“Cinode är den bästa lösningen på marknaden för konsultbolag”

september 14, 2023 · Cinode, Referenscase

Skrivet av: Mattias Loxi

Nitor utmärker sig som företaget som gör digital utveckling hållbar. Nitors erfarna digitala ingenjörer designar och utvecklar strategier, teknologier och arbetssätt tillsammans med sina klienter som håller jämna steg med tiden. Transparens är en tydlig del av företagets kultur.

För att effektivisera sin dagliga verksamhet använder de Cinodes plattform.

– Cinode passar utmärkt för konsultbolag och är den bästa lösningen vi har sett. Vi gillar även att plattformen är skalbar samtidigt som vi på ett modernt sätt kan bygga vårt partnernätverk, säger Otto Manninen, försäljnings- och marknadschef på Nitor.

Nitors strategier, tekniska lösningar och företagskultur grundar sig i empati för människor och hållbarhet. Bolagets kunder är en del av arbetsgemenskapen, så det är en självklarhet för dem att dela med sig av sin prisvinnande arbetskultur.

Får tydligare översikt

Sedan bolaget grundades 2007 har de vuxit 16 år i rad och består idag av över 300 specialister, med kontor i Helsingfors, Tammerfors och Stockholm. Företaget fokuserar på långa relationer med sina kunder. Då är tydlig översikt en förutsättning för att lyckas.

– Vi hade ett flertal egenbyggda system och processer. Eftersom vi har vuxit snabbt var det verkligen dags att få bättre översikt och arbeta mer systematiskt. Innan använde vi Excel, Trello och olika egenbyggda system. Dessutom var vi personberoende, säger Otto Manninen.

Enklare att kommunicera nya uppdrag

När Nitor sökte efter en lösning var den viktigaste prioriteringen att få ordning på sin aktuella och framtida beläggningsöversikt. 

– Vi är en platt organisation med stark transparens. Därför vill vi ha den här typen av synlighet, där alla kan se var alla är och vem som är tillgänglig framåt. Att Cinode också löste flera andra problem gjorde det hela ännu mera självklart i valet av verktyg, säger Otto.

Nitor har även blivit skickligare på att lägga in mer information, vilket gör att de får bättre data och trender om vunna samt förlorade affärer. Genom CRM:et och pipelinen arbetar de även närmre varandra. 

– Cinode har resulterat i att vi har bättre översikt över hela vår verksamhet. I och med att allt är mer synligt har det blivit enklare att kommunicera nya uppdragsmöjligheter till våra experter. Vi gillar även hur verktyget strukturerar vår interna kompetens och att vi kan se kompetensbehovet redan i vår sales pipeline, säger Otto.

Skalbar partneraffär utan personberoende

Jami Sjöblom, chef för försäljning och partnerskap, hade redan innan han började på Nitor fastnat för Cinodes plattform.

– Cinode är den bästa skräddarsydda lösningen för it-konsultbolag ute på marknaden.

Nitor har olika partners, frilansare och underleverantörer. Tidigare var arbetsflödet ganska långsamt med manuella utskick av mail. Dessutom blev arbetet beroende av individer eftersom partnerförfrågningarna fanns i individuella e-mails.

– Nu har vi istället lagt till alla våra partners i Cinode och kan smidigt annonsera ut våra roller och vad vi letar efter. Det är lättare både för oss och våra partner, som enkelt kan se och besvara förfrågningar gällande tillgängliga uppdrag. Transparensen gör arbetet mindre personberoende och förenklar vårt interna arbete, säger Jami.

Cinode är skräddarsytt för konsultbolag

Cinode Partner möjliggör skapande av allianser och partnerskap med andra bolag, underkonsulter och frilansare. Genom bättre samarbeten och kortare ledtider stärker företagen sin partneraffär.

– Cinode passar utmärkt för konsultbolag och är den bästa lösningen vi har sett. Vi gillar även att plattformen är skalbar samtidigt som vi på ett modernt sätt kan bygga vårt partnernätverk, säger Otto. 

Att implementera och onboarda en SaaS-plattform i större organisationer kan vara både tidsödande och utmanande. Cinode strävar alltid efter att göra implementeringsprocessen så smidig som möjligt och anpassar strategin efter varje kunds unika behov. Bra stöd och en nära dialog med kunden är avgörande för att möjliggöra en effektiv implementering. Nitor uppskattar all support från Cinode.

– Vi har en gemensam slack-kanal. Vi har även haft veckovisa möten gällande uppdateringar med vår Customer Success Manager Milos. Det gör att vi kan nyttja Cinode maximalt men även dela med oss av feedback och förslag på förbättringar, avslutar Jami.

Börja med Cinode Free idag!

Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad

Mattias är en av grundarna till Cinode där han arbetar med sälj och marknad. Han driver Cinodes marknadsföring genom Sveriges mest populära blogg inom konsultbranschen samt det uppskattade nyhetsbrevet "Veckans konsultnyheter". Dessutom kör han Konsultpodden. Lägg gärna till mig på Linkedin https://www.linkedin.com/in/mattiasloxi/

Du kanske också gillar...

Alla inlägg