Veckans konsultnyheter

Gör som över 7000 konsulter och konsultchefer - prenumerera på Sveriges bästa nyhetsbrev om konsultbranschen.

{{ errors.email }}

{{ errors.server }}

Tack! Du prenumererar nu på vårt nyhetsbrev.

Konsultnyheter vecka 44 – 2015

Konsultnyheter vecka 44 – 2015

Hej!  Vi har ett fåtal platser kvar till vårt frukostseminarium nu på onsdag den 4:e november om kriskommunikation i konsultbolag. Hoppas vi ses! /Mattias

Marknad

Dan Olofsson, ägare till bland annat Sigma, stämmer ÅF på 791 MSEK för tilläggsköpeskillingen vid försäljningen av Epsilon till ÅF 2012. Länk.

Rapporter

Prevas minskade omsättningen med 8 procent under Q3 jämfört med samma period under föregående år. Rörelseresultatet landade på 0,2 (7,2) MSEK och rörelsemarginalen stannade på 0,2 (4,5) procent. Bolaget ser nu över kostnaderna för den pågående omorganisationen. Marknaden inom industrisektorn uppges vara ”fortsatt kärv”. Länk.

Avega ökade sitt rörelseresultat med 27 procent till 7,0 (5,5) MSEK. Däremot minskade omsättningen något. Rörelsemarginalen ökade till 8,5 (6,6) procent. Utvecklingen i Stockholm och Göteborg var god medan det var tuffare i Öresundsregionen. Länk.

Förvärv/Etableringar

Projektengagemang startar ett nytt bolag i Stockholm med ett tiotal medarbetare – Projektengagemang Er Omgivning. Bolaget specialiserar sig inom tjänster för att reducera påverkan på omgivningen i samband med bygg- och infrastrukturprojekt. Länk.

Ramböll växer i Kristianstad och dubblar nu antalet medarbetare till ett 30-tal. Ny chef blir Agneta Olsson, som närmast kommer från COWI.Länk.

Personal

TeleComputing har utsett Urban Berlinde till ny vd. Urban lämnar därmed posten som vd för dotterbolaget Kentor, där tidigare vice VD:n Fredrik Arbman nu tar över vd-rollen. Länk.

Webstep har rekryterat Tina Kervall som rekryterings- och försäljningsansvarig i Malmöregionen. Tina kommer närmast från Sigma.Länk.

Avtal

CGI har tecknat ett kompletterande avtal med DB Schenker om förvaltning och utveckling av Unix-applikationer. Avtalet är på fyra år och är värt 65 MSEK. Länk.

Evry har tecknat nytt avtal med CSN angående stordatordrift. Avtalet är på fyra plus tre år och värt 85 MSEK. Länk.

Cygate har tecknat avtal med Swedish Space Corporation gällande ny backuplösning. Länk.

Alten har startat ett projekt tillsammans med Majblomman för att flytta den manuella produktionen från Kina till Sverige. Länk.

Meridium har avslutat den första fasen i samarbetet med Tekniska verken genom att lansera en ny webbsida. Länk.

Globalt

Den brasilianska konsultmarknaden har tappat i tillväxt. Under 2012 växte marknaden med 8 procent medan den under 2014 endast växte med 1,7 procent. Länk.

Övrigt

XLENT har uppnått EPiServer Premium-partnerskap. Länk.

Att kunna kundens bransch blir allt viktigare för konsultbolagen. “If a consulting firm can’t demonstrate expertise in our sector, then we automatically put them in the ‘low cost’ categoryLänk.

Det är viktigt att fokusera, planera och agera snabbt – och kvalitativt”. Intervju med Åsa Bergman, vd på Sweco Sverige, gällande integrationsarbetet med Grontmij. Länk.

IT-konsulterna byter skepnad.” Den schablonmässiga bilden av fyrkantiga och mansdominerade IT-företag börjar förändras. Länk.

Tipsa gärna dina kollegor och vänner om nyhetsbrevet;
https://cinode.com/veckans-konsultnyheter/2015-44/

Med vänliga hälsningar
Mattias Loxi

mattias.loxi@cinode.com
CMO och medgrundare på Cinode

Ps: Ni har väl inte missat vår mailserie ”Vägen till ett framgångsrikt konsultföretag”? Länk.

Bli gärna vän med mig på Linkedin
https://se.linkedin.com/in/mattiasloxi

Har du nyhetstips eller vill gästblogga? Kontakta mig.

19 sätt att differentiera ditt konsultbolag som ger konkurrensfördel

”Effektivare och attraktivare gentemot våra kunder.”

Stora som små konsultföretag älskar Cinode.


Vill du veta varför? Länk.

Alla nyhetsbrev