Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

Insiderhärva i Acando vid budet från CGI

Hej!

Varför ska du i konsultbranschen bry dig om hållbarhet?

”Konsulterna har en unik roll att påverka hållbarhet i rätt riktning”. Dessutom blir du som konsultbolag mer attraktiv både för kandidater och kunder!

Konsultpodden fokuserar på hållbarhet och gästas av experterna Ingemar Jansson från Cybercom samt Kalle Nilvér från GoClimate Neutral. Vi fokuserar på vad vi som bolag och individer kan göra för hållbarheten. Men också vad vi kan göra hos våra kunder.

Ingemar Jansson från Cybercom gästbloggar även denna vecka om varför du i konsultbranschen bör bry dig om klimatet. Spendera fem minuter och spela en avgörande roll för klimatet, samhället och ditt bolag. 

Claremont ändrade namn till Zington i fredags. Vi kontaktade marknadschefen Tharanga Kulamithra för att ta reda på bakgrunden till namnbytet och höra om bolagets framtid. 

Allt gott, 
/Mattias Loxi

Förvärv/Etableringar/Neddragningar

Xllnc förvärvar Replace, med 250 medarbetare och en omsättning på över 800 MSEK. Bolaget erbjuder hantering av elektronisk utrustning genom att renovera och sälja vidare begagnade mobiler samt övrig it-utrustning. Den svenska verksamheten består av ett 30-tal medarbetare i Norrtälje. Efter sammanslagningen kommer bolaget omsätta 3,2 miljarder under 2019.  Länk.

Danir-koncernen har nu 5000 medarbetare. Sedan utköpet av Sigma från Stockholmsbörsen 2013 har koncernen drivit en stark organisk tillväxt. 2013 hade bolaget 1400 medarbetare och omsatte drygt en miljard. Nu omsätter koncernen sju miljarder kronor. Länk.

Three P (Professional Procurement Partner) är ett nyetablerat och snabbväxande konsultbolag inom inköp. Bolaget grundades i början av 2019 av Victor Persson, tidigare CPO för bland annat Åkers samt Skanska. Målet är att leverera pragmatiska och effektiva lösningar samt tjänster som förbättrar kundernas bottom-line och output av inköpsorganisationen. Länk.

Wise Group ingår avtal med Comaea ECT om att genom en inkråmsöverlåtelse avyttra kund- och samarbetsavtal samt den exklusiva licensen att i Sverige sälja och utveckla programvaran Comaea CMS. Länk.

A Society öppnar kontor i Oslo. Ansvarig för satsningen är Oscar Felldin som ska driva verksamheten i Norge. Oscar har erfarenhet från Ework där han arbetat med försäljning och affärsutveckling. Senast var han Area Manager inom olje- och gassektorn med fokus på konsulentförmedling inom IT & Engineering. Länk.

Medarbetare

Tieto och EVRY har nu presenterat den planerade ledningen och koncernstrukturen för det kombinerade bolaget TietoEVRY. Nomineringarna sker under förutsättning av fusionens genomförande, som väntas ske under det fjärde kvartalet 2019 eller senast under det första kvartalet 2020. Karin Schreil (nuvarande Sverigechef på Evry) blir Sverigechef och Johan Torstensson (nuvarande chef på Digital Platform Services på Evry) blir chef för Cloud & Infra. Länk.

Cybercom rekryterar Karl Lindau som ny chef för bolagets verksamhet i Linköping, med start från årsskiftet. Karl är idag chef för HiQ Norrköping.

Substorm välkomnar vd:n Sofi Elfving, som närmast kommer från rollen som ansvarig för automation samt robotik på Telia. Det nya bolaget arbetar med AI, RPA och intelligent automation för företag.

Efecte har utsett Thomas Wåger till ny Sverige-vd medan Paula Persson axlar rollen som ny marknadschef. Det finska bolaget levererar konsulttjänster samt molnbaserade lösningar för Enterprise Service Management.

Transcendent Group har utsett en tillfällig vd för dotterbolaget RegTech (Regulatory Technology). Rollen utgör en del av Magnus Karlssons roll som företagets COO. En rekryteringsprocess har inletts för att utse en permanent vd. Länk.

Utmärkelser/Certifieringar

Sweco, ÅF Pöyry och Skanska vann tillsammans den internationella tävlingen AEC Excellence Awards 2019 i kategorin ”Building Design, Large Projects”. Samarbetet mellan bolagen omfattade design, planering och projektering av forskningsanläggningen European Spallation Source i Lund. Länk.

B3s digitalbyrå Rebel and Bird samt Parks and Resorts prisas för Kolmårdens nya webbsajt. De tilldelades silverdiplom i kategorin ”Digital – E-handel” när Svenska Designpriset delades ut. Länk.

Avtal/Uppdrag

Capgemini, Cognizant, HCL och Infosys blir huvudleverantörer för digitaliserings- och it-tjänster på Volvo Cars. Länk.

Semcon i Brasilien ingår ett samarbete med Volkswagen Caminhões e Ônibus för att som ett första steg utveckla den eldrivna transportlastbilen e-Delivery. Länk.

System Verification blir medgrundare i kultursatsningen Funnys Äventyr i Malmö. Junibackens grundare Staffan Götestam ligger bakom initiativet som ska bli ett kulturhus för barn med fokus på lek- och läsglädje. Länk.

Sweco anlitas av Trafikverket för att uppdatera signalsystemet mellan Älvsjö och Huddinge. De ska även genomföra hastighetshöjningar från 120 km/h till 160 km/h i syfte att skapa ett mer effektivt transportsystem. Länk.

Rejlers ingår ramavtal med Specialfastigheter Sverige AB. Avtalet pågår under två år och innefattar tekniska konsulttjänster inom olika kompetensområden. Länk.

WSP axlar helhetsansvaret för landskapsarkitekturen i samband med byggnationen av ett nytt akutsjukhus i Västerås. Länk.

Forefront ska tillsammans med Primona implementera ett nytt upphandlingssystem hos Trafikverket. Syftet är att göra hela inköpsprocessen mer digitaliserad. Länk.

Övrigt

Atea gör en satsning på AWS där 300 konsulter ska utbildas inom AWS-molntjänster. Bolaget gör även stora satsningar inom Azure. Länk.

Nya miljardupphandlingen får kritik: ”Känns fruktansvärt oseriöst”. Kammarkollegiets stora upphandling gällande konsulttjänster till ett värde om 2,5 miljarder riskeras att återigen gå till bolag som ger minuspriser.Länk.

Hätsk debatt om återkrav på Boston Consulting Group. Länk.

Så här lockar du till dig framtidens (ovilliga) chefer. Länk.

Misstänkt insiderhärva i Acando – en person gripen. Ekobrottsmyndigheten misstänker att en eller flera personer köpte på sig ett stort antal aktier innan CGI la bud på hela bolaget och tjänat stora pengar. Enligt en källa upp till 100 MSEK.Länk
Vidare läsning om summan verkligen kan stämma. Länk.

Har du vänner och kollegor som också bör läsa detta brev? Tipsa gärna genom denna länk;
http://www.cinode.com/veckans-konsultnyheter/2019-42/

Med vänliga hälsningar

Mattias Loxi
mattias.loxi@cinode.com
Medgrundare Cinode – Marknad/Sälj

Bli gärna vän med mig på Linkedin!
https://se.linkedin.com/in/mattiasloxi

Cinode finns även på Instagram – följ oss så ser du hur vi har det!

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Eller vill ni boka en föreläsning om de senaste trenderna i konsultbranschen? Kontakta mig!

”Konsulterna är i en unik position att påverka klimatet”

Konsultpodden fokuserar denna vecka på vad vi i konsultbranschen kan bidra med inom hållbarhet. Hur kan vi som bolag agera klimatsmart och vad kan vi göra hos kunden? Experterna Kalle Nilvér från Go Climate Neutral samt Ingemar Jansson från Cybercom gästar podden. Läs mer.Konsultbranschen och klimatet – 4 anledningar att bry sig

Oavsett om du är chef i ett konsultbolag eller själv är konsult har du all anledning att läsa denna text. Totalt kommer du investera lite drygt fem minuter av din livstid, men denna korta tid kan spela en avgörande roll för klimatet och vårt samhälle. Det beror förstås på vad du gör av insikterna när du slutat läsa. För det krävs både brådskande och kraftfulla insatser från alla samhällets aktörer om vi ska fixa det här. Läs mer.

Claremont byter namn till Zington

Claremont, med 400 medarbetare i Sverige och ett nystartat kontor i Norge, byter varumärkesnamn till Zington. Vi kontaktade marknadschefen Tharanga Kulamithra för att höra mer om vad som ligger bakom namnbytet och hur de ser på bolagets fortsatta utveckling. Länk.

”Cinode is unique – it’s the first tool that combines all core process in a consulting business.”

Läs mer och se videon.


Hur du ökar försäljning, beläggning och engagemang i ditt konsultföretag.

Lär dig HUR du agerar snabbare och smartare genom att koppla samman sälj med leverans och kompetenser. Ladda hem guiden! 

Alla nyhetsbrev