Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

ICA Sverige inför konsultstopp

Vecka 49 (2022)

Hej!

Hur arbetar ni med beläggningen i ert konsultbolag? Excel?

Snabbväxande cyber security-specialisten Omegapoint med Anders Lindberg, Sales Director, förklarar i videon varför de gick över till Cinode för att strukturera sin beläggning. Vi visar samtidigt hur det fungerar.

Kompetensbristen är ett av de största hoten för företagens tillväxt- och utvecklingsmöjligheter idag. Men hur kan vi göra något åt detta? På riktigt?

Pontus Billenman från OnePartnerGroup Academy, som ”bygger kompetens som inte finns,” gästbloggar denna vecka.

Allt gott, 
/Mattias Loxi



Ps: Du missar väl inte guiden om hur du arbetar mer datadrivet med er kompetens för att stänga kompetensgapet?

Förvärv

Nexer förvärvar Rangeline, en leverantör av ERP-lösningar med Microsoft Dynamics 365 och är baserad i Carmel, Indiana USA. Länk.

Aderian Group förvärvar it-infrastrukturspecialisten Invid Göteborg med 24 medarbetare och en omsättning på cirka 120 MSEK. Länk.
Adelis Equity kliver in som ny huvudägare genom att förvärva cirka 60 procent av Aderian Group. Länk.

NetNordic förvärvar danska Lytzen IT A/S, som fokuserar på managerade tjänster för verksamhetskritisk infrastruktur. Det förvärvade företaget består av 50 medarbetare, placerade i Aalborg, Hjørring och Köpenhamn. Beräknade intäkter för 2022 är 15 MEUR.  Länk.

Etableringar

Lexicon satsar på Lexicon Akademi som erbjuder anpassade, intensiva och yrkeskoncentrerade utbildningsprogram för it-branschen. Fredrik Jacobsson blir vd för verksamheten, han har bland annat grundat Lexicon IT-konsult och Human IT,som såldes i september 2022. Länk.

Sopra Steria utökar sitt erbjudande inom Business Applications, som omfattar implementation och vidareutveckling av affärssystemet Microsoft Dynamics 365 Finance. Christer Söderholm, Business Owner och Jan Forsberg, Business Developer ska driva satsningen. Länk.

Solita etablerar en utvecklingsenhet i Sverige och planerar att engagera över 40 utvecklare under kommande år. Antti Kinnunen blir utvecklingschef för den svenska verksamheten. Länk.

Medarbetare

HiQ meddelar att Anders Nilsson lämnar bolaget efter 23 år, varav 19 år i koncernledningen som dotterbolags-vd och regionchef. Länk.

Sweco tillsätter bolagets HR-chef Hanna Wallstedt som COO med övergripande ansvar för affärsstödet samt krisledning. Länk.

Kyndryl Consult rekryterar Lina Tjerneld som ny chef. Under de senaste åren har hon varit entreprenör, styrelseledamot och rådgivare inom sälj och marknad. Dessförinnan var hon operativ chef på Enfo samt marknads- och kommunikationschef. Länk.

Addsecures hållbarhetschef Johanna Giorgi blir under kommande år ny ordförande för TechSveriges Hållbarhetsråd. Länk.

Certifieringar/Utmärkelser

Sopra Steria har tagit fram det digitala covidbeviset för DIGG (myndigheten för digitala förvaltningen). Nu har det blivit nominerat till årets IT-projekt i galan CIO Awards 2022. Länk.

Avtal/Uppdrag

Sopra Steria kammar hem upphandlingen med Kammarkollegiet gällande ledning av it-projekt samt arkitektur och utveckling till statliga myndigheter under regeringen samt myndigheter under riksdagen och andra offentliga organ. Det tvååriga avtalet är värt 3,6 miljarder kronor. Länk.

Sweco ska projektleda RES gröna vätgasanläggning utanför Ånge i Västernorrland. Länk.

Nordlo får fortsatt förtroende då avtalet med fastighetsbolaget Corem Property Group förlängs. Länk.

Norconsult utreder befintlig och framtida vattenförsörjning i Gnesta kommun. Uppdraget omfattar processledning, dricksvattenrening, miljö, VA-ledning, hydrogeologi samt vattenkemi och pågår fram till 2026. Länk.

Sopra Steria får i uppdrag av Energimyndigheten att undersöka kompetensförsörjningen för en hållbar batterivärdekedja i Sverige. Länk.

Ramboll och Semcon får i uppdrag av Trafikverket att stötta effektivisering samt minskning av CO2-avtrycket med hjälp av elektrifiering, digitalisering, automatisering och optimerad massahantering. Arbetet utgör en del av Tvärförbindelse Södertörn. Länk.

Sweco hjälper MSB att utveckla en nationell och enhetlig metod för skyfallskarteringar i tätorter. Metoden blir standard för Sveriges kommuner i arbetet med att identifiera och förebygga översvämningsrisker. Länk.

KeyMan ingår avtal med Lidingö stad där de ska agera mäklare av it-konsulter. Länk.

Nordlo tecknar drift- och supportavtal med modeföretaget Eton. Länk.

Norconsult har tagit fram ett planprogram för 500 nya bostäder och en förskola på Hults Höjd i Trollhättan. Nästa steg blir att ta fram en detaljplan för området. Länk.

Övrigt

I Konsultpodden möter ni Zozo Hassan, som har grundat Naz Consulting. De är bron mellan kunderna och internationell ingenjörskompetens. Kompetens som inte alltid kommer in på arbetsmarknaden trots den rådande bristen. Länk.

ICA Sverige har infört konsult- och anställningsstopp, som utgör en del i ett effektiviseringsprogram för att möta en utmanande omvärldssituation med stigande kostnader, hög inflation samt minskad disponibel inkomst. Länk.

Fortsatt stor efterfrågan på it-proffs – trots techjättarnas nedskärningar. Länk.

Med vänliga hälsningar


Mattias Loxi
Medgrundare – Sälj – Marknad
mattias.loxi@cinode.com

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Kontakta mig!

Så fungerar beläggningsfunktionen i Cinode [Video]

Beläggningsfunktion_Omegapoint

Använder du fortfarande Excel för att hålla koll på din beläggning? Det finns mer effektiva och lönsamma sätt. 

Med en digital plattform som visar beläggningen ser du på ett enhetligt och strukturerat sätt er aktuella beläggningssituation. Alla har alltid samma uppdaterade information och kan därmed enklare ta rätt beslut samtidigt som ni effektiviserar er allokering. 

Läs mer.

Vi vill göra något åt kompetensbristen – på riktigt!

Kompetensbristen är ett av de största hoten för företagens tillväxt- och utvecklingsmöjligheter idag. Vi ser att flera arbetsgivare har svårt att rekrytera nya medarbetare med rätt kompetens som driver företaget och samhället framåt.

Läs mer.

Work more data-driven with your skills – how to get started with Skills Management!

Ny guide!

Ladda ner gratis.

Utvalda nya konsultuppdrag på Cinode.market denna vecka

Här är några av de konsultuppdrag som publiceras på Cinode Market. Ännu fler uppdrag finns tillgängliga efter registrering.

Gå till cinode.market för fler publika förfrågningar. De flesta förfrågningarna går via privata aviseringar i Cinode så se till att registrera er och partna upp med andra bolag.

Alla nyhetsbrev