När fantasin tar slut

juli 4, 2012 · IT

Skrivet av: Mathias Tillmark

Som regel skriver jag alltid både förklaringar i koden (JavaDoc) och lösningsförslag över hur det blev kodmässigt. Idag när jag dokumenterade den senaste kodändringen sinade dessvärre min fantasi. Jag stirrade ner i kaffekoppen och fick ett uppslag. Detta borde vara all information som behövs som övergripande beskrivning på en klass.

”Skulle jag beskriva det kärleksfulla hantverk som ligger bakom dessa kodrader, lika noggrant som det har kodats, testats och refaktoreras, skulle detta bli en väldigt lång text. Kör enhetstesterna istället och njut av 100 procent testtäckning. Nu kan du med självförtroende ändra, bygg ut och refaktorera till ditt eget behag med säkerhet att så länge testerna fortsätter att vara gröna så är allt som det ska och koden kommer fortsätta att fungera. Mer specifik information finns under metoderna och i testklasserna.”

Mathias Tillmark – utvecklare och idégenerator

Mathias har ett brinnande intresse för mobilitet och webb. Han älskar de möjligheter som finns med att nå hela världen från en mobil enhet. Med sin sociala kompetens och fallenhet för innovation är han en av grundpelarna i Cinode. ”Teknik ska hjälpa inte vara ett hinder”, lyder Mathias mantra.

Du kanske också gillar...

Alla inlägg