inUse uppköpt.

Konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.

Konsultnyheter vecka 42 – 2017

Hej!

Medarbetarna är konsultbolagets viktigaste tillgång. Men hur får ni dem att ta nästa steg mot att bli viktiga ambassadörer åt ditt konsultbolag?

Nästa vecka blir det dubbelt så spännande med rapportperioden som drar igång och dessutom släpper vi på Cinode en efterlängtad nyhet.

/Mattias Loxi

 

Förvärv/Etableringar

ÅF förvärvar inUse, med 100 medarbetare baserade i Stockholm, Göteborg, Malmö och Denver, USA. Företaget har en årlig omsättning på cirka 90 MSEK. inUse konsolideras av ÅF från och med november. Länk.

COWI Sverige etablerar den nya avdelningen Geo Engineering. Chef där blir Karin Blixt, med lång erfarenhet från samhällsbyggnad, bland annat tio år på Sweco. Länk.

 

Ekonomi

Data Ductus, Consid, Netlight, Cygni, ESSIQ, Accigo, Briab, Ecenea, EPG Projektledning och Avanti är några av konsultbolagen som kvalar in på Veckans Affärers definition av Superföretag. Länk.

 

Medarbetare

2Secure stärker upp med Per Hellqvist som chef inom it- och informationssäkerhet. Per blev 2010 utsedd till ”Årets Säkerhetsprofil” samt har tilldelats Näringslivets Säkerhetsdelegations stipendium. Länk.

WSP rekryterar Maria Brogren som ansvarig för hållbarhetsfrågor. Idag är hon utredningssekreterare i den statliga utredningen Moderna byggregler och tillträder sin tjänst på WSP i januari nästa år. Länk.

ESSIQ Syds nya regionchef är Nils Bjerkås. Han har lång erfarenhet av konsultbranschen och har tidigare haft olika roller med personal- och säljansvar. Länk.

Sigma IT Consulting har utsett Johan Magnusson till Business Line Manager inom Test. Johan är i dagsläget konsultchef i Göteborg. Länk.

Projektengagemangs vice vd Per Göransson går i pension. Arbetet tas över av vd och koncernchef Per Hedebäck. Per Göransson är fram till pensionering senior rådgivare till företagets ledning. Länk.

 

Utmärkelser/Certifieringar

Avensia blev utnämnd som Episerver Partner of The Year 2017. Länk.

Cloud Nine tog emot Guld i Svenska Designpriset 2017 för nya casall.se. Länk.

Semcons musikvideo The Internet of S**t Song vann också guld i Svenska Designpriset 2017, i kategorin för rörlig bild/film. Länk.

 

Avtal/Uppdrag

Sweco ska planera och utforma delar av Frankfurt Grand Central, ett kommersiellt fastighetsprojekt i centrala Frankfurt am Main, Tyskland. Länk.

Sweco anlitas också av Världsbanken för att undersöka hållbarheten och miljöpåverkan av vattenkraft i Bhutan. Uppdraget påbörjas omgående och pågår till juni 2018. Länk.

Lundinova ingår ramavtal med ESS gällande konstruktion, produktion och test av inbyggda system i forskningsanläggning. Länk.

Tyréns har fått uppdraget av Göteborg stad att ta fram framtidsscenarion för hur centrala Göteborg ska utvecklas. Alltifrån bostäder till trafik ska utvecklas utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Länk.

HiQ ingår ramavtal med en av Nordens största banker. Avtalet gäller utveckling, test, arkitektur, projektledning, design och business analysis. Länk.

Acando har fått i uppdrag att hjälpa en av Sveriges största banker med att säkerställa att de uppfyller de regulatoriska kraven i samband med att de nya EU-direktiv träder i kraft nästa år. Länk.

Frontit tecknar ramavtal med Holmen inom it, gällande tjänster främst inom projektledning. Länk.

Itero har genomfört ett uppgraderingsprojekt åt Net4Mobility inom Dynamics NAV. Länk.

EVRY ingår ett nytt avtal med eHälsomyndigheten. Kontraktet innebär en fortsatt uppgradering av myndighetens digitala plattform och sträcker sig till och med december 2020, med möjlighet till förlängning på ett år. Länk.

Academy hjälper Collector Bank att lösa bristen på programmerare. Genom en skräddarsydd utbildning på tolv veckor kommer deltagarna att utbildas inom systemutveckling med start i februari. Länk.

 

Övrigt

”IBM riskerar att tappa svenskt jättekontrakt”. Enligt IDG letar Sandvik efter en ny leverantör till deras it-infrastruktur. Länk.

”Misstaget som kan kosta skattebetalarna en miljard”. Evry har överklagat domen gällande it-upphandlingen i Stockholm till Högsta Förvaltningsdomstolen. Länk.

 

Har du vänner och kollegor som också bör läsa detta brev? Tipsa gärna genom denna länk;
https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/2017-42/

Med vänliga hälsningar
Mattias Loxi

mattias.loxi@cinode.com
Medgrundare Cinode

Bli gärna vän med mig på Linkedin
https://se.linkedin.com/in/mattiasloxi

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Eller vill ni boka en föreläsning om de senaste trenderna i konsultbranschen? Kontakta mig!

Varför finns ni i sociala medier?


Sociala medier är ett effektivt sätt att skapa direktkontakt med era kunder och synas på marknaden. Ni visar vilken typ av konsultbolag ni är och attraherar rätt kandidater. Dock används ofta sociala medier slentrianmässigt och utan en tanke på vad som egentligen är målet. Det räcker inte att säga att ni söker fler kandidater – ni behöver visa varför en kandidat ska söka till er. Visa er kultur och kunskap. Möjligheterna är många. Men det gäller att agera rätt och genomtänkt för att nå långsiktig framgång. Läs mer.

Från nöjda medarbetare till stolta ambassadörer


Hur får du stolta medarbetare som bidrar till företagets varumärkesutveckling genom ett kvalitativt ambassadörskap? Det handlar om ett långsiktigt tänk, tydlig varumärkespositionering och engagemang som bygger på transparens. Läs mer.

Öka försäljning, beläggning och engagemang i ditt konsultföretag.

Lär dig HUR du agerar snabbare och smartare genom att koppla samman sälj med leverans och kompetenser. Läs mer.

Läs tidigare konsultnyheter