Stora konsultmäklare eller kvalitet?

Konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.

Konsultnyheter vecka 18 – 2016

Hej!

I veckan släppte vi en ny version av vårt rekryteringsstöd. Nu kan du förutom att sätta upp er rekryteringsprocess och ha koll på all information om era kandidater även skapa anpassade konsultprofiler för era kandidater. 

19 maj spanar vi in de senaste trenderna i konsultbranschen samtidigt som vi bjuder på frukost. Vi har fortfarande några platser kvar. Hoppas vi ses!

/Mattias Loxi

Rapporter

Combitech rapporterade en omsättning på 433 (427) MSEK för Q1 2016. Rörelseresultatet steg till 41 (33 ) MSEK och rörelsemarginalen hamnade på 9,5 (7,7) procent. Beläggningsgraden har förbättrats samtidigt som det går bra för den norska sektorn. Totalt kommer 54 (56) procent av försäljningen utanför Saabkoncernen. Länk.

Solver växte med 35 procent under 2015 och omsatte totalt 275 MSEK. Målet är att trefaldiga omsättningen på fyra år. Länk.

Förvärv/etableringar

DGC förvärvar it-driftsbolaget Delta IT Services Drift i Stockholm. Delta har ett 20-tal medarbetare och grundades 2005. Länk.

Dialect förvärvar PM Distribution i Helsingborg med två it-konsulter och en omsättning på 3 MSEK. Länk.

Sigma Industry East North i Eskilstuna planerar att anställa tio personer under 2016 . Idag har bolaget 23 medarbetare och har funnits sedan 2014. Länk.

Marknad

Inköpschefsindex för tjänstesektorn föll från 54,9 i mars till 52,6 i april. Nedgången beror på lägre affärsvolym och orderingång. Länk.

Medarbetare

Rotpartner har rekryterat Ella Olsson som ny HR-ansvarig. Ella kommer närmast från Fasticon Kompetens. Där var hon rekryteringskonsult. Målet för Rotpartner är att öka personalstyrkan med 50 procent (20 personer) under de närmaste två åren. Länk.

Celebration har rekryterat Stefan Hadlin som ny byråchef. Stefan har tidigare varit marknadschef samt startat flera bolag. Länk.

Sogeti har utsett Per-Johan Alzén som ny ansvarig för Division Norr, vilket omfattar 10 av totalt 21 kontor i Sverige. Per-Johan kommer närmast som ortschef för Borlänge och har varit inom CapGemini-koncernen under 15 år. Länk.

Atos Sverige:s nya vd heter Anders Chrintz. Han har tidigare arbetat bland annat i ledande roller hos CGI. Länk.

24 Solutions har rekryterat Magnus Westling som ny CTO. Framförallt ska Magnus vara med i bolagets internationella expansion då de öppnar kontor i Italien och Turkiet inom kort. Magnus lämnar därmed sin tjänst hos Accumulate, ett företag som han var med och grundade. Länk.

Certifieringar/Utmärkelser

Implema och Medivir har för implementeringen av SAP S/4HANA utnämnts till Årets Affärssystem 2015. Länk.

Avtal/Uppdrag

Atea, B2B, IT-Partner och Misco blev samtliga tilldelade alla fyra regioner i Kammarkollegiets stora klientupphandling. Totalt beräknas upphandlingen vara värd cirka 4 000 MSEK på totalt fyra år. Länk.

C.A.G vann upphandlingen av leverans och drift av en komplett it-plattform för Sjunde AP-fonden. Avtalet är på tre plus två år. Länk.

Solver har tecknat avtal med Stadium om implementation av BI360. Länk.

Sopra Steria har fått i uppdrag av Cancerregistret i Norge om utveckling av nya webbplats. Länk.

Tieto har tecknat avtal med Ahlstrom om att ta ett helhetsansvar för bolagets ”order fulfillment-lösningar”. Sex av Ahlstrom:s medarbetare kommer som en del av avtalet att omplaceras till Tieto. Länk.

Dassault Systèmes har genomfört uppdrag med ESS i Lund om industrilösning för designverktyg och samarbete. Länk.

Dassault Systèmes och IBM har också fått i uppdrag av Ericsson att införa en ny PLM-lösning baserad på DS plattform 3Dexperiance. Totalt kommer det nya systemet kosta ”flera hundra miljoner kronor”. Länk.

Addnode har tecknat ett PLM-avtal med en ”globalt ledande teknikleverantör av transportsystem”. Avtalet är på ett år och värd över 20 MSEK. Länk.

Evry har tecknat ett outsourcingavtal med NCC inom it-driftstjänster. Avtalet är på tre år och värt 125 MSEK. Länk.

Övrigt

Mer än hälften av alla möten på arbetsplats anses vara bortkastad tid. För ett bolag med 100 medarbetare betyder det 15 MSEK per år i bortkastade pengar eller 150 000 kronor per medarbetare. Många bolag bör se över sin möteskultur. Micke Darmell i DN. Länk.

”Det gör också att bolagen blir mer och mer specialiserade, breda bolag kommer att få stora problem. Hälften av alla dagens jobb kommer ryka fram till år 2025.” Alexander Bard om hur näringslivet ser ut om 10 år. Länk.

Why do clients use more than one consulting firm at a time? Konsultbolagen vill ha exklusiva avtal med sina kunder, men så är tyvärr sällan fallet. Länk.

Stora konsultmäklare eller kvalitet? Erik Sjöberg, vd på Moment Projektkonsult, om dåligt fungerande konsultmäklare och prispressen det har medfört. Länk.

Har du vänner och kollegor som också bör läsa detta brev? Tipsa gärna genom denna länk;
https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/2016-17/

Med vänliga hälsningar
Mattias Loxi

mattias.loxi@cinode.com
CMO och medgrundare på Cinode

Bli gärna vän med mig på Linkedin
https://se.linkedin.com/in/mattiasloxi

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Kontakta mig!

Ny version av Rekrytering – skapa säljande profiler för era kandidater

Cinodes vinnande koncept med profiler kan nu även tillämpas redan när du har intressanta kandidater på väg in i bolaget.
I den nya versionen av Talent Recruit kan du bjuda in kandidater att skapa en Grundprofil redan innan de är en medarbetare. Läs mer.

Stor guide till att lyckas med ditt konsultföretag


Tips och råd som hjälper ert konsultbolag att nå tillväxt. Lär dig om;
✓ Konsultmarknaden ✓ CV-hantering. ✓ Försäljning ✓ Nyckeltal ✓ Företagskultur ✓ Marknadsföring ✓ Ledarskap. ✓ Öka debiteringsgraden ✓Rekrytering plus mycket era Länk.

Talent Management och försäljning i konsultföretag [Whitepaper]

När ni samlar era kompetenser och kundbehov når ni framgång. Ladda hem.

Missa inte heller vårt whitepaper – 8 framgångsfaktorer för ökad lönsamhet i KonsultföretagLadda hem.

Be like Bosse!

Er kompetens – samlad, sökbar och paketerad

Cinode är stödet för medarbetare, chefer och sälj i konsultföretag. Bland annat får du;

  • Kompetenskonto
  • Anpassade konsultprofiler
  • Företagsprofilering
  • Rapporter
  • Beläggning
  • Kompetensinventering
  • Förfrågan & offert
  • Kundhantering
  • Uppdrag & kontrakt

Läs mer om våra funktioner och priser.

Cinode – talanghantering med superkrafter.