Slipstorsdag

maj 1, 2013 · IT

Skrivet av: Mattias Loxi

Vissa påstår att IT-människor klär sig fult, ja lite tråkigt. Illasittande t-shirts och sandaler, givetvis i kombination med filmjölksvita tubsockor. Tänk dig karaktären Mark Zuckerberg i filmen The Social Network, då han äntrar ett mötet iklädd frottémorgonrock och badtofflor. Exemplet är kanske att ta i en aning, men faktum är att IT-folkets påstådda bristande klädstilar är ett omdiskuterat ämne.

Som en motreaktion till detta och finansbranschens ”Casual Friday” startades tidigare under året konceptet #slipstorsdag för IT-branschfolket.

Ni som följer @Cinode eller enskilda medarbetare på twitter har säkert sett att #slipstorsdag är ett hett ämne. Men det är inte bara inom Cinode som #slipstorsdag blivit populärt. Också på andra IT-avdelningar, bland annat hos modemedvetna H&M, är numera #slipstorsdag ett vedertaget begrepp.

”Skämsslipsen”

På Cinodekontoret har vi även skaffat en så kallad ”skämsslips” som man får klä på sig utifall man råkat glömma att ta på sig sin slips. Att ha denna slips runt halsen får en att skämmas. Tro mig. Följ oss på Twitter och Facebook för att ta del av våra bilder, så förstår du vad jag menar.

Kvinnors slipsanvändande är relativt begränsad, även om en och annan bild strömmar genom twitterflödet. Slipstrenden för kvinnor 2003 och 2011 är tydligen förbi, även om jag personligen tycker det är riktigt coolt. Annars kan torsdagskjolen, som några av H&M:s medarbetare använder, vara ett alternativ.

Är du också en del av #slipstorsdag? Glöm inte att posta ditt bevis på twitter #slipstorsdag eller på vår facebook-sida.

Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad

Mattias är en av grundarna till Cinode där han arbetar med sälj och marknad. Han driver Cinodes marknadsföring genom Sveriges mest populära blogg inom konsultbranschen samt det uppskattade nyhetsbrevet "Veckans konsultnyheter". Dessutom kör han Konsultpodden. Lägg gärna till mig på Linkedin https://www.linkedin.com/in/mattiasloxi/

Du kanske också gillar...

Alla inlägg