Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

Sigma IT bildar…


Hej!

Sigma IT och Sigma Resources bildar nu Nexer. Vi kontaktade vd:n Lars Kry som berättar om det nya tillväxtföretaget och planerna framåt. Och vad händer med Sigmas varumärke?

Denna vecka är vi väldigt stolta över att Cygate och Telia Professional Services implementerar Cinode för hantering av kompetenser, CV:n och matchning av efterfrågade skills mot tillgängliga medarbetare.

Vill du också testa Cinode eller ta del av vårt gratiserbjudande Cinode Network med förfrågningar och nya partnersamarbeten? Registrera er gratis!

Allt gott,
/Mattias

Ps: Vi vill bli fler på Cinode – både säljare och utvecklare. Tipsa gärna!

Rapporter

Softronic växte med 2,7 procent under Q4 och med 1,2 procent under året. Tillväxten var helt organisk. Rörelsemarginalen steg till 12,1 (11,4) procent för Q4 och till 11,9 (10,2) procent för hela året. Bolaget har bland annat ökat med affärer inom AI och RPA.  Länk.

Hifab Group minskade omsättningen med 6,0 procent under Q4 och med 0,4 procent för 2020. Rörelsemarginalen steg till 4,1 (-1,5) procent för Q4 och till 1,7 (-3,1) procent för 2020. Den svenska verksamheten växte med 7 procent medan den utländska minskade med 29 procent. Orderstocken är nu i paritet som förra året. Länk.

Capacent växte med 0,5 procent under Q4 och med 2,1 procent över året. Detta exkluderar de avvecklade  dotterbolagen Capaman samt Capacent EHF. Rörelsemarginalen steg till 16,0 (6,3) procent under sista kvartalet och till 13,1 (5,6) procent för hela året. Management Consulting har haft hög efterfrågan. Den finska verksamheten levererar sitt bästa kvartal och anammar resultatbaserat arvode. Länk.

Eurocons omsättning sjönk med 0,9 procent för sista kvartalet och med 5,8 procent för helåret. Rörelsemarginalen för kvartalet landade på 4,2 (-3,6) procent och 5,6 (2,0) procent för helåret. Orderingången ökade under kvartalet för att innan ha påverkats starkt av Covid-19. Länk.

Developers Bay växte med 4 procent för sista kvartalet respektive 23 procent under helåret 2020. Rörelsemarginal för helåret landade på 1,4 procent. Bolaget har kontor i Stockholm, Göteborg och sedan hösten finns de även i Malmö. Länk.

Capgemini växte med 12,2 procent under 2020. Tillväxten beror främst på uppköpet av Altran. Den organiska tillväxten blev -3,2 procent. Rörelsemarginalen landade på 12,3 (11,9) procent. Länk.

Förvärv/Etableringar/Neddragningar

Sigma IT och Sigma Resources bildar nu Nexer med visionen Promising future. Bolaget har 1500 medarbetare i nio länder och omsätter 2 miljarder. Till 2025 är målet att omsätta 5 miljarder. Länk.

Nexer tar även in en ny långsiktig ägare i Inbox Capital med 10,3 procent av aktierna. Inbox Capital köper också 0,7 procent av aktierna i Poolia från Danir. Totalt består Danir Gruppen av 8000 inom bolagen Sigma, Nexer, Asociety samt Poolia. Länk.

Sigma Technology Group startar ett nytt företag i Oslo. Christopher Carey utses till vd för Sigma Technology Norway och har över 20 års erfarenhet inom konsultverksamheten, varav åtta år som vd för Poolias och Uniflexs verksamheter i Norge. Dan Børge Høvik blir vice vd med över 18 års erfarenhet av offshore olje- och gasbranschen. Länk.

Norvestors bolagsgrupp The North Alliance lanserar det nya bolaget NoA Ignite genom sammanslagning av sina nordeuropeiska e-handels- och digitalbyråer. Det nya bolaget kommer ha över 350 anställda och en omsättning på cirka en halv miljard kronor. Länk.

Sigma Technology Mid erbjuder in-housetjänster från Jönköping under ledning av affärsområdeschefen Mattias Gudasic. Länk.

Techtal Group, Daria Rozanski och Charlotte Grip startar Techstars of Sweden, med målet att bli Sveriges främsta agentur för unga talanger inom Tech. Länk.

Medarbetare

System Verification presenterar Michaela Wigelius som ny Account Manager för verksamheten i Göteborg. Michaela har en bakgrund inom försäljning av it-säkerhet. Länk.

Experis stärker sin organisation med Johan Rudqvist i rollen som Solution Manager. Johan har mångårig erfarenhet av affärsövergripande frågor.

Logic IT meddelar att Magnus Eriksson, tidigare en av grundarna samt vd för JML-system, går in som ny delägare och styrelseledamot i bolaget. Länk.

Pedab välkomnar Karin Fröberg som ny Sverigechef. Hon var tidigare Head of Core Sales för området Data & Analytics med ansvar för den internationella marknaden. Länk.

Euvic rekryterar den seniora affärsutvecklaren Erik Kullander med en bakgrund inom affärsutveckling, coaching och försäljning.  Under tio år var han en del av den inre kretsen hos Internetoperatören Bahnhof. Länk.

Prevas stärker satsningen inom Life Science genom att tillsätta en Life Science Director. Robert Tönhardt utnämns till den nya rollen. Han har en lång bakgrund inom bolaget och en gedigen erfarenhet från Life Science, där han har ansvarat för leverans av helhetslösningar till kunder. Länk.

Partnerskap/Samarbeten

Semcon blir partner i ett nytt Vinnova-finansierat forskningsprojekt som ska ta fram analysmetoder och arbetsprocesser för kontinuerlig utveckling av säkra uppkopplade samt automatiserade fordon. Länk.

Utmärkelser/Certifieringar

Time People Group och samtliga dotterbolag blir certifierade i ISO 9001 kvalitetsledning samt 14001 miljöledningssystem. Länk.

TietoEVRY prisas av undersöknings- och actionplattformen Brilliant Future för bäst kundservice i branschen inom finansiella tjänster. Brilliant Future är dotterbolag till Wise Group och utmärkelsen baseras på data från 135 svenska företag. Länk.

AFRY tilldelas EWB Award av den svenska stiftelsen Entreprenörer Utan Gränser för hållbart entreprenörskap. Länk.

Avtal/Uppdrag

Norconsult har av Trafikverket fått i uppdrag att projektera om gångfållan över järnvägen till en helbomsanläggning vid plankorsningen Etikettsfabriken utmed Älvsborgsbanan i Borås. Länk.

Tyréns har ansvarat för bygghandlingar för en totalentreprenad och projekterat motorvägen mellan Bälinge och Vårgårda strax norr om Alingsås. Länk.

Etteplan ingår tvåårigt avtal med FläktGroup gällande teknisk dokumentation. Länk.

Structor Installationsteknik utför en energikartläggning för fastigheter inom SPP Fastigheters bestånd. I uppdraget ingår att ta fram handlingsplaner som påvisar hållbara investeringar, samt förvaltning av fastigheterna ur energisynpunkt. Länk.

Omniarch har i rollen som operativt och strategiskt stöd utvecklat Nordiska Kompaniets e-handelsplattform . Länk.

Sweco agerar rådgivare när H2 Green Steel bygger fossilfri ståltillverkning i Norrbotten. Länk.

Rejlers Norge vinner infrastrukturprojekt för Bane NOR. Arbetet omfattar framtagning av systemhandlingar gällande ökad elförsörjning med autotransformatorsystem på järnvägssträckan Drammen-Sandvika i Norge. Länk.

Experis tecknar ramavtal med Region Jönköpings Län avseende leverans av konsulter inom Strategi och ledning, Applikation och server, Kommunikation, Arbetsplatstjänster och support samt IT-säkerhet. Länk.

Capgemini ingår ett nytt ramavtal med Försvarsmakten. Denna gång omfattar det SAP- och HR-tjänster. Länk.

Tyréns har av stadsbyggnadskontoret fått i uppdrag att projektleda planarbetet för stadsutvecklingsprojektet Culture Casbah. Länk.

C.A.G Datastöd levererar it-tjänster till det fristående fondbolaget Cliens Kapitalförvaltning. Länk.

Keylinx tilldelas ramavtal för it-konsulttjänster inom systemutveckling för Region Jönköpings län. Länk.

Norconsult framtidssäkrar den svenska spånskivetillverkaren Byggelit genom att ge nytt liv till fabrikens kapsåg. Länk.

Övrigt

TietoEVRY Norge utsattes av en ransomware-attack tidigare under veckan. Som en förebyggande åtgärd stängdes den berörda infrastrukturen och tillhörande tjänster av. Händelsen är nu polisanmäld. Länk.

Nu molnrustas som aldrig förr på Cygate – eller är det hos Telia? Cygates vd Fredrik Sidmar intervjuas av idg. Länk.

Konsultbolag straffas av Region Skåne efter att anställd tagit bygghandlingar utan lov.Länk.

Kan konsultseniorer vara lösningen på it-kompetensbristen? Intressant läsning på idg (Registrering krävs). Länk.

För effektivare bemanning och satsar vi mer på resursplanering. Cygate väljer Cinode för effektivare Skills Management. Länk

Har du vänner och kollegor som också bör läsa detta brev? Tipsa gärna genom denna länk;
http://www.cinode.com/veckans-konsultnyheter/2021-8/

Med vänliga hälsningar

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är c00278e2-817d-4307-a844-3108fa7f8a0f.jpg

Mattias Loxi
mattias.loxi@cinode.com
Medgrundare Cinode – Marknad/Sälj.
Nyfiken på Cinode? Maila mig så bokar vi in ett möte!

Bli gärna vän med mig på Linkedin!
https://se.linkedin.com/in/mattiasloxi

Cinode finns även på Instagram – följ oss så ser du hur vi har det!

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Kontakta mig!

Cygate väljer Cinode för effektivare Skills Management

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 7209bb1e-d34e-4f4e-aac0-c8536f4f12a3.jpg

Cygate och Telia Professional Services implementerar Cinode för hantering av kompetenser, CV:n och matchning av efterfrågade skills mot tillgängliga medarbetare. Länk.

Sigma IT blir Nexer

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är a30e17d7-280e-4478-a1ec-f513cb185963.jpg

Klassiska Sigma IT med 1500 medarbetare byter nu varumärke till Nexer. Vi kontaktade vd Lars Kry för att höra mer om vad som ligger bakom bytet och hur de ser på bolagets fortsatta utveckling. Länk.


Guide – 77 viktiga tips om kompetensförsörjning

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 76a6501c-e693-4cf8-a941-0ae6e0f4c9f9.png

Ladda ner!

Få fler uppdrag – Bli en del av Cinode Partner Network! Gratis!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 8f35e076-460e-4074-bb57-31f6018c09a7.png

Presentera er kostnadsfritt i Cinode Partner Network för att ta del av publika och privata förfrågningar. Logga in i Cinode eller Registrera er kostnadsfritt.

Alla nyhetsbrev