Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

Konsultnyheter vecka 32 – 2014

Konsultnyheter vecka 32 – 2014

Det råder fortfarande semestertider inom konsultbranschen, vilket märks i nyhetsflödet. Nästa vecka blir mer spännande då vi får in flera intressanta kvartalsrapporter från bland annat HiQ och Softronic.

Connecta har ansökt om avnotering från börsen och har i veckan även fått godkänt av Nasdaq OMX Stockholm. Sista handelsdag för aktien blir den 22 augusti. Därmed kommer Q2-rapporten inte heller offentliggöras. Länk.

54,8 procent tror på en ökad efterfråga för svenska konsulter. Detta enligt undersökningen eWorkbarometern för sommaren 2014, som presenterades i idg. Medianarvodet för it-konsulterna i undersökningen låg på 830 kr/tim (90€) medan teknikkonsulterna arvode var 650 kr/tim (70€). Länk. 

Sigma och Merit Consulting i Norge har ingått ett strategiskt partnerskap. Merit kan i och med detta fokusera mer på produktutveckling, medan deras kunder kommer att få tjänster och produktleveranser av Sigma. Länk.

System Verification har utnämnt Erik Björhäll till COO (operativ chef). Erik har arbetat på System Verification sedan 2004 och har tidigare bland annat varit ansvarig för Professional Services och regionchef i Göteborg och Malmö. Länk.

Accenture förvärvar det norska konsultbolaget Hytracc Consulting. Hytracc har ungefär 100 medarbetare och är specialister inom gas- och oljeindustrin. Länk.

Var tredje Apple-ingenjör är från Indien och Apple outsourcar stora delar av sin IT, som Enterprise Applications och Business Intelligence till bland annat TCS, Wipro, TechMahindra och Exilant. Detta avslöjar Hfs i ny artikel. Länk.

Vill du krascha företaget? Stör en programmerare!” Artikel i Computer Sweden om att det tar mellan 10 och 15 minuter för en programmerare att komma igång och koda efter ett avbrott. Något att visa dina kunder? Länk.

Är du inblandad i rekryteringsarbetet på ditt konsultbolag? Vill du få ut mer av dina intervjuer? Här är tips på lite annorlunda och kluriga frågor som kända vd:ar brukar ställa. Länk.


Tipsa gärna dina kollegor och vänner om detta nyhetsbrev!
https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/2014-32 .

Med vänliga hälsningar
Mattias Haraldsson
mattias.haraldsson@cinode.com

Har du ett nyhetstips eller vill du gästblogga? Kanske vill du diskutera konsultbranschens framtid över en lunch eller veta mer om Cinode? Kontakta mig!


Därför köper Acando Connecta

Acando köper konkurrenten Connecta. Budet presenterades den 9 juni och efter klartecken från Konkurrensverket och rekommendation från Connecta-styrelsen har Acando lyckats uppnå ett ägarskap på mer än 90 procent. Ett av de största uppköpen inom it-konsultbranschen på senare år är därmed ett faktum. Läs mer.


Talent Management i konsultbolag – 8 framgångsfaktorer för ökad lönsamhet [Whitepaper]


Nytt whitepaper för konsultbolag som vill minska sin administration, effektivisera försäljningen och få mer engagerade medarbetare. Ladda ner direkt. Länk.
Vill du bli lika nöjd som konsultcheferna på Dynabyte? Skaffa Cinode.

Cinode är en onlinetjänst som gör det smartare, snabbare och enklare att driva konsultbolag. Med  tjänsten får du bland annat följande funktioner;

  • Kompetensinventering
  • Online-CV
  • Anpassade konsultprofiler
  • Företagsmallar
  • Beläggningsplanering
  • Förfrågan, offert och kontrakt
  • Kund- & leverantörshantering
  • Nätverk

Läs mer om våra funktioner och priser.

Cinode – talanghantering med superkrafter.

Följ på Twitter | Följ på Facebook
Nästa vecka Föregående vecka

Alla nyhetsbrev