Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

Kommande kris för arkitekterna

Hej!

Allt fler konsultuppdrag kräver att konsulten blir säkerhetsklassad. Men hur går en säkerhetsklassificering till och vad bör konsultbolag som vill arbeta med kunder som har säkerhetskrav tänka på? 
I Konsultpodden nr 75 (vi firade med 🎂😊) möter vi Emma Fornander, säkerhetsskyddschef på Berotec, som går igenom vad som krävs för att kunna få denna typ av uppdrag.

Oakfusion är det lilla konsultbolaget med stort hjärta för en hållbar företagskultur och fokus på tekniska lösningar som förenklar kundens vardag. För att vidga våra vyer blickar vi denna vecka söderut för att ta pulsen på den polska it-marknaden och hur de arbetar med värdebyggande.

Allt gott, 
/Mattias Loxi

Ps: Ni har väl inte missat Cinode Free?

Förvärv

The North Alliance (NoA) förvärvar den svenska apputvecklaren App Shack. Det förvärvade företaget grundades 2013 och kommer fortsätta drivas som ett separat varumärke med nuvarande ledningsgrupp, med Uppsala som utgångspunkt. Länk.

Sweco slutför förvärvet av VK architects+engineers i Belgien. Det förvärvade bolaget består av 600 medarbetare och hade en omsättning på cirka 70 MEUR under 2022. Länk.

Etableringar/Neddragningar

Hifab stärker sitt fokus på energi inom fastigheter och samhällsbyggnad. Anna Larsson (strategikonsult på Hifab Advisory), Axel Rosander (avdelningschef för Energi & Installation i Stockholm), Magnus Pettersen, (vd för DU-Teknik), Sabina Music (avdelningschef för Energi & Installation i Göteborg) och Kent Strand (ansvarig för bolagets finska verksamhet) ingår i teamet.  Länk.

Etteplan tar genom ett outsourcingavtal över Scanias dotterbolag SOE Busproduction Finland Oy:s designenhet som består av 29 medarbetare. Länk.

Sigma Technology öppnar ett nytt kontor i Västerås, med målet att stärka teamet med fler medarbetare. Länk.

McKinsey & Company genomför en omstrukturering av verksamheten vilket innebär att 1 400 jobb försvinner, främst genom frivilliga avgångar. Det motsvarar tre procent av den totala arbetsstyrkan på 47 000 anställda. Länk.

Medarbetare

Atea Sverige meddelar att Ann-Charlotte Arnshav blir ny CIO. Hon kommer senast från rollen som VP Service Operations på Proact IT Group. Dessförinnan var hon it-direktör och chef för Global IT Shared Service Center på Assa Abloy. Länk.

Risk & Regulatory Advisory utnämner Jonathan Jansson som seniorkonsult och partner, med fokus på finansiell riskanalys, treasury och finansiella regelverk. Länk.

Technogardens vd Stefan Lundin meddelar att han slutar på bolaget och lämnar över stafettpinnen till kollegan Carina Grip, regionchef på Göteborgskontoret samt konsultchef och rekryteringskonsult. Stefan har varit verksam inom företaget under 13 år, varav nio år i rollen som vd. Länk.

Certifieringar/Samarbeten

Sweco rankas för femte året i rad högst av alla teknikkonsultbolag bland landets blivande civil- och högskoleingenjörer. Det visar Universums årliga studentundersökning som presenterades igår på Universum Awards. Länk.

Telia Cygate prisas som Årets partner till cybersäkerhetsföretaget Check Point i både Sverige och Finland. Länk.

TCS, Infosys och Accenture rankas högst i Whitelane Researchs årliga kundundersökning. I undersökningen deltar 400 toppchefer från företag i hela Norden vars verksamheter spenderar mest på IT. Länk.

Bjerking agerar implementeringspartner till Nationella Riktlinjer – en satsning från BIM Alliance som ska verka för mer enhetliga arbetssätt gällande digital information för byggd miljö. Länk.

Avtal

Sweco utformar bioteknikföretaget Ecohelix produktionsanläggning i Örnsköldsvik. Den byggs helt i trä, vilket fortfarande idag är ett ovanligt materialval för industribyggnader. Länk.

Enfo får i uppdrag att underhålla, utveckla och förbereda Bolidens befintliga integrationsplattform inför den kommande flytten till den hybridbaserade miljön. Länk.

Rejlers hjälper Vattenfall att säkra elkraftförsörjningen i Mälardalen. Arbetet omfattar bland annat förstudier, projektbeskrivningar, samrådshandlingar och koncessionsansökningar. Länk.

AFRY tilldelas uppdrag av APK AG gällande projektutvecklingsfaser för sin första plaståtervinningsanläggning. Anläggningen planeras att byggas i Tyskland. Länk.

Consid tilldelas avtal med Myndigheten för digital förvaltning, Digg. Det tvååriga avtalet omfattar utveckling av myndighetens olika webbtjänster för Sitevision. Länk.

AFRY genomför tekniska besiktningar av Banedanmarks projekt. Ramavtalet består av 16 kontrakt och har ett totalt värde för alla leverantörer på 150 miljoner DKK över fyra år. AFRY är kvalificerade till 12 av de 16 kontrakten. Länk.

Norconsult har, på uppdrag av Göteborgs Stad, tagit fram åtgärder som ska få fler Göteborgare att välja cykel. Länk.

Rejlers ingår ramavtal med SigtunaHem. Uppdraget omfattar att ta fram en strategi för energieffektivisering och minskad energiförbrukning i bostadsföretagets fastigheter. Avtalet löper under två års tid med möjlighet till förlängning i ett plus ett år. Länk.

Norconsult anlitas av Trafikverket för projekt gällande höjd kapacitet på Västra stambanan. Länk.

Övrigt

It-innovationen står stark – Sverige kvar i patenttoppen.Länk.

Arkitekterna vittnar om kommande kris. Länk.

It-personalen är trött på förändringar – det hindrar utvecklingen. Länk.

Outsourcing är ute – allt fler vill ta hem sin it. Länk.

Över 250 svenska konsultbolag använder Cinode – så säger kunderna.

Cinode reviews sourced by G2

Vill du veta mer? Boka demo.

Med vänliga hälsningar


Mattias Loxi
Medgrundare – Sälj – Marknad
mattias.loxi@cinode.com

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Kontakta mig!

Så får du säkerhetsskyddade konsultuppdrag

Allt fler konsultuppdrag kräver att konsulten blir säkerhetsklassad. Men hur går en säkerhetsklassificering till och vad bör konsultbolag som vill arbeta med kunder som har säkerhetskrav tänka på? I Konsultpodden möter vi Emma Fornander, affärsledare och säkerhetsskyddschef på Berotec.

Läs mer

Det polska it-konsultbolaget som fokuserar på det högre syftet

Att hålla sina medarbetare engagerade är en av de tuffaste utmaningarna som dagens ledare och chefer möter. En viktig aspekt för att lyckas är att bygga en hållbar företagskultur. Sunda värderingar och tydliga visioner effektiviserar hela verksamheten och utgör en kompass vid beslutsfattande samt i möten med kunder och partners.

För att vidga våra vyer blickar vi söderut för att ta pulsen på den polska it-marknaden och hur de arbetar med värdebyggande.

Läs mer.

Utvalda nya konsultuppdrag på Cinode.market denna vecka

Här är några av de konsultuppdrag som publiceras på Cinode Market. Ännu fler uppdrag finns tillgängliga efter registrering.

Gå till cinode.market för fler publika förfrågningar. De flesta förfrågningarna går via privata aviseringar i Cinode så se till att registrera er och partna upp med andra bolag.

Alla nyhetsbrev