Konsultpriserna ökar! Andelen kvinnor i svenska konsultbolag

Konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.

Konsultnyheter vecka 21 – 2017

Hej,

Vilket konsultföretag har flest kvinnliga medarbetare? Missa inte vår lista över andelen kvinnor bland medarbetarna och i styrelsen för svenska konsultföretag. För första gången har ett av bolagen 50/50-fördelning.

Kan ett konsultbolag älska ”bänken”? Denna vecka gästbloggar konsultbolaget som tänker något annorlunda.

Allt gott,
/Mattias Loxi

Marknad

89 procent av konsulterna i Eworkbarometern vittnar om samma eller ökad beläggning under det senaste året. Hela 45 procent av konsulterna har även höjt sitt arvode. Genomsnittspriset uppges vara 894 kr/tim (+0,5%) i Sverige. Länk.

Förvärv/Etableringar

Evry går ut med avsiktsförklaring att de återigen ska börsnoteras på Oslobörsen inom kort. Bolaget avnoterades på börsen under 2015 efter att Apax gått in som ägare. Länk.

Utmärkelser

Ramböll, Sweco, McKinsey och BCG tillhör Nordens mest attraktiva arbetsgivare enligt Universum. Länk.

Atea har vunnit priset ”2017 Dell EMC Go Big-Win Big Growth Premium to the market”. Länk.

Medarbetare

DQC växer och har på kort tid rekryterat fyra nya medarbetare. Antonia Dahlin från eWork, Martin Löwhagen från CGI, Waqar Azeem tidigare Ericsson samt Emma Freding, Nackademin. Länk.

Iteam stärker Göteborgsteamet med Mattias Rost som går in som digital strateg och tech lead. Han har tidigare arbetat som forskare och programmerare på bland annat Mobile Life i Stockholm och University of Glasgow i UK. Länk.

Partnerskap

Briab och Presto har tecknat ett samarbetsavtal för att erbjuda kunderna en helhetsleverans inom brand- och riskhantering. Länk.

Acando har tecknat partnerskap med ERP-systemleverantören NetSuite. Länk.

Avtal/Uppdrag

Ninetech har skrivit avtal med HusmanHagberg som digitalbyrå. Länk.

Acando har tecknat avtal med Electrolux för en ny global digital arbetsplats. Avtalet är på tre plus två år. Länk.

Tieto samarbetar med aktörer inom IT och sjöfart för att ta fram självstyrande fartyg i Östersjön. Länk.

HiQ utvecklar en digital samarbetsplattform, som förenklar internationellt frihandelsavtal, på uppdrag av Swedac. Länk.

Data Ductus har valts till samarbetspartner av Haninge kommun. Avtalet är på fyra år och omfattar Service Desk med relaterade ITIL-anpassade processer. Länk.

Norconsult ska öka tillgängligheten för funktionshindrade på offentliga platser. Med projektet ”Stationer för alla” ska 150 stationer i kollektivtrafiken tillgänglighetsanpassas. Länk.

CGI tecknar ramavtal med Sundsvalls kommun. Kontraktet gäller under fyra år och omfattar digitaliseringstjänster. Länk.

Evry har vunnit upphandling om effektivisering genom digitala tjänster för medarbetarna i Falkenberg och Hylte. Länk.

TeleComputing har fått förlängt avtal med JC i tre år. Kontraktet gäller bland annat drift, support och applikationshantering. Länk.

Globalt

Den amerikanska konsultmarknaden växte med 7,1 procent under förra året. Cybersecurity växte med hela 30 procent. Den amerikanska marknaden domineras av the Big four. Länk.

Övrigt

Vilka konsultföretag har lyckats locka flest kvinnor? Och gissa vilket bolag som har 50/50-fördelning. Lista över andelen kvinnor i svenska konsultföretag. Länk.

”We’re now experiencing the biggest shift since the Internet.” Hfs intervjuvar Cognizants vd Frank D’Souza. Länk.

Har du vänner och kollegor som också bör läsa detta brev? Tipsa gärna genom denna länk;
https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/2017-21/

Med vänliga hälsningar
Mattias Loxi

mattias.loxi@cinode.com
Medgrundare Cinode

Bli gärna vän med mig på Linkedin
https://se.linkedin.com/in/mattiasloxi

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Eller vill ni boka en föreläsning om de senaste trenderna i konsultbranschen? Kontakta mig!

Här är de svenska konsultföretagen med flest kvinnor

Ambitionen att ha en jämlik fördelning av antalet kvinnor och män bland medarbetarna är viktig hos konsultbolagen och många företag har också ofta goda initiativ. Men vilka konsultbolag har egentligen lyckats rekrytera flest kvinnor? Vi har läst de senaste årsredovisningarna och granskat det totala utfallet samt hur styrelsesammansättningarna ser ut med avseende på andel kvinnliga medarbetare. Läs mer.

Vi älskar bänken!

Visst sticker den lite i ögonen? Rubriken alltså. Få saker är så stigmatiserade i konsultbranschen som låg beläggningsgrad eller ”att sitta på bänken” som vissa inte sällan uttrycker obeläggning i vår bransch. Efter att priser pressats, säljkanaler mättats, overhead trimmats, är det bara beläggningsgraden kvar att skruva på. Det är en affärsmodell som inte förändrats avsevärt på minst 30 år och som alltjämt jagar livet ur VDar, säljare och konsultchefer (och många konsulter för den delen) i branschen. Läs mer.

 

Studenter nyfikna på konsultrollen

Konsultrollen är eftertraktad. Många studenter är nyfikna på hur det är att arbeta som konsult och vill visa upp sig för företagen. Det stod klart efter att vi på Cinode i tisdags kväll varit med på KTH:s ”Konsultkvällen 2017”. Läs mer.

Öka försäljning, beläggning och engagemang i ditt konsultföretag.

Lär dig HUR du agerar snabbare och smartare genom att koppla samman sälj med leverans och kompetenser. Läs mer.

Läs tidigare konsultnyheter