Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

Konsultbolaget som som omsatte över 100 MSEK och går i konkurs

Hej!

Hur går det i konsultbranschen och vilka trender ser vi? Äntligen får jag vara tillbaka i #Konsultpodden. 😃

Vi tittar tillbaka på hur det gick förra året, vad som sker i branschen just nu och framöver. Hybridkonsulten är här och dessutom har vi någon som fyller jämnt! 🥳

✨🎧 Fullspäckat avsnitt, minst sagt! Finns där poddar finns, Spotify, Podcaster, Acast etc. 

Allt gott,
/Mattias Loxi
mattias.loxi@cinode.com

Marknad

Skatteverket har genom brev till sina konsultmäklare uppmanat sänka sina avtalade timarvoden med 12 procent eller bli av med avtalet. Detta uppger ComputerSweden. Länk.

Förvärv

Frontit förvärvar Propia med 25 medarbetare och kontor i Linköping, Norrköping och Falkenberg samt medarbetare i Örebro och Stockholm. Länk.

Etableringar/Neddragningar

Black Lizzy Group (BLK LZY) har gått i konkurs.Koncernen som grundades för nio år sedan bestod av ett antal dotterbolag och omsatte över 100 MSEK under 2022. Lågkonjunktur med stark prispress blev för mycket för bolaget. Länk.

MedarbetareWise Groups styrelse utser Tobias Berglund till vd. Han utsågs till tillförordnad vd den 21 november 2023 och tillträder därför som vd med omedelbar verkan. Tobias kvarstår tills vidare i sin roll som vd för dotterbolaget Wise Consulting. Länk.

byBrick tillsätter Jacob ”Jake” Bergdahl som “Head of AI”. Han har lång erfarenhet av AI-området som bland annat författare, föreläsare och skapare av open source-bibliotek och kom till byBrick genom förvärvet av Axakon 2023. Länk.

Hifab rekryterar Linus Vesander som ny affärschef. Linus kommer närmast från Tenant & Partner där han har arbetat med arbetsplatsstrategi och förändringsledning. Länk.

Bjerking meddelar att Sander Anfinset blir chef för miljöenheten i Göteborg. Sander har arbetat länge inom miljöområdet och kommer närmast från Norconsult. Länk.

twoday Group presenterar Christian Pedersen som ny vd. Han kommer närmast från Tietoevry, där han var vd för den digitala ingenjörsdivisionen Create. Länk.

Softronics valberedning föreslår omval av Andreas Eriksson, Victoria Bohlin och Petter Stillström. Nyval föreslås av Per Adolfsson tidigare vd på Softronic), Eola Ängsgård Runsten (Tidigare CFO på AcadeMedia) och Johan Strid (före detta vd på Prevas). Per Adolfsson föreslås till styrelsens ordförande. Länk.

Samarbeten/Partnerskap

Sigma Technology och mjukvaruutvecklingsbolaget Lingon Certificates samarbetar inför initiativet med Digitala Produktpass. Syftet är att sänka koldioxidavtrycket och överbrygga klyftan inom cirkulär ekonomi. Länk.

Sigma Technology Tech House samarbetar med Telenor IoT för att hjälpa bolag att koppla upp sina produkter snabbare. Länk.

Avtal

Norconsult Sverige tar tillsammans med ett antal andra aktörer fram ett processbaserat stöd för hur utsläpp kan minimeras till så stor nytta som möjligt för VA-organisationer. Länk.

Sweco projektleder uppförandet av Helsingborgs nya badhus, med planerad byggstart under 2025. Länk.

Consid ingår ett omfattande avtal med Läkemedelsverket, Sveriges geologiska undersökning (SGU), Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) och Livsmedelsverket. Avtalet har ett totalt värde på 610 MSEK. Länk.

AFRY agerar teknisk rådgivare för tyska energiprojektet SuedOstLink. Länk.

Rejlers ingår tvåårigt ramavtal inom säkerhet med inköpscentralen Sinfra. Rejlers är en av elva leverantörer som omfattas av ramavtalet. Länk.

Övrigt

Sparkrav pressar myndigheters it-avdelningar – konsulter uppmanas sänka priset. Länk.

Över 250 svenska konsultbolag använder Cinode – så säger kunderna.

Cinode reviews sourced by G2

Vill du veta mer? Boka demo.

Med vänliga hälsningar


Mattias Loxi
Medgrundare – Sälj – Marknad
mattias.loxi@cinode.com

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Kontakta mig!

Konsultpodden med konsulttrender 2024

Konsultpodden_2024

Hur går det egentligen i konsultbranschen och ser vi några särskilda trender? Konsultpodden är tillbaka med Mattias, Håkan och Helena. Vi tittar tillbaka på hur det gick förra året, vad som sker i branschen just nu och framöver. Hybridkonsulten är här och dessutom har vi någon som fyller jämnt!
Fullspäckat avsnitt, minst sagt!
Läs mer eller lyssna direkt där poddar finns!

Tufft 2023 för konsultbranschen

Summeringen av 2023 visar att det onekligen har varit både ett tufft år och ett kämpigt avslutande kvartal för konsultföretagen. Men samtidigt är det en starkt diversifierad marknad. Energi, fordonsindustri, life science, försvar och cybersecurity visar fortsatt väldigt stark efterfrågan. Medan det är betydligt tuffare inom fastighet, e-handel, telekom och offentliga myndigheter.

Läs mer.

Guide: Effektiva strategier för att minska “bänken” i ditt konsultföretag under utmanande tider.

Ladda ner guiden för att lära dig hur du hanterar och undviker ’bänken’ i din konsultverksamhet, inklusive;

✅ Förstå din “bänk” nu och framåt
✅ Strategisk beläggningsplanering
✅ Kundrelationer och att nyttja all er säljkraft
✅ Flexibla leveranser och instegstjänster
✅ Varför förlorar ni affärer?
✅ Så nyttjar du “bänktiden” och håller uppe moralen
✅ När ni behöver genomföra nedskärningar

Ladda ner guiden gratis

Utvalda nya konsultuppdrag på Cinode.market denna vecka

Här är några av de konsultuppdrag som publiceras på Cinode Market. Ännu fler uppdrag finns tillgängliga efter registrering.

Gå till cinode.market för fler publika förfrågningar. De flesta förfrågningarna går via privata aviseringar i Cinode så se till att registrera er och partna upp med andra bolag.

Alla nyhetsbrev