägare i RTS. I samband med detta skapades en ny it-koncern där RTS och Infront IT-Partner ingår som två fristående bolag och med ShortCap som huvudägare. Länk.

Avalon Innovation etablerar sig i Köpenhamn med fokus på projektåtaganden. Henrik Jeppesen har rekryterats som Business Manager för att leda satsningen. Länk.

Data Ductus öppnar kontor i Tokyo. För två år sedan etablerade bolaget verksamhet i Singapore. Fokus kommer vara på systemintegration av avancerade nätoptimeringslösningar för operatörer och större bolag. Länk.

Consid öppnade under maj månad sitt Nyköpingskontor. Nu har kontoret 20 medarbetare med ambitioner om fortsatt expansiv tillväxt. Länk.

Medarbetare

Midroc Project Management rekryterar Thomas Johansson som ny affärsområdeschef för Energi och Industri Väst. Thomas kommer närmast från Dekra Industry, där han hade rollen som sektionschef. Länk.

Maverick by Sigma har under våren rekryterat två contentspecialister till ett nytt team. Claes Bergerlind är projektledare för det nya teamet medan Sanna Persson arbetar som contentstrateg och redaktör. Länk.

Annevo välkomnar Lina Kanstrup som ny marknadschef. Hon kommer även ingå i ledningsgruppen. Lina har varit verksam inom bolaget sedan det startade. Senaste axlade hon rollen som konsult inom affärsutveckling med fokus på PR samt kommunikation. Länk.

ÅF Pöyry meddelar att Roland Lorenz efterträder Martin à Porta som EVP samt Divisionschef för ÅF Pöyry Management Consulting. Roland har varit verksam inom bolaget under 20 år, senast inom Energy Management Consulting där han ansvarade för de centrala, södra och norra delarna av Europa. Länk.

Swecos vd för miljö- och vattenkonsulter Anna Yman har utsetts till styrelseledamot i Stiftelsen Högskolan i Jönköping. Länk.

Veprox förstärker sitt ledningsteam med Caroline Samson som ny konsultchef. Caroline har lång erfarenhet i konsultchefsrollen från områden som it/telecom och automotive. Hon kommer senast från ESSIQ.

Veprox har även fått en ny vd under våren, nämligen Daniel Östling. Daniel har lång erfarenhet inom konsultbranschen och haft många olika ledande befattningar genom åren. Han kommer senast från HiQ i Göteborg.

Utmärkelser/Certifieringar

Chas Visual Management representerar Sverige i tävlingen European Business Awards i kategorin Socialt ansvar och miljömedvetenhet. Länk.

B3 Reach har nominerats till Publishing priset med sin webbsida ”Lite nördigare, lite bättre (B3)”. Länk.

B3:s dotterbolag Rebel and Bird har blivit dubbelt nominerad till Svenska Designpriset 2019 för sajterna Filmstaden och Kolmården. Länk.

Partnerskap

Semcon och Øveraasen är sedan tidigare delägare i Yeti Snow Technology, som utvecklar autonoma snöröjningssystem för flygplatser. Nu blir även Husqvarna delägare i bolaget. Syftet med samarbetet är att ytterligare utveckla autonoma lösningar för flygplatser och andra områden. Länk.

Avtal/Uppdrag

HiQ har inlett samarbete med Orkla Foods gällande leverans av nya digitala lösningar. Länk.

AddPro ingår avtal med Evidensia Smådjur gällande en Hybrid Cloud-lösning som ska bidra till att affärsutveckla kunden med hjälp av digitala lösningar. Länk.

Norconsults landskapsarkitekter har gestaltat en ny aktivitetspark i Upplands Bro. Länk.

Knowit har tillsammans med SOS Alarm utvecklat en 112-app med dygnet runt support. Med hjälp av appen kan användaren ringa 112 och därmed skicka sin position till SOS Alarm. Länk.

Norconsults järnvägsexperter ska utföra en teknisk utredning på fyra viktiga punkter på Skånebanan: Åstorp, Helsingborgs godsbangård, Helsingborg C samt Ramlösa station. Länk.

Prevas har blivit utsedda till rekommenderad systemintegratör till Robotlyftet, Regeringens och Tillväxtverkets program med syftet att främja automation i Sveriges små samt medelstora tillverkningsföretag. Länk.

Semcon utvecklar en självkörande traktor inom ett forskningsprojekt som undersöker ny teknik för flygplatsunderhåll. Länk.

Combitech utvecklar säkerhetshöjande system för att övervaka autonoma fordon i forskningsprojektet AVAP, vars syfte är att demonstrera hur fordonsautomation på ett säkert sätt kan bidra till minskade kostnader samt effektivare drift för flygplatser. Länk.

Övrigt

”Are we about to see the rise of boutique firms in America’s consulting market?” Länk.

Har du vänner och kollegor som också bör läsa detta brev? Tipsa gärna genom denna länk;
http://www.cinode.com/veckans-konsultnyheter/2019-37/

Med vänliga hälsningar

Mattias Loxi
mattias.loxi@cinode.com
Medgrundare Cinode – Marknad/Sälj

Bli gärna vän med mig på Linkedin!
https://se.linkedin.com/in/mattiasloxi

Cinode finns även på Instagram – följ oss så ser du hur vi har det!

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Eller vill ni boka en föreläsning om de senaste trenderna i konsultbranschen? Kontakta mig!

”Det kommer alltid finnas behov av att hitta rätt resurs extremt snabbt”

För konsulter är det en utmaning att inventera och uppdatera sin kompetens samt på ett enkelt sätt presentera den attraktivt i säljsituationer för att vinna nya uppdrag. Som säljansvarig behöver du svara direkt för att vinna affären och kunna se vem som kan hantera leveransen. Läs mer.

Cinode ingår partnerskap med Unicus

Personer med funktionsvariation är i mycket stor utsträckning utanför arbetsmarknaden. Det sammantagna näringslivet gör tillräckligt för att ta tillvara på all kompetens som finns. Samtidigt som många företag lyfter upp bristen på kompetens som en faktor som stoppar deras tillväxt. Ett bolag som tar sitt avstamp i dessa två frågor är Unicus. Bolaget anställer arbetssökande personer med Asperger och gör dem till it-konsulter. Cinode kan stolt meddela att de nu blir praktikpartner till Unicus. Läs mer.

Cinode på 1 minut!

Nyfiken på Cinode och se hur ni också kan effektivisera er konsultaffär! Se videon!

Så ökar du beläggningen och engagemanget i ditt konsultföretag

Guiden för dig som vill lyckas få ditt konsultbolag att växa. Länk.

Så skapar du vinnande konsultprofiler

Vad innehåller en konsultprofil? Exempel och värdefulla tips. Ladda ner din guide.

Läs tidigare konsultnyheter