Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

Hur blir man Europas Bästa Arbetsplats?

Konsultnyheter vecka 8 – 2016

Hej! När vi summerar konsultbolagsrapporterna för 2015 blickar vi tillbaka på ett riktigt bra år, framför allt för it-konsultbolagen. Omsättningen och rörelsemarginalen har ökat och efterfrågan anses just nu vara god. Denna vecka vill jag även passa på att tipsa om både en artikel med Jon Persson, vd på Cygni, Europas bästa arbetsplats två år i rad, samt en poddcastintervju. Tips och idéer för dig som är i ledande ställning i ditt konsultföretag.

Rapporter

Caperio minskade sin omsättning med 7 procent för Q4 och med 3 procent för helåret. Rörelseresultatet för det sista kvartalet blev -1,7 MSEK och -2,1 MSEK för hela 2015. Det svagare resultatet beror främst på förlust av en större kund. Länk.

Marknad

Alla börsnoterade it-konsultbolag ökar sina marginaler under 2015 där HiQ som vanligt ligger högst med 12,1 procent. För teknikkonsulterna är det däremot samtliga utom ett bolag som har lägre marginaler detta år jämfört med föregående. När det gäller antalet medarbetare är det svag organisk utveckling. De bolag som växer gör det genom förvärv. Länk.

Förvärv/Etableringar

Rejlers Sverige varslar 125 medarbetare för att komma till rätta med lönsamheten. Varslen rör främst medarbetare inom affärsområdet Technology. Länk.

Medarbetare

AddQ har utsett Kennet Osbjer till ny vd. Tidigare vd:n Petter Salomonsson tar nu istället Kennets plats som styrelseordförande. Länk.

byBrick har rekryterat Jerker Bergström som ny styrelseordförande. Jerker är numera egenkonsult men har tidigare arbetat på bland annat Knowit och Eniro. Länk.

Nine Yards har rekryterat Göran af Klercker till ny vd. Göran har under de senaste 10 åren varit koncernchef för Aegis. Länk.

Arctic Group erbjuder studenter en arbetsplats på bolaget där de kan hålla till och göra vad de vill. Hittills har sju studenter varit på plats och två har senare anställts. Länk.

Avtal/Uppdrag

WSP har skrivit avtal med KTH Campus och blir därmed huvudsponsor till en undervisningslokal med namnet WSP-hallen. Länk.

Addnode har tecknat avtal med ÖoB om en ny PLM-lösning. Länk.

Addnode har fått tilldelningsbeslut från Göteborgs stad angående ett planerings- och uppföljningssystem för välfärdsområdet. Länk.

Etteplan har tecknat ett två-årsramavtal med BAE Systems Bofors inom systemutveckling, elektronik, mekanik, projektledning, test, säkerhet samt teknisk dokumentation. Länk.

Ramböll har fått uppdrag att utveckla en öppningsbar gång- och cykelbro i Norrtälje hamn. Länk.

Sogeti har tecknat avtal med Försäkringskassan. Avtalet är på fem plus ett år. Länk.

Tieto har tecknat avtal med Nelly.com inom customer Care as a service. Länk.

Tieto har också tecknat avtal med Skandiabanken i Norge om en värdepapperslösning. Avtalet är på fem år. Länk.

Samarbeten

Sigma har gått in som huvudsponsor till ”Pink Programming”, en ideell organisation som arbetar för att fler kvinnor ska välja att bli programmerare. Länk.

Sigma har också startat ett samarbete med Mitt Liv ett partnerprogram för att bygga broar till det svenska samhället för utländsk kompetens. Länk.

Övrigt

Viktigaste kriterierna vid rekrytering av it-medarbetare. Engagemang och ansvarstagande är de viktigaste kriterierna vid rekrytering inom it. Det visar en ny undersökning. Länk.

Consid erbjuder återigen 100 000 kronor i belöning till den som tipsar om konsultbolag som går att förvärva i Mälardalen, Göteborg eller Malmö. Länk.

”Why professional services firms shouldn’t outsource thought leadership.” Vad bör du inte göra för att bli Thought-leader inom ditt område? Länk.

How to Respond When Your Employee Asks for a Raise.” Tips och råd till dig som chef när en medarbetare frågar efter löneförhöjning. Länk.

Hur blir man Europas Bästa Arbetsplats?” Jon Persson berättar om hur Cygni är uppbyggt och varför de två gånger har blivit utnämnda till Europas bästa arbetsplats. Länk.

Så jobbar Europas bästa arbetsplats.” Mer Jon Persson och Cygni i podcasten Health for Wealth som berättar om Cygni:s filosofi. Länk.

Har du vänner och kollegor som också bör läsa detta brev? Tipsa gärna genom denna länk;
https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/2016-08/

Med vänliga hälsningar
Mattias Loxi

mattias.loxi@cinode.com
CMO och medgrundare på Cinode

Bli gärna vän med mig på Linkedin
https://se.linkedin.com/in/mattiasloxi

Har du nyhetstips eller vill gästblogga? Kontakta mig.

2015 – starkt år för it-konsultbolagen men svagare för teknikkonsulterna


När vi summerar konsultbolagsrapporterna för 2015 blickar vi tillbaka på ett riktigt bra år. Omsättningen och rörelsemarginalen har ökat för de flesta bolagen. Företagen vittnar dessutom både om en god efterfråga och en stark beläggning under det senaste kvartalet. Framför allt är det goda tider inom it-konsultbranschen medan det är något tuffare för teknikkonsultbolagen. Läs mer.

Stor guide till att lyckas med ditt konsultföretag


Tips och råd som hjälper ert konsultbolag att nå tillväxt. Lär dig om;
✓ Konsultmarknaden ✓ CV-hantering. ✓ Försäljning ✓ Nyckeltal ✓ Företagskultur ✓ Marknadsföring ✓ Ledarskap. ✓ Öka debiteringsgraden ✓Rekrytering plus mycket era Länk.

Alla nyhetsbrev