”Mina 5 viktigaste insikter som konsultchef”

Konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.

Konsultnyheter vecka 9 – 2016

Hej! Nu är det sportlov och lite lugnare i nyhetsflödet denna vecka. Då kan det vara läge att se över stödet för er konsultverksamhet. Vill gärna pusha extra för vårt nya Talent Recruit-paket som gör att ni har koll på hela er rekryteringsprocess med nya och gamla kandidater, pipelines samt kompetenser.  Vi hörs! /Mattias Loxi

Rapporter

Projektengagemang växte med 12 procent under 2015 till 684 MSEK. Rörelsemarginalen, exklusive jämförelsestörande poster, landade på 8,5 (7,0) procent. Bolaget gjorde hela 11 förvärv förra året och antalet medarbetare ökade till 668. Länk.

Förvärv/Etableringar

WSP förvärvar PRD konsult med 20 medarbetare och huvudkontor i Oskarshamn. PRD är experter inom energibranschen. Länk.

Addnode slår ihop sina dotterbolag Tekis och Cartesia till ett och går då under namnet TekisCartesia. Bolaget kommer att ha totalt 120 medarbetare och ledas av Lars Österberg. Länk.

Tyréns meddelar att de ska lägga extra vikt på tillväxt i västra Sverige och Norge. Målet är att 100 konsulter ska rekryteras de närmaste tre åren. Christer Abrahamsson är den som ska leda satsningen. Länk.

Medarbetare

Headlight har rekryterat Johan Mangnäs som ny ansvarig för affärsområdet Digitala tjänster. Bolaget planerar att växa med fyra till fem konsulter inom området. Länk.

Avtal/Uppdrag

Sweco har fått i uppdrag av Oscar Properties att konstruera ”Norra Tornen” i Stockholm. Länk.

ÅF har tecknat avtal med Svenska Retursystem om design och leverans av en ny logistik- och processanläggning. Uppdraget är värt 15 MSEK. Länk.

Tieto har tecknat avtal med Vapo-gruppen. Kontraktet gäller uppgradering av befintligt affärssystem som ska baseras på Microsoft Dynamics AX. Länk.

Consid har genomfört uppdrag åt nybildade BRA, en sammanslagning av Sverigeflyggruppen och Malmö Aviation. Consid har bland annat byggt webbplats, kundportallösning och kunddatabaslösning. Länk.

Atea har tecknat ramavtal med Landstinget Västmanland för leverans av klienter samt tjänster. Avtalet är på tre plus två år och väntas vara värt 54 MSEK. Länk.

HCL har tecknat outsourcingavtal med Husqvarna inom tjänster för bland annat infrastruktur och applikationshantering. Länk. 

Övrigt

Guide to Management Consulting, 2016 Edition” Vill du bli managementkonsult? Här är guiden för dig. Länk.

Den enkla lönematrisen många chefer glömmer” Sätter du lön? Här finns en enkel modell baserad både på prestation och potential som hjälper dig vid löneförhandlingarna. Länk.

Mina 5 viktigaste insikter som konsultchef”. Lars Lindroth på Frontit delar med sig av värdefulla tips. Länk.

Har du vänner och kollegor som också bör läsa detta brev? Tipsa gärna genom denna länk;
https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/2016-09/

Med vänliga hälsningar
Mattias Loxi

mattias.loxi@cinode.com
CMO och medgrundare på Cinode

Bli gärna vän med mig på Linkedin
https://se.linkedin.com/in/mattiasloxi

Har du nyhetstips eller vill gästblogga? Kontakta mig.

Komfortabel utanför den komfortabla zonen


Vi väljer själva hur vi tänker. Ur ett ledarperspektiv handlar det om att vara coachen, som hjälper sin personal att navigera utanför den komfortabla zonen. Både att utmana, men också att hjälpa till med att skapa öar som minskar avståndet till den komfortabla zonen i en lärande kultur. Läs mer.

Stor guide till att lyckas med ditt konsultföretag


Tips och råd som hjälper ert konsultbolag att nå tillväxt. Lär dig om;
✓ Konsultmarknaden ✓ CV-hantering. ✓ Försäljning ✓ Nyckeltal ✓ Företagskultur ✓ Marknadsföring ✓ Ledarskap. ✓ Öka debiteringsgraden ✓Rekrytering plus mycket era Länk.