Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

Konsultmarknaden är glödhet

Vecka 36

Hej!

Att ha rätt person med rätt kompetens på rätt plats och vid rätt tillfälle blir avgörande i kunskapsintensiva verksamheter. Skills Management hjälper dig att hantera din mest värdefulla tillgång. Men vad är egentligen Skills Management?

Hur kombinerar du organisk tillväxt med förvärv för att skapa ett snabbväxande och lönsamt konsultföretag? Eficode är ett av de snabbast växande konsultbolagen. Min kollega Michael Ljungqvist intervjuar Eficodes vd Ilari Nurmi i samband med deras förvärv av Riada.

Allt gott, 
/Mattias Loxi

PS – missa inte alla nya uppdrag på Cinode Market! Och ännu fler uppdrag när du registrerar dig på Cinode Network. 

Förvärv/Etableringar/Neddragningar

Semcon genomför en intern separation av affärsområdet Product Information och utreder möjligheterna för en eventuell separat börsnotering. Det aktuella affärsområdet står för strax under 40 procent av koncernens omsättning. Länk.

RTS förvärvar Nexer IT Services, ett dotterbolag inom Nexer Group. Samtidigt ingår RTS och Nexer Group ett fördjupat partnerskap. RTS har efter förvärvet 130 medarbetare. Länk.

EFFSO Group startar konsultförmedlaren TRINT. Magnus Lundstedt leder det nya bolaget. Han har tidigare varit affärsområdeschef på ett nordiskt konsultförmedlingsbolag. Länk.

Appspotr har ingått ett villkorat avtal med Bobby Spencer, ägaren av Twire Ltd, om att förvärva ett svenskt företag med ett Sri Lanka-baserat dotterbolag för 3,5 MSEK. Länk.

Nexer Group etablerar ett nytt huvudkontor i Chicago för Nexer Enterprise Application. Todd Johnson ansvarar för det nya kontoret och har tidigare haft ledarroller inom Microsoft, Avanade, HCL och Avtex. Länk.

PARAGAIA, experter inom digitala marknadsplatser, har nu även utvecklat den nya mjukvaran Marketpilot. Länk.

Netgain öppnar kontor i Malmö och har som mål att rekrytera omkring 20 nya medarbetare under kommande år. Bolaget är en del av CombinedX, med totalt 500 specialister på tio orter i Sverige och Norge. Länk.

Etteplan stärker sitt erbjudande inom Computer Aided Engineering. Daniel Burman och Robert Lillbacka är de första som ansluter sig till den nya organisationen som ligger i Göteborg. Länk.

Medarbetare

Forsen presenterar Magnus Lindblom som ny gruppchef för bostadsenheten. Han har tidigare varit platschef på Skanska och NCC där han arbetat med stora bostadsprojekt till framförallt allmännyttan. Länk.

Berotec rekryterar Per Ekholm som affärsledare med fokus på Göteborgsregionen. Per lämnar därmed tjänsten som nordisk säljansvarig inom IoT & AR på PTC. Länk.

Danir meddelar att nuvarande CEO Johan Glennmo bli arbetande styrelseordförande i bolaget medan tidigare CFO Niclas Lundin övertar rollen som CEO. Länk.

Partnerskap/Samarbeten

Iver ingår partnerskap med Miradot och Cisco inom automatiserade transportnätverk. Länk.

Sweco ingår ett samarbete med det digitala verktyget Spacemaker, som kombinerar beräkningar i molnet med AI för tidiga skeden i fastighetsutveckling och designprocesser. Länk.

Avtal/Uppdrag

Rejlers hjälper Gävle Energi med byggnationen av en ny fjärrvärmeledning mellan Gävle och Sandviken. Uppdraget beräknas vara färdigt under 2024. Länk.

A Society har i konsortium med Nexer ingått ett nytt ramavtal med Kammarkollegiet gällande it-konsultlösningar. Avtalet för anbudsområdet har ett uppskattat värde på 1,6 miljarder SEK. Länk.

Iver tecknar ett nytt avtal med Norska Handikappförbundet (NHF) avseende leverans av it-drifttjänster med fokus på skalbarhet och digitalisering. Länk.

Afry ska tillsammans med C.F. Møller Architects, GPP architects och Nerd architects rita Generationernas hus i den danska staden Nivå. Länk.

Övrigt

HiQ arrangerar NASA International Space Apps Challenge i Malmö den 2-3 oktober. Det globala hackatonet anordnas för tionde året med tusentals deltagare över hela jorden. Länk.

Kvadrats crowdfunding och Almi Invest investerar 2 MSEK i inkubik-startup:en EasyArr, en digital lösning som sänker tröskeln och eliminerar risken med att anordna kulturella arrangemang för artister, lokalägare och arrangörer. Länk.

Konsultmarknaden är glödhet – hinner inte med alla uppdrag. IDG refererar bland annat till Cinodes sammanfattning av Q2 samt intervjuar undertecknad och Robin Gustavsson, vd på Avensia.Länk.

Med vänliga hälsningar

Mattias Loxi
Medgrundare – Sälj – Marknad
mattias.loxi@cinode.com

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Kontakta mig!

Vad är Skills Management?

Skills Management hjälper dig att hantera din mest värdefulla tillgång – er kompetensförsörjning. Att ha rätt person med rätt kompetens på rätt plats och vid rätt tillfälle blir avgörande i kunskapsintensiva verksamheter. För att lyckas måste ni känna till (Know), visa (Show) och växa (Grow) er samlade kunskap. 
Läs mer

Ett förvärv för kompetens i världsklass

Cinodes Country Manager Michael Ljungqvist intervjuade Ilari Nurmi, vd för Eficode, i samband med deras förvärv av den svenska Atlassian-specialisten Riada.
Läs mer

Hitta ditt nästa konsultuppdrag på Cinode Market

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är market_cinode_socialmedia.png

Läs mer

Alla nyhetsbrev