Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

Corechange växlar upp och paketera om ditt konsult-cv på tre sekunder

Vecka 38 (2022)

Hej!

Denna vecka är det lite lugnare nyhetstempo i konsultbranschen. Passa då på att kika in Cinodes nya cv-import!

Nu kan du ta ett befintligt cv från medarbetare, underkonsult eller kandidat och paketerar om det i er cv-mall, på bara några sekunder. Samtidigt blir personen sökbar, matchningsbar och ingår direkt i kompetensinventeringen.

Ett av våra nya tillskott i Cinode-familjen är snabbväxande Wunderdog som är verksamma i Finland, Tyskland och Spanien. De är riktigt bra på att vara transparenta internt och involvera sina medarbetare i matchningen.

Missade du webbinariet med Cinode och Lime? Nu finns det även chans att ladda ner webbinariet i efterhand. 

Allt gott, 
/Mattias Loxi

Rapporter

Norconsult Sverige växte med 15 procent under det första halvåret. Rörelsemarginalen landade på 8,7 (9,0) procent. Hela koncernen har numera 5 300 medarbetare. Länk.

Förvärv

CoreChange startar det nya bolaget CoreChange Tech, som i sin tur köper GLOMO. Det förvärvade företaget grundades 2016, som ett dotterbolag till Globalmouth Holding och är specialister inom frontend-utveckling. Jonas Blomqvist är ansvarig för den nya satsningen. Länk.

Etableringar/Neddragningar

Sigma Technology Cloud kickar igång ett Young Talent-program. Programmet vänder sig till studenter som letar efter en praktik eller ett företag att göra sitt examensarbete hos inom it-sektorn. Arbetet sker under ledning av Emmy Vartiainen. Länk.

Eyevinn Technology växlar upp sin verksamhet inom öppen källkod genom att erbjuda konsulttjänster och underhållsavtal för sina komponenter och verktyg. Länk.

Structor Byggteknik Umeå startar ett nytt kontor i Örnsköldsvik med Joakim Rödén som ny delägare i bolaget. Joakim kommer närmast från Sweco. Länk.

Medarbetare

XLENT rekryterar Lina Bodin som ny vd för verksamheten i Göteborg. Hon har en bakgrund från roller som konsultchef, kvalitetschef och nu senast som affärsområdeschef. Länk.

Valtech tar in Anders Borghäll som ny chef för Delivery and Operations. Han har över 20 års erfarenhet av konsultbranschen och kommer närmast från Moment, där han var senior partner. Länk.

Rejlers utser Malin Ljung Eiborn till en nyinrättad roll som hållbarhetschef. Hon utgör en del av koncernledningen och leder arbetet med att utveckla bolagets hållbarhetserbjudande. Malin kommer närmast från rollen som hållbarhetschef för Europa, Mellanöstern och Afrika inom byrånätverket Weber Shandwick, där kommunikationsbyrån Prime ingår. Länk.

Utmärkelser

Conscia tar ISO-certifieringar inom hållbarhet och arbetsmiljö. Länk.

Samarbeten/Partnerskap

B3 Consulting Group tecknar ett nytt samarbetsavtal och ingår partnerskap med webbpubliceringssystemet Sitevision. Länk.

Avtal/Uppdrag

Iver blir ny helhetsleverantör av it-infrastrukturtjänster till Bergman & Beving, som förvärvar och utvecklar företag inom expansiva nischer som tillhandahåller produkter till industri- och byggsektorerna. Det femåriga avtalet beräknas vara värt cirka 80 MSEK. Länk.

Sopra Steria ingår ett nytt ramavtal med Arbetsförmedlingen. Kontraktet gäller som längst under fyra år och omfattar samtliga moduler/områden inom plattformen ServiceNow. Länk.

Sweco tilldelas uppdrag gällande en förstudie om flytande paneler för solkraft på kraftverksreservoarer i Uganda samt konstruktionshandlingar för en pilotanläggning. Länk.

SolidX signerar ett ramavtal med bostadsplattformen Hemnet. Uppdraget gäller under ett år, med möjlighet till förlängning. Bolaget har även rekryterat fem nya konsulter under september. Länk.

Övrigt

To split or not to split: Our reaction to the potential EY separation. Länk.

Med vänliga hälsningar


Mattias Loxi
Medgrundare – Sälj – Marknad
mattias.loxi@cinode.com

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Kontakta mig!

Show Your Skills på 3 sekunder med Cinodes cv-import

Glöm tidskrävande arbete med att paketera cv:n från medarbetare, underkonsulter och kandidater.

Med Cinodes nya cv-import tar du ett befintligt cv och paketerar om det i er cv-mall, på bara några sekunder. Samtidigt blir personen sökbar, matchningsbar och ingår direkt i kompetensinventeringen.

Nu finns det inga ursäkter längre! Gör all er kompetens, inklusive era underkonsulters, sökbar, matchningsbar och enhetligt paketerad i era unika färger och former!

Läs mer

”Cinode gör det lätt för våra medarbetare att följa våra interna processer och alla får säga sitt i projekten som de tilldelas”

Wunderdog är en premiumkonsultbyrå som överbryggar gapet mellan affär och digitalisering. De grundades 2014 och är idag verksamma i Helsingfors, Berlin och Málaga. Bolaget består av över 170 konsulter som hjälper sina kunder att leverera hållbara projekt och resultat.

De använder Cinode för att skapa konsult-cv:n och för att matcha konsulter med kunder och uppdrag.

Läs mer.

Ladda ner webbinariet Lime + Cinode

Missade du webbinariet mellan Cinode och Lime? Nu finns det även chans att ladda ner webbinariet i efterhand. 

Med Cinode och Lime får ni en sömlös process från sälj, matchning och CV till vunnet uppdrag.

Vi presenterar nyttorna och visar hur den smidiga integrationen samt flödet fungerar i praktiken.

Se webbinariet i efterhand.

Utvalda nya konsultuppdrag på Cinode.market denna vecka

Här är några av de konsultuppdrag som publiceras på Cinode Market. Ännu fler uppdrag finns tillgängliga efter registrering.

Gå till cinode.market för fler publika förfrågningar. De flesta förfrågningarna går via privata aviseringar i Cinode så se till att registrera er och partna upp med andra bolag.

Alla nyhetsbrev