Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

Bolaget som förvärvar Nethouse

Hej,

Årets chef, Näringslivets mäktigaste entreprenör, Årets kvinnliga stjärnskott och karatemästare. Missa inte Konsultpodden med fantastiska Pernilla Ramslöv från NOX, där vi bland annat pratar om hur arbetsmarknaden förändras och hur vi ger tillbaka till samhället. 

Konsultyrket är speciellt och dessutom oerhört viktigt för att främja utvecklingen av samhälle och näringsliv. Hur kan vi stötta konsultyrkets utveckling på bästa sätt? I september startar Sveriges första mentorprogram för konsulter. Gunilla Bjerre, grundare av detta fantastiska program, bloggar om bakgrunden och hur vi kan stärka konsultrollen framåt.

Allt gott, 
/Mattias

PS – Jag vill ha fler kollegor 🙂 Cinode växer kraftigt och vi letar efter nya hjältar inom utveckling, sälj, digital marknadsföring och customer success! Tipsa gärna!

Rapporter

Enfo minskade sin omsättning med 4,2 procent för det fjärde kvartalet och med 3,3 procent för hela året. Den största orsaken var nedläggningen av Karlskrona. Bolaget har vänt till vinst där rörelsemarginalen landade på 3,0 (-7,2) procent för kvartalet samt 1,1 (-2,0) procent för året. 59 procent av omsättningen kommer från den svenska verksamheten. Länk.

Förvärv/Etableringar/Neddragningar

Combined Excellence förvärvar digitaliseringsexperten Nethouse, med drygt 130 medarbetare i Borlänge, Stockholm, Örebro, Linköping samt Karlskoga. Efter förvärvet har nu koncernen en omsättning på cirka 660 MSEK och närmare 450 medarbetare. Länk.

Consid har satt ett nytt mål att år 2022 omsätta två miljarder och fördubbla antal anställda. Bolaget växte med 25 procent under 2019, till en omsättning över en miljard med 1000 medarbetare på 21 kontor. Länk.

Nortals svenska avdelning Marketing Automation köps loss av Sverigechefen Jonas Ander och Mathias Jonsson, som varit leveransansvarig. Bolaget har totalt omkring 850 medarbetare i över tio länder och meddelat att de vill sälja en del av den svenska verksamheten via en så kallad management buyout. Länk.

Krook & Tjäder startar Krook & Tjäder LABS, en laborativ verksamhet med syfte att proaktivt utforska strategisk innovation i gränssnittet mellan kreativitet, hållbarhet och arkitektur. Länk.

Norconsult satsar på att bygga upp kompetens inom produktutveckling, med start i Örnsköldsvik och Sundsvall. Kai Jaara blir ny teamchef och ansvarig för satsningen. Länk.

Sii är ett polskt konsultbolag som nu på allvar etablerar sig i Sverige med kontor. Totalt har bolaget cirka 4000 konsulter och erbjuder både lokala it-konsulter samt nearshoring. Länk.

B3 Consulting Group etablerar specialistbolaget B3 Indes i Göteborg, som ska verka inom Business Intelligence, Data Science och Automation. Kasper Aase blir vd för det nya bolaget. Länk.

Sundbom & Partners AB ingår strategiskt och operativt partnerskap med Transformant Group inom ekonomi- och affärssystem. Med partnerskapet kommer bolagen omsätta mer än 100 MSEK per år med 80 specialister. I fokus står bland annat Unit4 Business World (Agresso), Unit4 Property Management (FastNet), Maconomy, Visma PX samt Ekonomitjänster Länk.

Medarbetare

Iver meddelar att Malin Lundqvist blir ny COO för bolaget. Hon kommer senast från en roll som CIO på Göteborgs Stad och har innan dess haft ledande befattningar på Volvo Group, Volvo IT samt Ericsson. Länk.

Softhouse välkomnar Tobias Kummel som ny vd för kontoren i Karlshamn och Karlskrona. Tobias kommer tidigare från en roll som Business Unit Manager på Sigma IT i Karlskrona. Länk.

B3 Consulting Groups nystartade bolag B3 Effekt leds av Jörgen Samuelsson, i rollen som vd för B3 Effekt. Länk.

Forsen välkomnar Eva Färnstrand som ny styrelseordförande. Eva är ordförande i Sveaskog, Infranord och C-Green Technology. Hon har tidigare varit affärsområdeschef inom SCA och brukschef för Södra Cell Mönsterås inom Södra Skogsägarna. Länk.

Gazella rekryterar Caroline Wettermark som affärsområdeschef för Interim Management. Under de senaste åtta åren har Caroline arbetat med executive search samt konsulttjänster för chefspositioner. Hon kommer närmast från en roll som Head of Interim Management på Harvey Nash. Länk.

ESSIQ välkomnar Samantha Carlquist till rollen som ny konsultchef. Hon kommer senast från Randstad där hon arbetade som bland annat Branch Manager. Länk.

Marknad

NOX blir en del av regeringens samverkansgrupp för kompetensförsörjning och livslångt lärande, en av fyra grupper som regeringen tillsatt med målet att hitta innovativa lösningar för att möta samhällsutmaningar samt bidra till svensk konkurrenskraft. Länk.

Utmärkelser/Certifieringar

A Society har nominerats i Mynewsdesks Digital PR Awards-tävling i kategorin Shooting Star. Vinnaren presenteras den 25 mars på ett event i Stockholm. Länk.

Avtal/Uppdrag

Sweco har fått i uppdrag av AB Samarkand 2015/High Voltage Valley att utföra en stabilitetsstudie samt utreda vilka omkopplingar som krävs när Ludvika kommun undersöker möjligheten att driva det lokala elnätet i en fossilfri ödrift. Länk.

Sweco har även fått i uppdrag av Fortum att utföra projektering för förnyelse av Dejefors vattenkraftverk i Klarälven, samt vidta dammsäkerhetshöjande åtgärder. Länk.

Etteplan hjälper Käppalaförbundet att utveckla teknisk anläggningsdokumentation. Länk.

Tyréns processleder stadsutvecklingsprojektet Nya Udden i Kristianstad, på uppdrag av fastighetsbolaget Bröderna Persson. Länk.

Sweco deltog, tillsammans med UNOPS, Lunds universitet samt Sony i Dadlihack 3.0 på Antigua och Barbuda i syfte att utveckla lösningar att bidra till att säkra infrastruktur för samhällen med omedelbar risk. Fokus på hackatonet var att skydda, anpassa och främja en hållbar användning av sol, hav och sand. Länk.

Sweco står tillsammans med Skanska som vinnare i Sveriges kommuner och regioners upphandling för konceptförskolor i Sverige. Länk.

HiQ blir digital byrå för lanseringen av Malmös nya turistattraktion – barnkulturhuset Funnys Äventyr på Mobila. Länk.

Trivalo har genomfört en Digital Audit hos Södra Cell i Mörrum. Länk.

Övrigt

Svensken som ska uppfylla WSP:s aggressiva tillväxtmål. Länk.

Consid i Göteborg har som led i kommunens satsning Engångsfritt city uppmanat sina medarbetare att minska förbrukning av engångsmaterial och försett medarbetarna med tomma matlådor. Länk.

Frihet under ansvar och kompetensutveckling är viktigast för unga systemvetare. Länk.

Fick massiv kritik – nu avbryter Kammarkollegiet stor konsultupphandling. Upphandlingen av resurskonsultteam har nu avbrutits efter tidigare kritik. Länk.

Har du vänner och kollegor som också bör läsa detta brev? Tipsa gärna genom denna länk;
http://www.cinode.com/veckans-konsultnyheter/2020-9/

Med vänliga hälsningar

Mattias Loxi
mattias.loxi@cinode.com
Medgrundare Cinode – Marknad/Sälj.
Nyfiken på Cinode? Maila mig så bokar vi in ett möte!

Bli gärna vän med mig på Linkedin!
https://se.linkedin.com/in/mattiasloxi

Cinode finns även på Instagram – följ oss så ser du hur vi har det!

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Eller vill ni boka en föreläsning om de senaste trenderna i konsultbranschen? Kontakta mig!

Hur ser framtidens arbetsmarknad ut?

Årets chef, Näringslivets mäktigaste entreprenör, Årets kvinnliga stjärnskott, karatemästare och entreprenör. I veckans avsnitt av Konsultpodden träffar vi fantastiska Pernilla Ramslöv. Vi diskuterar framtidens arbetsmarknad och hur vi ger tillbaka till samhället. Läs mer.

Mentorskap för konsulter

Vem har inte någon gång sagt ”tänk om jag vetat det när jag var yngre”? Och säkerligen är det många saker som du hade haft nytta av att veta i olika situationer, både i yrkeslivet och privat. En del av det handlar snarare om att ställas inför helt nya situationer än ålder. Medan vissa saker måste du själv uppleva för att utvecklas och lära för framtiden. Men i många fall hade det faktiskt varit bra att vara kompetensmässigt förberedd, inte minst i arbetslivet. Läs mer.

”Cinode har digitaliserat våra processer och på så sätt gjort oss effektivare”

Läs mer och se videon.

Så skapar du vinnande konsultprofiler

Ladda hem guiden!

Alla nyhetsbrev