”Cinode gör det lätt för våra medarbetare att följa våra interna processer och alla får säga sitt i projekten som de tilldelas”

september 21, 2022 · Referenscase, Skills Management

Skrivet av: Mattias Loxi

Wunderdog är en premiumkonsultbyrå som överbryggar gapet mellan affär och digitalisering. De grundades 2014 och är idag verksamma i Helsingfors, Berlin och Málaga. Bolaget består av över 170 konsulter som hjälper sina kunder att leverera hållbara projekt och resultat.

De använder Cinode för att skapa konsult-cv:n och för att matcha konsulter med kunder och uppdrag.

Wunderdog erbjuder konsulttjänster inom allt från design, teknologi och strategi till utförande. Deras expertis har högt anseende av kunder som Sanoma, Rovio och Smartly.

Hinder i bolagets kompetenshantering

När verksamheten växte i snabb takt insåg bolaget att deras verktyg för att sköta arbetet med att matcha rätt talang till rätt uppdrag eller projekt inte längre var tillräckliga. Bristen på avancerade funktioner i kombination med utmaningen att upprätthålla hanteringen av konsult-cv:n, projektpipelines och leverans resulterade i att data spreds i olika system vilket försvårade möjligheten att uppdatera systemet.

Detta innebar att processer som resursallokering, beläggning och försäljning blev extremt tidskrävande. Utan en tydlig helhetsbild över bolagets befintliga kompetens blev det såväl tidsödande som svårt att matcha de bäst lämpade konsulterna med aktuella kunduppdrag.

Att sakna kännedom om sin samlade kompetens och sitt kompetensgap påverkade även bolagets rekryteringsplanering och förmåga att organisera sina team.

Lösningen blev ett och samma verktyg

Idag använder ett hundratal av företagets medarbetare Cinode. Än så länge befinner de sig i implementeringsprocessen. Men de finner redan ett stort värde i funktionerna. I synnerhet möjligheten att matcha rätt konsult med rätt kunder och uppdrag.

– Cinode tillgodoser alla våra behov inom skills management, cv-hantering och uppdragsplanering i ett och samma verktyg, säger Miki Wiik, COO & rådgivare på Wunderdog.

Med Cinodes verktyg kan ledarna inom bolaget hålla koll på sina samlade färdigheter och nyckelkompetenser, vilket hjälper dem att snabbt och effektivt kunna matcha konsulterna med de bäst lämpade uppdragen. Med en digitaliserad matchningsprocess säkerställer de att de matchar spetskompetens med rätt projekt och utmaning. Det höjer kvaliteten på deras tjänster men stärker även engagemanget inom företaget.

– Vi strävar efter att vara så transparenta som möjligt. Vi vill involvera våra medarbetare i processen med att hitta rätt uppdrag. Nu när vi hanterar alla aspekter av vår dagliga verksamhet i en och samma plattform blir det lättare för medarbetarna att följa våra interna processer. Alla får säga sitt i projekten som de tilldelas. Den ökade transparensen har definitivt stärkt engagemanget bland våra medarbetare, säger Olli Wirpi, konsult på Wunderdog.

Dessutom har kompetensöversikten underlättat vid sammansättningen av team. Nu kan de bygga optimala team med kompletterande expertis och kompetens. Detta har lett till effektivare och mer motiverade lagkonstellationer.

Individuella tillväxtplaner för skräddarsydd matchning

Under kommande månader fortsätter Wunderdog att forma sitt sätt att arbeta i Cinode. De strävar efter att öka transparensen ytterligare så att de kan ge sina medarbetare ännu mer information gällande möjligheter, uppdrag och tillväxt.

De funderar även på att utöka sin användning i Cinodes plattform, för att täcka samtliga delar av företagets interna processer.

– Merparten av lärandet och kompetensutvecklingen sker inom faktiska kundprojekt. Därför är jag väldigt intresserad av att se hur vi kan hjälpa experter att hitta precis rätt projekt för deras ambitioner. Som exempelvis genom att använda Cinodes individuella tillväxtplaner för att skräddarsy en lista med rekommenderade projekt att arbeta med, säger Kimmo Kärkkäinen, säljansvarig för Cinode i Finland.

Vilka drömuppdrag har dina konsulter?

Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad

Mattias är en av grundarna till Cinode där han arbetar med sälj och marknad. Han driver Cinodes marknadsföring genom Sveriges mest populära blogg inom konsultbranschen samt det uppskattade nyhetsbrevet "Veckans konsultnyheter". Dessutom kör han Konsultpodden. Lägg gärna till mig på Linkedin https://www.linkedin.com/in/mattiasloxi/

Du kanske också gillar...

Alla inlägg