Att bli Endorsad – eller ”Klickonomin” som vann

november 20, 2012 · IT

Skrivet av: Mattias Loxi

Att exponera och vårda sitt personliga varumärke är idag lika enkelt som lättförstört. Nuförtiden har du möjlighet att bestämma hur och var du är sökbar samt vilket första intryck du vill förmedla.

Men bakom den digitala fasaden är vi mer traditionsbundna än någonsin; du behöver verifiera det du ser på nätet med en trovärdig referens som intygar din kunskap och genuinitet. Att du besitter det track record du annonserar och att du under nästa professionella uppdrag åstadkommer det som du på förhand lovat är extremt viktigt. Det finns inget utrymme för felrekryteringar.

Att genom några klick få tillgång över ett nätverk som i femte led inkluderar en stor majoritet av jordens befolkning samt att indirekt vara förbunden med samtliga människor via kontakter är en utopi som redan är här. Att som dominerande aktör sitta på den här informationen gör säkerligen många gröna av avund.

Förvånande är att man utifrån det enorma informationskapital då underkastar sig Klickonomin och låter värdet reduceras till en irriterande banner som du hastigt klickar bort. I samma sekund som du klickar bort annonsen, då du besöker sajten i ett helt annat syfte, tappar du möjligheten att skapa information med substans – att fånga relevant information om vad du ansåg att personen var duktig på och i vilket sammanhang du bildade den uppfattningen.

Relationskapitalet spelas bort till förmån för hög men kortlivad webbtrafik. Klickaktivitet sker i syfte att förstärka tjänstens attraktionskraft i kriget om andelar på den lukrativa onlineannonsmarknaden.

I dagens relationsekonomi bör man undvika att lättvindigt spela bort ett sådant trumfkort. Tillgång över människors kompetenser och vem som kan intyga att informationen stämmer är informationskapital med långt större värde än att sträva efter en tillfällig medaljplats i Klickonomin

Mattias Loxi - Medgrundare - Sälj - Marknad

Mattias är en av grundarna till Cinode där han arbetar med sälj och marknad. Han driver Cinodes marknadsföring genom Sveriges mest populära blogg inom konsultbranschen samt det uppskattade nyhetsbrevet "Veckans konsultnyheter". Dessutom kör han Konsultpodden. Lägg gärna till mig på Linkedin https://www.linkedin.com/in/mattiasloxi/

Du kanske också gillar...

Alla inlägg