Keep it simple eller hur man rekryterar via Twitter

september 4, 2012 · IT

Skrivet av: Jörgen Eriksson

Agil rekrytering i semestertider

Agil rekrytering i semestertider

Vilket är det bästa ”sociala media”-verktyget för rekrytering, Linkedin? Google+ eller kanske Facebook? Frågar du mig är svaret Twitter.

I början av juli twittrade jag om att byta karriär. Efter några år som egenföretagare var jag intresserad av att återigen ingå i ett större sammanhang, gärna nånting nytt och spännande. Det dröjde inte många minuter innan jag fick jag ett svar från Daniel Glendor, VD på Cinode och en av företagets tre grundare: ”inget uppdrag? då ska du kontakta mig. : )”.

Jag hade sammanlagt tre möten med Daniel, Mattias Haraldsson och Mikael Tell. Den 3:e augusti skrev jag på anställningskontraktet och kunde börja den 6:e. Allt detta under en period då stora delar av IT-Sverige har semester!

Det här kan vara den kortaste och effektivaste rekryteringsprocess jag upplevt så här långt i min karriär. Styrkan och snabbheten i Twitter som kontaktnätverk är oöverträffad, för att inte tala om hur bra det är som mötesbokningsverktyg. Dessutom lever vi som vi lär på Cinode: ”Keep it simple”. Jag är den första att skriva under på det påståendet.

Jörgen Eriksson - CPO och socialt mediageni

Jörgen är Cinodes CPO och har levt och andats IT-systemutveckling under många år; I roller som systemutvecklare, användbarhetsexpert, kvalitetssäkrare, gruppchef och projektledare. Enligt tidigare chefer och uppdragsgivare är han: "Positiv, pragmatisk och pålitlig" och "en person som är bra på att göra andra bäst".

Du kanske också gillar...

Alla inlägg