Konsultnyheter vecka 46 – 2013

Konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.

Konsultnyheter vecka 46 – 2013

Centigo kommer i topp bland konsultbolagen i Universums årliga undersökning av Sveriges bästa arbetsgivare. Det är företagens egna medarbetare som deltar. Även Sogeti, Reijlers, Sigma och Condesign är bland de 25 bästa. Länk.

Enligt Stockholms handelskammares konjunkturrapport för Q3 fortsätter IT-sektorn att växa i rask takt.  Samtidigt reduceras dock antalet anställda. I databranschen minskar sysselsättningen kraftigt trots förväntan om försiktig ökning inför kvartalet. Länk.

Ciber gör sig av med ungefär 30 procent av företagets konsulter. 35 personer tvingas sluta och kontoret i Sundsvall försvinner. ”Vi vill spetsa företaget”, säger vd Steinar Sveen till idg. Länk.

System Verification inleder ett samarbete med norska konsultbolaget Intech. Det är första gången som System Verification är verksamma i grannlandet. Samarbetet rör främst utbildning. Länk.

Under veckan blev nomineringarna till Microsoft Partner Award klara. Acando är nominerad i flest (tre) kategorier av alla bolag.Länk.

Zoran Covic blir vd för eWork och tar därmed över stafettpinnen från Claes Ruthberg, som varit eWorks vd och koncernchef i tolv år. Covic är för närvarande chef för bolagets verksamheter i Malmö och Köpenhamn. Länk.

FIS och Tata Consultancy ligger i topp när AmericanBanker rankar de bästa teknikleverantörerna inom den globala finansiella sektorn. Länk.

Det vimlar av konsulter i London. I världsmetropolen anställs nämligen fler personer inom högkvalificerade, kunskapsbaserade sektorer, än i någon annan stad i världen. Detta enligt en studie av Deloitte. Studien visar att London är den största arbetsgivaren inom 12 av totalt 22 sektorer, som exempelvis investment banking och digital media. Länk.

Big data-området kommer att explodera inom de närmaste åren. I England räknar SAS med att behovet av antalet big data-experter kommer att fördubblas till 2017. Högintressant område för konsultbolagen. Länk.

Kan Ryssland vara nästa geografiska område för de svenska konsultbolagen? Konsultmarknaden är dock fortfarande liten, i dagsläget motsvarande en sjättedel av tyska marknaden. Den växte dock med 17 procent under 2012, liknande siffror gäller även för 2013. Länk.

Har Goldman Sachs mjuknat? Tydligen kommer medarbetarna nu få gå hem på helgerna och hitta någon form av balans mellan yrke och privatliv. Underhållande bloggpost om 80-och 90-talisterna, som har annorlunda krav i arbetslivet. Länk.

Tipsa gärna dina kollegor om detta nyhetsbrev (anmäl dig på https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/) så syns vi nästa vecka.

Med vänliga hälsningar
Mattias Haraldsson
mattias.haraldsson@cinode.com
CMO – Cinode

Från bloggen

Svenska konsultelvan till kvällens fotbollsmatch


Om konsultbolagen vore fotbollsspelare – vilka konsultbolag skulle du då ta ut till en viktig fotbollsmatch? Se vår egna uttagning och motiveringar.

Cinode – talang- och kompetenshantering för ditt konsultbolag.

Cinode är en onlinetjänst som gör det smartare, snabbare och enklare att driva konsultbolag. Med vår molntjänst får du bland annat följande funktioner;

  • Kompetensinventering
  • Online-CV
  • Konsultprofilsgenerering
  • Företagsmallar
  • Beläggningsplannering
  • Förfrågan, offer och kontrakt,
  • Kund- & leverantörshantering
  • Nätverk

Läs mer om våra funktioner och priser.

Cinode – talanghantering med superkrafter.

Föregående veckas konsultnyheter
Nästa veckas konsultnyheter
Senaste veckans konsultnyheter