Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

”Varför går inte lönerna upp?”

Konsultnyheter vecka 14 – 2018

Hej!

Denna vecka intervjuar vi MUM Consultings vd Ulrika Lindström Oskarsson, där hela 70 procent av medarbetarna är kvinnor.

Inom några veckor kommer vi uppdatera vår årliga lista över andelen kvinnor i svenska konsultbolag. Vill du att ditt konsultbolag ska vara med (dock minst 50 medarbetare)? Maila då era siffror till mig.

Allt gott,
/Mattias Loxi

 

Rapporter

BearingPoint växte med 12 procent globalt, till en omsättning av 710 MEUR. Rörelseresultatet växte med 18 procent. Länk.

 

Förvärv/Etableringar

Consid har under fyra månader ökat antalet medarbetare från 500 till 600. Totalt har bolaget numera 15 kontor. Länk.

COWI förvärvar VVS-konsulten PB Teknik AB, med 25 medarbetare. De senaste åren har bolaget nästan fördubblat verksamheten i huvudstaden. Länk.

ÅF förvärvar Samtanke i Karlstad som har ett tiotal specialister inom app, webb- och integration. Länk.

Comparex slår ihop sina fyra nordiska dotterbolag till ett gemensamt. Verksamheterna i Danmark, Finland, Norge och Sverige går numera under namnet Comparex Nordics.  Sverigechefen Bo Karlsteinsom ska leda bolaget. Länk.

WSP etablerar den nya avdelningen ”Miljö & landskap” i Göteborg. Länk.

Exitec lanserar en egen integrationsplattform. Länk.

Ramboll har förvärvat det tyska konsultföretaget MMG, som är specialiserat på AGV-fordon (automated guided vehicles) och logistiksystem för sjukhus. Länk.

 

Medarbetare

Avensia har utsett Niklas Johnsson till ny vd och ersätter medgrundaren Robin Gustafsson som har begärt att få lämna sin position. Niklas var senast Services Director på Microsoft och innan dess var han vd och grundare till UClarity AB. Länk.

Sweco välkomnar Fredrik Wallner till rollen som ny vd för bolagets anläggningsverksamhet. Han har arbetat inom företaget sedan 1998 och efterträder Ann-Louise Lökholm Klasson som utsetts till affärsområdeschef för Sweco Sverige. Länk.

NetNordic rekryterar Fredrik Hörnell som ny försäljningschef inom nätverk och it-säkerhet. Senast arbetade han på Worksoft där han jobbade som försäljningsdirektör i Norden samt BeNeLux. Länk.

CGI rekryterar Jimi Inge, som ska jobba med bolagets molnverksamhet med fokus på säkerhet och compliancelösningar. Jimi arbetade senast på Tieto. Länk.

EVRY tillsätter Kenneth Karlsson som ny chef för affärsområdet Digital Services. I november 2016 förvärvade EVRY byrån NetRelations som Kenneth var delägare samt vd för. Länk.

Sofigate välkomnar Björn Olofsson till posten som ny Sverigechef. Han kommer senast från Acando, där han ansvarade för Stockholmskontoret. Länk.

 

Samarbeten/partnerskap

One Agency ingår partnerskap med Pink Programming, vars mål är att fler kvinnor ska programmera. Länk.

Sigma sponsrar det kvinnliga nätverket WiTech IT Network. Nätverket driver ett projekt för att utveckla en plattform riktade till kvinnor, där de kan nätverka, utbyta kunskap och synliggöra kvinnliga förebilder. Länk.

 

Avtal/Uppdrag

KeyMan ingår nytt ramavtal med en kommun. Kontraktet sträcker sig över 2+2 år och gäller leveranser av konsulter med fokus på it samt digitalisering. Länk.

Tieto tecknar ett nytt avtal med Haninge kommun gällande leverans av it-tjänster. Kontraktet är värt omkring 18 MSEK och löper över tre år, med möjlighet till förlängning i ytterligare tre år. Länk.

Polarcape ingår samarbetsavtal med Paynova inom it-tjänster. Avtalet löper inledningsvis över ett år. Upparbetat arvode om maximalt 2 MSEK under 2018 kommer att kvittas mot nyemitterade aktier i Paynova i början av 2019. Länk.

ÅF och Electrolux utökar sitt samarbete som innebär att ÅF stödjer Electrolux svenska FoU-verksamhet inom diskmaskiner. Länk.

C.A.G ingår ramavtal med Inspektionen för vård och omsorg. Avtalet avser verksamhetsstöd inom projektledning, krav samt testledning och är på 2+1+1 år. Länk.

Conscia Netsafe blir leverantör av ny nätverksutrustning till Cinnober, som utvecklar affärskritiska systemlösningar för börshandel och finansiella tjänster. Länk.

 

Övrigt

Kompetensbristen fortsätter plåga branschen. Så varför går inte lönerna upp? Artikel från idg. Länk.

Uppköpsvåg av svenska affärssystemkonsulter. Artikel från idg. Länk.

Evry anställer 500: ”Vi måste tänka nytt”. Intervju med nya affärsområdeschefen Kenneth Karlsson. Länk.

 

Har du vänner och kollegor som också bör läsa detta brev? Tipsa gärna genom denna länk;
https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/2018-14/

Med vänliga hälsningar
Mattias Loxi

mattias.loxi@cinode.com
Medgrundare Cinode – Marknad/Sälj

Bli gärna vän med mig på Linkedin
https://se.linkedin.com/in/mattiasloxi

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Eller vill ni boka en föreläsning om de senaste trenderna i konsultbranschen? Kontakta mig!

Konsultbolaget med 70 procent kvinnor


Konsultvärlden domineras huvudsakligen av män, inte minst när det kommer till ledande positioner i företag. Men det finns undantag. MUM Consulting stoltserar med 70 procent kvinnor, både bland medarbetarna och i ledningen. Vi tog kontakt med vd:n Ulrika Lindström Oskarsson för att höra mer om hur de har lyckats. Läs mer.

Så skapar du vinnande konsultprofiler


Vad innehåller en konsultprofil? Exempel och värdefulla tips. Ladda ner din guide!

Guider om konsultbranschen!

Ladda ner våra populära White papers som hjälper er att bli mer framgångsrika som konsultföretag.

  • Talent Management i konsultföretag.
  • Talent Management och försäljning i konsultföretag.
  • Öka försäljning, beläggning och engagemang i ditt konsultföretag.

Läs mer och ladda ner våra whitepapers här

Alla nyhetsbrev