Ny höst – nya möjligheter!

aug 20 2021 · Skills Management

Skrivet av: Lina Reineby

Det är nu det händer! Många är vaccinerade, flertalet kontor öppnar och framförallt ska många företag välkomna nya medarbetare. Det pyr av pepp inför ett mer öppet samhälle där vi förhoppningsvis kan träffa våra kollegor och ge våra nyanställda en bra start. Men hur lägger du grunden för ett bra avstamp?

Tänk tillbaka på din första dag som ny på jobbet. Kanske lite nervös men mest glad? Föreställ dig då att den som skulle möta dig blev sen och din dator och ditt passerkort inte hade kommit. Den glada känslan försvann och känslan som uppstod har många, inklusive jag själv, upplevt. Så hur gör vi för att ge våra nya talanger en bra start?

All fantastisk ny kompetens som ska börja måste såklart få förutsättningar att komma till sin rätt. Ni har hört det förr; Onboarding är avgörande för att ny personal ska stanna och för att ni faktiskt ska hinna få utbyte av varandra.

Den 10:e september välkomnar Cinode och KPMG till ett webinar där vi djupdyker i det ständigt aktuella ämnet onboarding men även de lika viktiga delarna preboarding och offboarding. Häng med!

Vi kommer bland annat att prata om;

-Vad gör ni efter signering av anställningsavtal och innan den nyanställde kliver över tröskeln?

-Vad gör ni första dagen?

-Vad händer de första veckorna?

-Hur nyttjar ni de färska ögonen ni fått in för att skapa positiv förändring?

-Vilka fallgropar finns det och vad kan hända om er onboarding inte är bra?

Vi ser fram emot att få diskutera ämnet med er den 10e september!

Gästbloggare - Lina Reineby, manager på KPMG och driver satsningen på Onsite Solutions HR i Stockholm

Gästbloggare - Lina Reineby, manager på KPMG och driver satsningen på Onsite Solutions HR i Stockholm

Lina Reineby är manager på KPMG och driver satsningen på Onsite Solutions HR i Stockholm. Interima HR-konsulter, HR-rådgivning och digitala HR-lösningar.

Du kanske också gillar...

Alla inlägg