Han tar över vd-rollen på HiQ

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.

Hej!

I tisdags var det tio år sedan Cinode startades 🥳🎉! Från ett blankt papper till användare i 20+ länder och med över hälften av de börsnoterade konsultbolagen i Sverige som kunder. Undertecknad beskriver historien om Cinode och bjuder även på en gammal bild 🙂

Ni har väl inte missat Cinode Partner Network? I dagsläget efterfrågas exempelvis Android-utvecklare, Frontendare och Native Developer. Anmäl er gratis till Cinode Partner, för att ta del av privata och publika förfrågningar samt för att hitta nya partners. 

Nu över 170 anmälda! Den 4 december diskuterar vi, tillsammans med Per Defalva, hur och varför konsultbolagen måste ta nästa steg för att digitalisera sin leverans. Framför allt fokuserar vi på digitalisering av förstudiefasen i leveransen.


Allt gott,
/Mattias


PS –
Ta del av fler förfrågningar! Anmäl er gratis till Cinode Partner Network Presentera ert konsultföretag, koppla er samman med hundratals andra konsultföretag och ta del av förfrågningar.

Rapporter/Marknad

DevPorts omsättning sjönk med 30,0 procent under det tredje kvartalet. Rörelsemarginalen landade på 1,6 (1,9) procent. Bolaget har sagt upp ytterligare omkring tio personer under kvartalet men har även nyrekryterat inom andra områden. Korttidsarbetet har minskat succesivt, från som mest 50 procent till cirka 10 procent vid kvartalets slut. Bolaget ser en mer positiv utveckling på marknaden än vad de tidigare trott. Länk.

Wise Groups omsättning sjönk med 19,4 procent under det tredje kvartalet. Rörelsemarginalen blev positiv med 1,3 (-3,9) procent. Coronapandemin har haft en stark negativ inverkan men bolaget kunde skönja en uppgång i slutet av september. Konsultuthyrningen har stabiliserats och rekryteringstjänsterna har gått bättre än förväntat. Länk.

Transcendent Groups omsättning sjönk med 4,8 procent under kvartalet. Rörelsemarginalen blev negativ med -5,8 (-2,0) procent. Bolaget har valt att lägga ner sin tyska verksamhet vilket även påverkar resultatet negativt. Etablerade marknader, som Sverige och Norge, har stött på utmaningar medan den nederländska sektorn vuxit starkt. Priserna ligger kvar på samma nivåer men debiteringsgraden är betydligt lägre till följd av pandemin. Länk.

Norconsult växte med 8,1 procent under kvartalet, varav sju procent organiskt. Rörelsemarginalen steg till 11,9 (10,1) procent. Pandemin har bidragit till kostnadsreduceringar i form av uteblivna resor, kurser, utbildningar, kontor och driftskostnader. Bolaget ser hög aktivitet inom samtliga affärsområden i hela Norden. Länk.

Structor växte med 12 procent under de första nio månaderna, till 634 MSEK. Vinsten växte i sin tur med 24 procent. Länk.

Förvärv/Etableringar/Neddragningar

B3 fullföljer förvärv av aktier i dotterbolagen Rebel and Bird och B3 Financial Consulting. Samtliga aktier har tecknats av de teckningsberättigade och betalats genom kvittning av tecknarnas respektive kvarstående fordringar på grund av förvärvet. Länk.

Knowit fullföljer förvärvet av Creuna, som kommer att ingå i affärsområdet Knowit Experience. Antalet anställda i hela koncernen ökar till cirka 2 600 medarbetare. Länk.

Modern IT-Partner förvärvar affärsområdet Print & Workflow från RTS, som slogs ihop med Infront IT-Partner i somras. Länk.

Consid etablerar sig i Halmstad. Bolaget vill att Halmstad blir Sveriges hub för innovation, e-handel och mobility-lösningar. Kontoret blir det 24:e för Consid. Länk.

Medarbetare

HiQ meddelar att Sven Ivar Mørch har utsetts till ny vd och koncernchef för bolaget. Han ersätter från och med den 1 december Lars Stugemo som lämnar bolaget efter 25 år, varav de senaste 20 som vd och koncernchef. Sven är it-entreprenör med lång erfarenhet av att leda och utveckla konsultverksamheter. Han kommer tidigare bland annat från rollen som Norgechef och vice koncernchef för Acando. Sven lämnar samtidigt sin styrelseplats hos Prevas. Länk.

C.A.G välkomnar Helena Grimfors till rollen som konsultchef för  C.A.G Arete. Hon kommer närmast från Centric. Länk.

Bengt Dahlgren rekryterar Jonas Anund Vogel från KTH. Jonas blir IFU-chef på Bengt Dahlgren Stockholm. Länk.

AFRY tillsätter Mattias Andreassen för rollen som ny Business Area Manager. Mattias har arbetat inom bolaget sedan 2013, med ansvar för verksamheten i södra Sverige. Länk.

AGREAT välkomnar Helena Eide till bolaget. Helena kommer främst att arbeta med affärsutveckling, försäljning och rekrytering. Hon kommer närmast från Cybercom där hon var ansvarig för Talent Management. 

CRM-Konsulterna rekryterar två nya medarbetare. Emma Cholodov blir ny marknadsansvarig medan Benedikt Bergmann axlar rollen som specialist och konsult inom bland annat Power Platform. Emma har tidigare arbetat på Mustasch Reklambyrå och på vårdföretaget Praktikertjänst. Benedik är erfaren konsult med bred kompetens av både Dynamics och Power Platform. Länk.

Crayon rekryterar Jan-Christian Björkly-Nordström till rollen som SAM teamlead och försäljningssäljstöd. Han har tidigare varit licensstrateg på Saab respektive Atea. 

Utmärkelser/Certifieringar

B3s specialistbolag Rebel and Bird står bakom Kolmårdens nya webbplats som har utsetts till en av Sveriges bästa webbplatser av IDG i samarbete med Webbdagarna. Länk.

Professionals Nord och One Groups grundare samt koncern-vd Mattias Matsson har nominerats till Årets företagare i Umeå. Länk.

Samarbeten/Partnerskap

Zington ingår partnerskap med den svenska livevideotjänsten Bambuser inom så kallad live-shopping. Länk.

Avtal/Uppdrag

HiQ hjälper InfoSolutions i deras uppdrag från Folkhälsomyndigheten att öka nationella tillgängligheten för testning av Covid-19. Länk.

Nethouse har kammat hem ramavtalsupphandlingen med Transportstyrelsen avseende konsulttjänster för förvaltning och utveckling av system inom väg samt järnväg. Avtalet gäller under 2+2 år med ett uppskattat värde på 210 MSEK. Länk.

Norconsult utreder anpassning av Malmö Centralstation inför utbyggnaden. Länk.

Ekan Management skriver nytt statliga ramavtal gällande managementtjänster inom ”Utveckling chef och medarbetare” samt ”Strategisk kompetensförsörjning”. Länk.

Tyréns medverkar i forskningsprojektet Critisec. Genom uppkopplade sensorer i smarta lyktstolpar reduceras elförbrukning och samtidigt stärks säkerheten för medborgarna i en stad eller by. Tyréns har bidragit med design av installationsplattform samt val av integrations- och systemlösningar. Länk.

Midroc hjälper miljöföretaget Ragn-Sells att tillsätta samt driva projektorganisationen för byggandet av en ny anläggning i Högbytorp. Länk.

Rejlers förnyar avtalet med elnätsbolaget Agder Energi Nett i Norge gällande tillsynstjänster i Agder, område Vest. Avtalet löper på två år med möjlighet till förlängning i ytterligare tre år. Länk.

TietoEVRY hjälper Region Stockholm att implementera det digitala verktyget “Lifecare Samordnad Planering” för samverkan inom hälso- och sjukvård. Avtalet gäller under fyra år, med möjlighet till förlängning upp till ytterligare fyra år. Länk.

Nikita ingår ett nytt ramavtal med Region Upplands Väsby. Avtalet gäller under två år med option på förlängning med 12+12 månader och är värt cirka 100 MSEK. Länk.

Övrigt

Cybercom har tillsammans med KTH Executive School tagit fram en kurs inom digital hållbarhet, över 1000 av bolagets medarbetare har nu gått utbildningen. Länk.

Har du vänner och kollegor som också bör läsa detta brev? Tipsa gärna genom denna länk;
http://www.cinode.com/veckans-konsultnyheter/2020-47/

Med vänliga hälsningar

Mattias Loxi
mattias.loxi@cinode.com
Medgrundare Cinode – Marknad/Sälj.
Nyfiken på Cinode? Maila mig så bokar vi in ett möte!

Bli gärna vän med mig på Linkedin!
https://se.linkedin.com/in/mattiasloxi

Cinode finns även på Instagram – följ oss så ser du hur vi har det!

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Eller vill ni boka en föreläsning om de senaste trenderna i konsultbranschen? Kontakta mig!


Cinode fyller tio år!

Idag är det tio år sedan bolaget CiNode AB (ja det stavades ”N” i Cinode i början men ersattes senare med liten bokstav) registrerades hos Bolagsverket. Från ett blankt papper till användare i 20+ länder och med över hälften av de börsnoterade konsultbolagen i Sverige som kunder. Men framför allt många fantastiska medarbetare! Länk.

Webinar 4:e december – Så skapar du digitala assessments för ökad tillväxt och lönsamhet i ditt konsultbolag

Många konsultbolag har en lång resa framför sig för att lyckas nyttja digitaliseringens krafter i leveransen. Men samtidigt finns det fantastiska möjligheter att bygga skalbarhet, bolagsvärde och skapa nya digitala affärer. Läs mer och anmäl dig idag.

77 viktiga tips om kompetensförsörjning…

Ladda ner guiden.

Få fler förfrågningar – Bli en del av Cinode Partner Network!

Presentera er kostnadsfritt i Cinode Partner Network för att ta del av publika och privata förfrågningar. Koppla er samman med andra konsultföretag och hitta nya partnersamarbeten för fler förfrågningar och större leverans kapacitet. Logga in i Cinode eller Registrera er kostnadsfritt.

Läs tidigare konsultnyheter