Så mycket väntas it-tjänsterna växa under 2018

Konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.

Konsultnyheter vecka 46 – 2017

Hej!

Efter att ha deltagit på”Årets vd” och ”Sveriges bästa arbetsplats” står det nu klart att medarbetarnas välbefinnande rankas högst upp på ledningens agenda. Inte så konstigt när personalomsättningen stiger, för konsultbranschen ligger den nu över 15 procent.

Denna vecka tipsar vi därför om hur du väcker konsultens inre motivation till liv och vi sammanfattar även vilka egenskaper som associeras med de bästa arbetsgivarna.

/Mattias Loxi

Marknad

It-budgeten för svenska verksamheter tros växa med 1,6 procent. Tjänstesektorn väntas öka med cirka 4 procent i värde under 2018. Det finns även inslag av kompetensbrist samt stigande konsultpriser. Detta enligt Radars prognos för 2018. Länk.

It-branschen står inför en massiv förändring. Minst en tredjedel av de lokala och regionala it-leverantörerna riskerar att slås ut visar Radars nya rapport. Länk.

Ework är bolaget som har ökat försäljningen mest mot den offentliga marknaden. Totalt har bolaget ute cirka 2000 konsulter inom offentlig sektor. Evry har även de lyckats väl inom detta område. Länk.

Rapporter

Wise Group växte med 17 procent under tredje kvartalet. Rörelsemarginalen sjönk till 4,0 (5,7) procent. Den svenska respektive finska verksamheten gick starka. Däremot tyngdes resultatet av den danska marknaden. Länk.

Förvärv/Etableringar

Softlabs Group öppnar ett kontor i Sverige. Det indiska bolaget kommer i Sverige ledas av Tomas Persson. Målet är att arbeta mot hela den nordiska marknaden. Länk.

Cygni öppnar nytt kontor i Östersund. Vd för kontoret blir Kristina Berger. Länk.

Tietos bud på Avega har nu godkänts av Konkurrensverket. Det totala värdet uppgår till cirka 462 MSEK. Länk.

Utmärkelser/Certifieringar

Combitech, Cygate, COWI, Consid, Consat, EVRY, Kentor, Ricoh, Stretch, Semcon, Projektengagemang och Sogeti är några av de 100 företag som tilldelats utmärkelsen Karriärföretagen 2018. Länk.

Antrops Katarina Walter blev utsedd till Årets vd 2017 Små företag. Magnus Meyer (WSP) samt Carl-Johan Hultenheim (Atea) kom båda i topp tre i kategorin Årets vd Stora företag. Länk.

Swecos arkitekter vann pris på den årliga arkitekturtävlingen World Architecture Festival. Länk.

Considgalan äger rum den 25 november. Då prisas bland annat Årets digitala influencer. Nominerade är Frida Boisen och Per Holknekt. Alexander Bard är inte längre nominerad. Länk.

Partnerskap

Nordic Medtest ingår testbäddssamarbete i Nordic Proof. Länk.

Nordomatic ingår partnersamarbete med Ecopilot. Länk.

Fujitsu Chalmers inleder ett långsiktigt samarbete inom forskning, utbildning och innovation, med fokus på artificiell intelligens. Länk.

Consid och SAAB ska med nätverken Q Rendezvous respektive Athena samarbeta för att stärka kvinnor i ledande positioner. Länk.

Medarbetare

Ramböll rekryterar Cecilia Jonkvist som Project Developer/Specialist Manager till Stockholmskontoret. Hon kommer senast från tjänsten som verksamhetschef på HSB Stockholm. Länk.

Forsens senior partner Johan Berg blir ny ordförande för Samhällsbyggnadslänken vid KTH. Länk.

Avtal/Uppdrag

byBrick Interface har byggt en Virtual Reality-plattform med syfte att skapa ett virtuellt skyltfönster för upplevelsebaserat showroom i Västerås. Länk.

Seavus lanserar artificiell intelligens för privat och offentlig sektor. Länk.

Projektbyrån har av Statens fastighetsverk fått i uppdrag att ansvara för ombyggnaden av Kungliga Operan i Stockholm. Uppdraget har påbörjats och byggstart planeras under 2022. Länk.

Sweco hjälper Bonava med molnbaserad plattform. Länk.

Security Solution har tecknat avtal med Västerås kommun gällande att driva riskprocesser. Länk.

Acando ingår ramavtal med norska Kystverket. Länk.

Cygate ingår ramavtal med Kammarkollegiet inom it-drift. Länk.

WSP har fått i uppdrag av Trafikverket att upprätta järnvägsplan, systemhandling och förfrågningsunderlag för Godsstråket genom Bergslagen. Länk.

Maverick har utvecklat konceptet Growth Driven Marketing, GDM, och bolaget satsar stort i Stockholm. Länk.

Norconsult ska projektera signalåtgärder på Malmö godsbangård. Länk.

Övrigt

B3IT fyller 14 år och har expanderat till över 500 medarbetare. Länk.

Sigma, HiQ och CGI är några av bolagen som står bakom satsningen ”Move to Gothenburg” för att attrahera utländsk arbetskraft till regionen. Länk.

DXC som bildades 1:a april är nu klara med sammanslagningen av HPE och CSC. Artikel i idg. Länk.

Looking for growth: Go east. Kommer tillväxten i konsultbranschen främst ske i Asien? Länk.

Har du vänner och kollegor som också bör läsa detta brev? Tipsa gärna genom denna länk;
https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/2017-46/

Med vänliga hälsningar
Mattias Loxi

mattias.loxi@cinode.com
Medgrundare Cinode – Marknad/Sälj

Bli gärna vän med mig på Linkedin
https://se.linkedin.com/in/mattiasloxi

Har du nyhetstips, vill gästblogga eller veta mer om Cinode? Eller vill ni boka en föreläsning om de senaste trenderna i konsultbranschen? Kontakta mig!

Väck konsultens inre motivation till liv


Omotiverade medarbetare leder inte enbart till dålig stämning på jobbet. Individens inre motivation utgör även en central del för organisationens resultat. Men hur gör du som chef för att sporra dina medarbetare? Läs mer.

Eget ansvar viktigaste egenskapen hos Sveriges bästa arbetsgivare


Idag är det viktigare än någonsin för organisationer att ha rätt medarbetare. Detta medför höga krav på arbetsgivaren, för att rekrytera nya talanger men också för att lyckas behålla befintlig personal. Läs mer.

Öka försäljning, beläggning och engagemang i ditt konsultföretag.

Lär dig HUR du agerar snabbare och smartare genom att koppla samman sälj med leverans och kompetenser. Läs mer.

Läs tidigare konsultnyheter