Konsultnyheter vecka 46 – 2015

Konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen. Varje söndag får du de viktigaste nyheterna, artiklarna och rapporterna om konsultbranschen.

Konsultnyheter vecka 46 – 2015

Hej! I veckan lanserade vi på Cinode – Talent Recruiter – stödet för att effektivt rekrytera nya talanger. Er pool med potentiella nya medarbetare blir nu dessutom en naturlig del i flödet av valmöjligheter i era affärer. Vi är också väldigt stolta över att denna vecka välkomna B3IT som ny kund.

/Mattias

Marknad

Två av tre konsultföretag vill anställa och två av tre bolag tror också på ett förbättrat orderläge. Fler bolag har sänkt sina priser jämfört med de som har ökat, men trots detta har genomsnittsarvoden ökat en aning sedan maj. Nya investeringssignalen från Svenska Teknik&Designföretagen.Länk.

Rapporter

Acando:s omsättning minskade till 427 (447) MSEK under Q3. Rörelsemarginalen landade på 5,1 procent. I Sverige var marginalen 4,5  procent. Marknaden i Sverige uppges vara god där Stockholm och Mälardalen utvecklas bäst. Länk.

Caperio rapporterade en omsättningsökning på 1 procent till 252,9 MSEK (250,9). Rörelseresultatet hamnade på noll. Länk.

Förvärv/Etableringar

Alten förvärvar Hotswap med 100 medarbetare i Sverige och Tyskland. Bolaget har specialistkompetens inom medicinteknik. Länk.

ÅF för diskussioner med norska Reinertsen om att starta ett nytt gemensamt bolag där de samlar sina norska verksamheter inom infrastruktur, bygg- och installationer. Totalt handlar det om 350 medarbetare. Dessutom förs diskussioner om ÅF-förvärv av Reinertsen:s svenska verksamhet med 185 medarbetare. Länk.

Eyevinn Strategy, det första renodlade strategikonsultbolaget inom rörlig bild, startas nu av Mikael Färjsjö och Jens Häger. Bolaget är ett systerbolag till Eyevinn Technology och ingår i Vinngruppen. Länk.

3Gamma startar ett nytt affärsområde – ”Emerging Technologies”. Länk.

4C Strategies startar 4C Strategies Industry Advisory Board. Jonas Kihl, tidigare styrelseordförande och styrelseledamot i företaget, kommer leda den nya satsningen. Länk.

Personal

Peter Rejler, vd på Rejlers, har blivit utsedd till årets entreprenör i Stockholmsregionen. Länk.

Tyréns har rekryterat Anders Dannqvist till ny affärschef för mark och anläggning. Anders kommer närmast som vd för Evry i Malmö och har även haft höga tjänster inom Fujitsu, Epsilon IT och Cybercom. Länk.

ÅF har rekryterat en ny marknads- och kommunikationschef, nämligen Marta Tiberg. Marta kommer närmast från SAS. Länk.

Avtal

HiQ har tecknat ett samarbetsavtal med Cactus. Kontraktet gäller utveckling av system kring järnväg och signalteknisk infrastruktur. Länk.

Rejlers har tecknat avtal med Mariestads kommun inom energieffektiviseringsprojekt. Ordervärdet beräknas till 12 MSEK. Länk.

Rejlers Embric har tecknat avtal med Jämkraft gällande leverans av Quant centralsystem. Länk.

Norconsult har tecknat avtal med Sundbyberg om projektering av ny utomhusmiljö i Stora Ursvik. Länk.

Norconsult har också fått projekteringsuppdrag av upprustningen av Avenyn i Göteborg. Länk.

Acando har tecknat två ramavtal i Norge inom arbets- och välfärdsförvaltning samt norska rättsväsendet. Länk.

Set-up har tidigare i år tecknat avtal med Arbetsförmedlingens lokalförsörjning. Avtalet är på två plus ett år. I och med avtalet har nu Set-up fått i uppdrag att hitta nya lokaler till Arbetsförmedlingen. Länk.

Alten har tecknat ett nytt globalt ramavtal med Atlas Copco. Länk.

Semcon tecknar också globalt ramavtal med Atlas Copco. Länk.

C.A.G har tecknat tre ramavtal med Ehälsomyndigheten inom utveckling/förvaltning, testning samt arkitektur. Länk.

COWI har genomfört uppdrag åt Preem med projektering av ny IsoGHT-process. Länk.

Consid har tecknat ramavtal med Domstolsverket inom sex olika kategorier. Avtalet är på två plus ett år. Länk.

Altran har genomfört ett app-utvecklingsuppdrag åt Lemonwax. Länk.

HiQ har inlett ett samarbete med Region Skåne och Engaging Care för utveckling av en ny e-hälsolösning till organmottagare. Länk.

Mogul har genomfört webbutvecklingsuppdrag åt Kemikalieinspektionen. Länk.

Globalt

CGI har blivit utsedd till global ledare inom säkerhetstjänster av analysföretaget NelsonHall. Länk.

Den kinesiska konsultmarknaden växte med 8,1 procent under 2014. Tillväxten för 2015 väntas minska till 6 procent för att sedan öka till 8 procent 2016. Länk.

Övrigt

5 Steps to Position Yourself as an Authority and Expert In Your Market” – tips hur du marknadsför dig själv som expert. Länk.

Var femte medarbetare vill byta arbetsgivare idag och hälften inom fem år. Vad är det som avgör om en medarbetare är lycklig på ditt konsultföretag? Intressant Whitepaper från Wise Group. Länk.

Tipsa gärna dina kollegor och vänner om nyhetsbrevet;
https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/2015-46/

Med vänliga hälsningar
Mattias Loxi

mattias.loxi@cinode.com
CMO och medgrundare på Cinode

Ps: Ni har väl inte missat vår mailserie ”Vägen till ett framgångsrikt konsultföretag”? Länk.

Bli gärna vän med mig på Linkedin
https://se.linkedin.com/in/mattiasloxi

Har du nyhetstips eller vill gästblogga? Kontakta mig.

Cinode lanserar Talent Recruit – rekrytering för konsultföretag


Cinode förenklar sälj, leverans och kompetenshantering i konsultföretag. Vi breddar nu erbjudandet och lanserar Talent Recruit – stödet för att effektivt rekrytera nya talanger. Er pool med potentiella nya medarbetare blir nu dessutom en naturlig del i flödet av valmöjligheter i era affärer. Länk.

B3IT väljer Cinode

B3IT tecknar avtal med Cinode. Affären omfattar samtliga dotterbolag och innefattar kompetens- och konsultprofilhantering i ett första steg. Länk.

”Effektivare och attraktivare gentemot våra kunder.”

Stora som små konsultföretag älskar Cinode.

Vill du veta varför? Länk.